Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου

Αναρωτιέστε και εσείς που θα βρείτε – κυριολεκτικά – ό,τι βάλει ο νους σας σε άφθονες δόσεις;

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου

Αναρωτιέστε και εσείς που θα βρείτε – κυριολεκτικά – ό,τι βάλει ο νους σας σε άφθονες δόσεις;

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 1

Γεμάτες χρώματα, αρώματα, ρούχα, αντίκες, είδη σπιτιού ή δώρων, ντόπιες λιχουδιές οι υπαίθριες αγορές είναι ένας καθρέφτης της κουλτούρας και της κοινωνίας. Οι αγορές του δρόμου είναι το κέντρο των πόλεων και του εμπορίου εδώ και αιώνες. Ακόμη και στην εποχή των mallsή των e-shopsδεν έχουν χάσει την αξία τους. Μικροί πάγκοι, και ανεξάρτητοι προμηθευτές απευθύνονται σε ντόπιους και τουρίστες and this is how the world goes round. Το παζάρι είναι προφανώς μέσα στο πρόγραμμα αλλά μία επίσκεψη αξίζει ακόμη και αν θέλετε να ρίξετε μία ματιά.

Ας δούμε τις 11 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου. Από το Μαρόκο και το Κωνσταντινούπολη μέχρι το Τόκιο και την Ινδία έλατε να πάρουμε μία γεύση του τι εστί «globalshopping».

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 2

Grand Bazaar, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

Φορέστε άνετα παπούτσια και ετοιμαστείτε για μία ατελείωτη περιπλάνηση στο Μεγάλο Παζάρι στην καρδιά της Πόλης που απλώνεται σαν λαβύρινθος σε σχεδόν 60 δρόμους με περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε μέρα. Το γερό παζάρι εννοείται πως είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και σχεδόν σε κάθε έκφανση της ζωής στην Τουρκία. Κοσμήματα, αντίκες, όπλα, είδη καπνιστών, καθρέφτες και μικρά χαλιά έχουν την τιμητική τους. Για να βάλετε το κερασάκι στην τούρτα, δοκιμάστε έναν δυνατό τούρκικο καφέ ή επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό χαμάμ για να ξεκουραστείτε και να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 3

Khanel-Khalili, Κάιρο (Αίγυπτος)

Έχει γίνει και τραγούδι στην Ελλάδα, αυτό τα λέει τώρα. Η ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας της Αιγύπτου περνά με μοναδικό τρόπο μπροστά από τους πάγκους της αγοράς του Khanel-Khalili. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει τίποτα λιγότερο για μία αγορά που ξεκίνησε την πορεία της τον 14ο αιώνα. Περισσότερα από 900 μαγαζάκια και πάγκοι διαθέτουν ακόμη και αυτά που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 4

Djemaael-Fna, Μαρακές (Μαρόκο)

Αν μη τι άλλο, έντονη η εμπειρία μία ενδελεχής βόλτα στην αγορά Djemaael-Fna στις Μαρακές. Οι αισθήσεις διεγείρονται και ο κίνδυνος της μικροαπάτης από τους δαιμόνιους Μαροκινούς είναι υπαρκτός σχεδόν σε κάθε στροφή. Κατά την διάρκεια της ημέρας καλάθια με φίδια, αυτοσχέδια εργαστήρια για τατουάζ henna και μέντιουμ βρίσκουν την ίδια στέγημαζί με πλανόδιους πωλητές υλικών, πρώτων υλών, ενδυμάτων και υποδημάτων. Όταν πέσει η νύχτα, μία τεράστια αγορά φαγητού ξεδιπλώνεται φέρνοντας μία άλλου τύπου ζωντάνια. Must οι αγορές μπαχαρικών και βοτάνων.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 5

Tsukiji Fish Market, Τόκιο (Ιαπωνία)

Ακόμη και αν δεν είστε φανατικοί των ψαριών και των θαλασσινών, μία βόλτα στην Tsukiji Fish Market – την μεγαλύτερη ψαραγορά του Τόκιο – επιβάλλεται. Όσο πιο νωρίς το πρωί φτάσετε, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το θέαμα. Οι πλειστηριασμοί κάθε είδους ψαριού (μικροσκοπικά, τεράστια, εξωτικά) ακόμη και από τα βάθη της θάλασσας που συναντώνται μόνο στα νερά της ασιατικής πλευράς του Ειρηνικού Ωκεανού θα σας μαγνητίσουν δίνοντάς σας εικόνες που θα τις κουβαλάτε μαζί σας για πάρα πολύ καιρό. Όσον αφορά το sushi από τους πάγκους της συγκεκριμένης αγοράς; Με μία λέξη, θεϊκό.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 6

