Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό

Είτε για μια εύκολη μονοήμερη είτε για ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο, τα νησιά της διπλανής πόρτας βρίσκονται στην ωραιότερη εποχή τους.

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό

Είτε για μια εύκολη μονοήμερη είτε για ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο, τα νησιά της διπλανής πόρτας βρίσκονται στην ωραιότερη εποχή τους.

ΑΙΓΙΝΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 1
Η άνοιξη είναι ιδανική για πεζοπορίες στην Αίγινα

Το νησί Το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για ημερήσιες εκδρομές ή last minute weekends –με όλο και περισσότερους Αθηναίους να αποκτούν εξοχικό ή να μένουν μόνιμα εδώ– φροντίζει να ανανεώνεται διαρκώς και αποπνέει ένα γήινο και χαλαρό αέρα. Η γραφική περαντζάδα στην προκυμαία, το παραλιακό μέτωπο της πόλης –ιδανικό για ποδηλατάδες και περιπάτους–, η καρτποσταλική ψαραγορά, τα επιβλητικά αναπαλαιωμένα δημόσια κτίρια (όπως το Κυβερνείο) φτιάχνουν την πρώτη εικόνα λίγο προτού κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα.

Best of Ο ναός της Αφαίας (500 π.Χ.) στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου, η Παλαιοχώρα –η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού– με τα δεκάδες ερειπωμένα εκκλησάκια, ο οικισμός της Παχιάς Ράχης με τα αναπαλαιωμένα παραδοσιακά σπίτια, η πευκόφυτη διαδρομή προς το ρετρό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας όπου μπορείτε να αποτολμήσετε μια πρώτη βουτιά. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το περίφημο φιστίκι Αιγίνης, που πλέον έχει ενταχτεί δημιουργικά στις κουζίνες των σεφ του νησιού αλλά και το ντόπιο ψάρι κατσούλα.

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 2
Κλασικό spot για ψαροφαγία επιπέδου στην Αίγινα ο «Σκοτάδης»

Πού να μείνετε Στο «Antzi Studios» στην όμορφη Πέρδικα με τα πετρόχτιστα κτίρια και την πισίνα στο κέντρο του συγκροτήματος, στη «Ραστώνη» με τα άνετα διαμερίσματα, την αυλή και τη θέα στη θάλασσα και στις «Fistikies Holiday Apartments» με τον όμορφο κήπο, την πισίνα και την υψηλή αισθητική.

Πού να φάτε
Στον «Σκοτάδη» εκλεκτούς ψαρομεζέδες και στο «Κάππος Έτσι» δημιουργικές γεύσεις, που δεν χάνουν την επαφή με την παράδοση.

Περισσότερα για την Αίγινα εδώ

ΑRTY ΥΔΡΑ

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 3
Αρχοντική διαμονή στο «Hotel Miranda» στην Ύδρα

Το νησί Ατμοσφαιρικά boutique hotels σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, στιλάτα εστιατόρια, διαχρονικά meeting points κι ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά ραντεβού κάνουν την Ύδρα μία από τις πιο σοφιστικέ επιλογές για ταξιδάκι στον Αργοσαρωνικό. Το compact λιμάνι σε σχήμα «U» είναι αδιαμφισβήτητα η καρδιά του νησιού και πρακτικά ο μοναδικός οργανωμένος οικισμός, όπου στα σοκάκια του θα βρείτε από ωραία cafés κι εστιατόρια μέχρι arty boutiques και ζωηρά μπαρ. Οι διαδρομές γίνονται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσιο ταξί, καθώς στο νησί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Best of
Τα σεργιάνια στη Χώρα: οι δύο πιο κλασικές επιλογές είναι είτε προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο είτε προς την Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων και από εκεί, παραλιακά, μέχρι το Καμίνι. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκκλησίες, όπως η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι και οι ναοί του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από πελεκητή πέτρα. Must taste τα υδραίικα αμυγδαλωτά με ανθόνερο, ξύσμα λεμονιού και μέλι.

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 4
Όλες οι βόλτες στην Ύδρα ξεκινάνε και τελειώνουν στην περαντζάδα του λιμανιού

Πού να μείνετε Στην «Πιτυούσσα» στην καρδιά της πόλης με τα άνετα και περιποιημένα ψηλοτάβανα δωμάτια, στο ρομαντικό «Phaedra Hotel», που στεγάζεται σε ένα παλιό ταπητουργείο, και στο «Hotel Miranda» σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό των αρχών του 19ου αιώνα.

Πού να φάτε Στο κεντρικό «Παραδοσιακό» μαγειρευτά και ψαρικά ή στην «Κονδυλένια» στα Καμίνια, που σερβίρει τεράστια ποικιλία ψαρικών και λαδερών σε μια εκπληκτική βεράντα κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα.

