Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο

Μια νέα πρόταση διαμονής στρέφει ξανά την προσοχή μας στο low profile κυκλαδονήσι.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο

Μια νέα πρόταση διαμονής στρέφει ξανά την προσοχή μας στο low profile κυκλαδονήσι.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 1

Λίγο έξω από τον οικισμό της Δρυοπίδας, το συγκρότημα «Βαθυσθέα» είναι μια νέα πρόταση διαμονής στην Κύθνο, το ήσυχο κυκλαδονήσι με το φανατικό κοινό που αγαπά να κρατά χαμηλά το προφίλ του.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 2

Το συγκρότημα που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο αποτελείται από αυτόνομες κατοικίες σε υπόσκαφο στιλ, με ποιοτικό εξοπλισμό όπως τα στρώματα Simmons στα κρεβάτια και βεράντες πανοραμικής θέας. Η κουζίνα των κατοικιών διαθέτει όλα τα σκεύη οικιακού εξοπλισμού καθώς και όλες τις απαραίτητες για τον επισκέπτη ηλεκτρικές συσκευές.

Προς το παρόν λειτουργούν 3 κατοικίες (εκ των οποίων η μία αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει μια οικογένεια) ενώ από το καλοκαίρι θα προστεθούν άλλες δύο κατοικίες στις επιλογές των ταξιδιωτών.

Οι κατοικίες εναρμονίζονται με το περιβάλλον και τη λιτή ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου, χτισμένες με πέτρα που συλλέχθηκε στο οικόπεδο και σε άλλα σημεία του νησιού.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 3

Αυτή η φιλοσοφία συμπληρώνεται από μια φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, με στόχο την κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερων ενεργειακών πόρων. Για το λόγο αυτό έχει κατασκευαστεί μία δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού που εξυπηρετεί τις ανάγκες ποτίσματος και καθαριότητας.

Οι εξαιρετικές παραλίες του Σκύλου, της Γαϊδουρόμαντρας και του Σιμουσί απέχουν μόλις 10’-15’ ενώ για την πανέμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου οι επισκέπτες μπορούν απλώς να πάρουν το μονοπάτι που περνά από το συγκρότημα.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 4

Οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος επέστρεφαν επί πολλά συναπτά έτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν κάτι σε έναν τόπο που αγαπούν.

Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν ότι από το περσινό καλοκαίρι έχουν σηματοδοτηθεί διάφορα μονοπάτια του νησιού. Αγαπούν ιδιαίτερα να επισκέπτονται τη Χώρα, τα Λουτρά, την εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας, τη Δρυοπίδα, το σπήλαιο Καταφύκι και την παραλία Ποτάμια, αλλά και να τρώνε στο «Χάρτινο Καράβι» με την ενδιαφέρουσα ελληνική δημιουργική κουζίνα, στον «Ντέτζη» με τα καλά κρεατικά και την εξαιρετική αλοιφή από κάπαρη, καθώς και καλό παγωτό στο «Gelato» και φίνα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο «Πανοχώρι» στην Χώρα.

«Βαθυσθέα», Θέση Πρόκα, Δρυοπίδα, 6945858649

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.