Temple Street Night Market, Χονγκ-Κονγκ

Η μόνη αυστηρά νυχτερινή αγορά της λίστας δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από αυτή της TempleStreetστο Χονγκ Κονγκ. Όσοι οι ντόπιοι ασχολούνται με διάφορα αξιοπερίεργα αντικείμενα, εσείς μπορείτε να παζαρέψετε σετ τσαγιού, να ζητήσετε από έναν παπαγάλο να σας πει την μοίρα σας και να δοκιμάσετε τα καλούδια από πάγκους που μαγειρεύουν με μαεστρία ρύζι, noodlesκαι dumplings.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 7

Chandni Chowk, Δελχί (Ινδία)

Αναμφίβολα αυτή είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη αγορά στο Δελχί εδώ και αιώνες. Ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για το χάος που πρόκειται να συναντήσετε. Θα την βρείτε στην ομώνυμη γειτονιά της παλιάς πόλης και για να δώσουμε μία ιδέα της εξωπραγματικής ποικιλίας σημειώστε ότι μπορείτε να αγοράσετε από νυφικά και εξωτικά φρούτα μέχρι secondhandπαπούτσια.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 8

Chatuchak Weekend Market, Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)

Η αγορά-θρύλος της Μπανγκόκ είναι και μακράν η μεγαλύτερη της Ταϊλάνδης. Το παρατσούκλι της είναι το «JJ»και υποδέχεται κάθε Σαββατοκύριακο περισσότερους από 400.000 επισκέπτες. Θεωρείται ο παράδεισος των σουβενίρ αλλά θα βρείτε από αντίκες και ζώα μέχρι οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται ένας άνθρωπος γενικότερα. Σε μία έκταση 35 στρεμμάτων, οκ, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθείτε. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός…

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 9

Camden Lock Market, Λονδίνο (Αγγλία)

Από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν του Λονδίνου, το Camden Lock Market απλώνεται σε μία τεράστια έκταση διασυνδεδεμένων χώρων όπου οι πλανόδιοι πωλούν από έπιπλα και street-foodμέχρι έπιπλα και bluejeans. Πρακτικά, απαρτίζεται από τρεις ξεχωριστές αγορές από τις οποίες η κάθε μία έχει τον δικό της τομέα εξειδίκευσης (μουσική, punk-rock μόδα, κεραμικά κτλ).

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 10

La Boqueria, Βαρκελώνη (Ισπανία)

Μπορεί η πρωτεύουσα της Καταλονίας να έχει γίνει την τελευταία δεκαετία μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις σε επίπεδο τουρισμού, όμως η αγορά αυτή είναι η καλύτερη ατραξιόν για τον επισκέπτη – τουλάχιστον για τους foodlovers. Με ρίζες που ξεκινούν από τον 13ο αιώνα είναι ικανή να μαγνητίσει τον οποιονδήποτε με την ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της. Φρέσκα ψαρικά, λαχανικά, gourmet υλικά και καταλανικές σπεσιαλιτέ δίνουν ρεσιτάλ. Tip: Μην την αφήσετε για τελευταία μέρα, γιατί μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε…

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 11

Pike Place Market, Σιάτλ (ΗΠΑ)

Η αγορά αυτή έχει κερδίσει με το σπαθί της την φήμη μίας από τις καλύτερες ατραξιόν στις ΗΠΑ. Ο λόγος απλός. Αυτή η στεγασμένη αγορά είναι η πιο παλιά της χώρας και απλώνεται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων. Highlights οι τεράστιες ζυγαριές ψαριών, οι ψαγμένοι βιβλιοπώλες, οι ποιοτικές αντίκες και οι μικροπαραγωγοί τυριών.

Βόλτα στις 10 + 1 καλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου - εικόνα 12

Portland Farmers Market, Πόρτλαντ (ΗΠΑ)

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετές αξιόλογες αγορές αγροτών στις ΗΠΑ, όμως η Portland Farmers Market που στήνεται στο Portland State University ξεχωρίζει μακράν τόσο για τα οργανικά-βιολογικά προϊόντα της όσο και για την τεράστια ποικιλία της. Σε αυτή την σαββατιάτικη αγορά θα βρείτε – εκτός από λαχανικά – φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, εξωτικά φρούτα και ένα ψαγμένο τμήμα τύπου Chinatown σε μικρογραφία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.