Περισσότερα για την Ύδρα εδώ

ΣΠΕΤΣΕΣ ΠΑΝΤΑ COOL

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 5
Σικ χαλάρωση στο εμβληματικό «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες

Το νησί Αρχοντικές και κοσμοπολίτικες, οι Σπέτσες αποτελούν αγαπημένο προορισμό κοσμικών και κοινών θνητών, είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με τις αντικρινές ακτές της Αργολίδας. Θα περπατήσετε με φόντο τα επιβλητικά αρχοντικά (στο νησί οι μετακινήσεις γίνονται με μηχανάκι, ποδήλατο και ρετρό άμαξες), θα ψωνίσετε στις στιλάτες μπουτίκ της Ντάπιας, θα κάνετε την πρώτη βουτιά στην κοντινή παραλία μπροστά από τις Σχολές και θα απολαύσετε το ποτό σας στο Παλιό Λιμάνι και στην Κουνουπίτσα, τους δύο βασικούς πόλους διασκέδασης.

Best of Κοντά στο παλιό λιμάνι θα βρείτε το εκκλησάκι της Παναγιάς της Αρμάτας και τον Κήπο του Κανονιοστασίου του Χατζηγιάννη Μέξη, που αμφότερα προσφέρονται για βόλτα, ενώ στα οπωσδήποτε είναι η γλαφυρή ξενάγηση στο Μουσείο Μπουμπουλίνας. Ο εσωτερικός δρόμος που ξεκινά από την Ντάπια οδηγεί στο Καστέλλι, απ’ όπου οι λάτρεις της πεζοπορίας θα περπατήσετε στο λεγόμενο δάσος των Σπετσών απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και τη θέα στον Αργοσαρωνικό. Μη φύγετε αν δεν πάρετε μαζί σας τα περίφημα αμυγδαλωτά του νησιού.

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 6
Βόλτα με αρχοντικό χρώμα στις Σπέτσες

Πού να μείνετε Στο εμβληματικό «Poseidonion Grand Hotel» για grande ατμόσφαιρα και βραβευμένες γεύσεις από τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό, στον ατμοσφαιρικό ξενώνα «Economou Mansion», που στεγάζεται σε ένα ιστορικό αρχοντικό, και στο όμορφο boutique hotel «Mare Monte» λίγο έξω από την Ντάπια.

Πού να φάτε Στον «Πάτραλη» στην Κουνουπίτσα, από τις γνωστότερες ψαροταβέρνες του νησιού, και στο μικροσκοπικό «Παχνί» στη γειτονιά της Κοκκιναριάς, που θυμίζει old school κουτούκι και σερβίρει μαγειρευτά και ψητά.

Περισσότερα για τις Σπέτσες εδώ

ΠΟΡΟΣ ΜΕ ΡΕΤΡΟ ΑΕΡΑ

Άνοιξη στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 7
Χαλαρός περίπατος στον Πόρο

Το νησί Αν και low profile προορισμός, ο Πόρος έχει αρκετούς φανατικούς φίλους χάρη στην εύκολη πρόσβαση (από τον Γαλατά ή με το φέρι από τον Πειραιά), στη Χώρα με τη νεοκλασική αύρα, στους κολπίσκους για εύκολες βουτιές, στο κανάλι με τη βενετσιάνικη ομορφιά και στους πυκνούς πευκώνες.

Best of Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές της πόλης, την «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι, για να ανακαλύψετε την ιδιαίτερα γραφική μικρή πλατεΐτσα δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Must είναι επίσης η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927, στην υψηλότερη κορυφή του λόφου με την πανοραμική θέα. Στην απέναντι ακτή περπατήστε στο περίφημο Λεμονοδάσος ή σταθείτε στο εντυπωσιακό Διαβολογέφυρο, ένα φυσικό γεφύρι σκαμμένο στο βράχο, στην κοίτη ενός καταπράσινου ρέματος.

Πού να μείνετε Στο «Ρολόι» με τις διαφορετικές επιλογές διαμονής­ και τη ρομαντική ατμόσφαιρα, στο ντιζαϊνάτο «Sirene Blue Resort», στο «Xenia Poros Image» για ασυναγώνιστη θέα και στο «Golden View», που κατεβαίνει αμφιθεατρικά μέχρι τη ­θάλασσα.

Πού να φάτε Στον «Ναύτη» για φρέσκο ψάρι­ στην περαντζάδα της προκυμαίας­ και στον ιστορικό «Βασίλη» στο Μεγάλο Νεώριο, που κρατά από το 1939 με δυνατά μαγειρευτά.

Περισσότερα για τον Πόρο εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.