Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro

O Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται στη γειτονιά του Norrebro στην Κοπεγχάγη και ανακαλύπτει τα ωραιότερα στέκια της Jægersborggade.

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro

O Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται στη γειτονιά του Norrebro στην Κοπεγχάγη και ανακαλύπτει τα ωραιότερα στέκια της Jægersborggade.

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro - εικόνα 1
Τα signature πόριτζ του «Grod»

Ήταν μια ήσυχη εργατική γειτονιά της Κοπεγχάγης, αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις πιο hot περιοχές της πόλης. Ολοζώντανο, πολυπολιτισμικό σαν πολύχρωμο κοκτέιλ, και αποφασιστικά νεανικό στην καρδιά του, το Norrebro δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να γεμίζει μαγαζιά ντιζάιν και μόδας, δίπλα σε κεμπαπτσίδικα αλλά και μπαρ-καταγώγια. Έτσι κέρδισε το χαρακτήρα του cool, χωρίς περιττές πόζες και στημένη διάθεση, με το καλό γούστο όμως να ενισχύει διαρκώς το ειδικό του βάρος.

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro - εικόνα 2
O Ιταλός σεφ του «Relae» Christian Puglisi

Το πιο hot κομμάτι του ακούει στο όνομα Jægersborggade. Πριν από έξι χρόνια αυτός μικρός δρόμος των 350 μέτρων ήταν από τα πιο επικίνδυνα μέρη της Κοπεγχάγης. Ήταν πολύ παρακινδυνευμένο να χαζολογάς εκεί μετά τα μεσάνυχτα, παρέα με λαμόγια, πρεζάκια και έμπορους ναρκωτικών! Όλα αυτά μέχρι που ο Ιταλός σεφ Christian Puglisi, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Rene Redzepi στο «Noma», διάλεξε αυτήν τη γωνιά στην άκρη του Norrebro για να φτιάξει το δικό του προχώ εστιατόριο, το «Relæ».

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro - εικόνα 3
All day αλά σκανδιναβικά στα cool στέκια του Norrebro

Και τότε συνέβη το θαύμα. Το «Relæ» κέρδισε αστέρι Michelin και μπήκε γρήγορα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου, οπότε στα «καυτά» τραπέζια του άρχισαν να έρχονται γκουρμέ από ολόκληρο τον πλανήτη. Γρήγορα ακολούθησαν κι άλλοι νεαροί επιχειρηματίες και η Jægersborggade άλλαξε εντελώς φυσιογνωμία. Πλέον η φήμη της έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Κοπεγχάγης και στα μαγαζιά της μπαινοβγαίνουν εκτός από του ντόπιους και ψαγμένοι τουρίστες. Τώρα ο δρόμος είναι γεμάτος γκαλερί, γοητευτικά café, vintage μπουτίκ ρούχων και εστιατοριάκια για γρήγορα γεύματα μεταξύ φίλων και φυσικά για brunch.

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro - εικόνα 4
H Nina και η Anniken, δημιουργοί της προχώ gelateria «Istid»

Στην ατζέντα σας, λοιπόν, πρέπει να βάλετε, εκτός από το οικολογικό «Relæ» με την προχωρημένη σκανδιναβική κουζίνα, το πιο cosy αδελφάκι του, το «Manfreds», και να συνεχίσετε τις γευστικές σας εξερευνήσεις με το ψαγμένο wine-bar «Antidote», με κλασικά και δημιουργικά πόριτζ στο «Grød», live show παρασκευής καραμέλας στο μοσχοβολιστό «Karamelleriet», εξαιρετικό παγωτό φτιαγμένο σε υγρό άζωτο στο «Istid», ωραιότατο οικολογικό καφέ στο «The Coffee Collective» και με τον γλυκύτατο φούρνο-ζαχαροπλαστείο «Meyers Bageri».

Η καρδιά της μοδάτης Κοπεγχάγης χτυπά στο Norrebro - εικόνα 5
Ιδιαίτερα κεραμικά είδη στο Inge Vincents

Πολύ ιδιαίτερο είναι το shopping στο Norrebro. Στο μικροσκοπικό vintage shop «Resecond» δεν αγοράζεις αλλά ανταλλάσσεις ρούχα και άλλα είδη καταξιωμένων designers. Το «Vanishing Point» συγκεντρώνει χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, art print, πουλόβερ και άλλα είδη που δημιουργούνται με την επιμέλεια των ιδιοκτητών από βιοτέχνες και καλλιτέχνες της περιοχής. Το «Ladyfingers» στεγάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα κολεκτίβα κοσμηματοποιών, ενώ πολύ ιδιαίτερα είναι τα χειροποίητα κεραμικά του concept store «Ιnge Vincents». Στο «Tricotage» θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα καλοσχεδιασμένων πλεκτών, ζακέτες, πουλόβερ, φορέματα κ.ά., στο «Kaktus København» γλάστρες με παιχνιδιάρικες συνθέσεις κάκτων και στο «Palermo Hollywood», αν σας χρειάζεται ένα πολύχρωμο αντίδοτο στον σκανδιναβικό μινιμαλισμό, βιβλία, μολύβια, ποπ διακοσμητικά για πάρτι και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.