Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου

Λίγα μέτρα από τον Τάμεση, το Bermondsey κρύβει ιστορία αιώνων και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τα ανεξάρτητα cafés, restaurants και deli του.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου

Λίγα μέτρα από τον Τάμεση, το Bermondsey κρύβει ιστορία αιώνων και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τα ανεξάρτητα cafés, restaurants και deli του.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου - εικόνα 1
Η Maltby Market γεμίζει κόσμο τα σαββατοκύριακα

Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε χωριό της αγγλικής εξοχής, αλλά είσαι στην καρδιά του Λονδίνου. Λίγα μέτρα από τον Τάμεση, το Bermondsey κρύβει ιστορία αιώνων και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τα ανεξάρτητα cafés, restaurants και deli του. Πολιτιστικό και γαστρονομικό μονοπάτι για επισκέπτες και θαμώνες, άλλοτε γειτονιά βυρσοδεψίας, σήμερα αποτελεί ένα από τα αμέτρητα θαύματα του real estate στην αγγλική πρωτεύουσα.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου - εικόνα 2
Ραντεβού με την τέχνη στο White Cube

Στην Bermondsey Square, όπου την εποχή των Σαξόνων δέσποζε το μοναστήρι των Βενεδικτίνων, θα βρείτε κάθε λογής μπιμπελό στο Antiques Market της Παρασκευής και εποχικά φρούτα, λαχανικά και γλυκά στο Farmers’ Market του Σαββάτου. Στο «Hej» βουλιάξτε στους άνετους καναπέδες με το τελευταίο τεύχος του «Kinfolk», απολαμβάνοντας εξαιρετικό καφέ.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στην Bermondsey Street με μια στάση στη μικρή Eames Gallery, όπου εκτίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα έργα καινούργιων και καθιερωμένων καλλιτεχνών. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε το μεγαλύτερο χώρο εμπορικής τέχνης στην Ευρώπη, το ρηξικέλευθο White Cube, όπου αυτή την εποχή θα εκτιμήσετε τους ιστορικούς και πολιτικούς συμβολισμούς του Anselm Kiefer.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου - εικόνα 3
To Bermondsey αγαπά το φαγητό και το δείχνει

Στο «b Street Deli» θα πιείτε ωραίο καφέ με διάφορες λιχουδιές, εκτός αν τραβάει η ψυχή σας κάτι από τη μεγάλη ποικιλία κρασιών και αλλαντικών. Στο «Jose Tapas Bar» μπορείτε να γευτείτε λαχταριστούς ισπανικούς μεζέδες, όπως οι δημοφιλείς πιπεριές padron, κροκέτες και κάθε είδους jamon.

Η μπρασερί «Village East» έχει νεοϋορκέζικο αέρα, κλασικά και μη πιάτα, μεγάλη ποικιλία κρασιών και, φυσικά, κοκτέιλ με ευφάνταστα ονόματα, όπως Can I Get A Witness?. Στο «Franco Manca» θα φάτε φτηνή αυθεντική ιταλική πίτσα και στο «Garrison Public House» θα πιείτε μπιρίτσα, χαζεύοντας τις νεαροπαρέες να λένε ιστορίες και να γελούν. Αν πάλι πάτε για bottomless brunch, δοκιμάστε τις κλασικές επιλογές eggs Benedict ή Royale και για κάτι πιο ξεχωριστό guinea fowl (είδος φασιανού) ή καπνιστό μπακαλιάρο με ποσέ αβγά.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου - εικόνα 4
Ο sui generis ιδιοκτήτης του «b Street Deli»

Στο «Bermondsey Yard Café», με το βιομηχανικό στιλ και τη χαλαρή διάθεση, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπίρες, ωραίο φαγητό και ενίοτε live μουσική. Κι αν θες να πάρεις γεύση από Παρίσι, τσέκαρε το μενού ημέρας στο αυθεντικό και ζεστό «Casse-Croute» με τα κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα.

Στο Bermondsey θα βρείτε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές αγορές τροφίμων της πόλης. Σταθερή επιλογή των foodies, η Maltby Market εκτείνεται στον πεζόδρομο Ropewalk, κάτω από τις βικτοριανές σιδηροδρομικές αψίδες. Απαραίτητη η στάση στην αντικερί LASSCO (The London Architectural Salvage and Supply Co.) για τους λάτρεις των vintage επίπλων και των εκκεντρικών αντικειμένων. Οι μυρωδιές από τις αχνιστές κατσαρόλες και τα μπάρμπεκιου θα σας ανοίξουν την όρεξη.

Το Bermondsey είναι η νέα «καυτή» γειτονιά του Λονδίνου - εικόνα 5
Τη δική του ετικέτα τζιν διαθέτει το καλό cocktail bar «Little Bird Gin»

Στο «African Volcano» δοκιμάστε το γιγαντιαίο cheeseburger, στο «The Cheese Truck» τα χυμώδη cheese sandwiches και στο «St. John» κλασική αγγλική κουζίνα.

Στα οπωσδήποτε ο σπέσιαλ καφές με γεύση αμύγδαλο, μπανάνα, αβοκάντο και καρύδα στο «Beanbag coffee», το ταϊβανέζικο dhan (είδος βάφλας) σε σχήμα αβγού με επικάλυψη κρέμας ή πραλίνας ή αλατισμένης καραμέλας και θρυμματισμένο φιστίκι στο «Dhan Waffle» και το custard doughnut στο «St. John Bakery». Στο γοητευτικό «Little Bird Gin» σε σκηνικό παλιού ξυλουργείου θα πάτε για τα ξεχωριστά κοκτέιλ με έμφαση στο τζιν.

Στο «Maltby & Greek», από τα παλιότερα μαγαζιά της περιοχής, γοητευτικά τοποθετημένο μέσα σε μια σιδηροδρομική καμάρα, θα φάτε νόστιμα τυριά και αλλαντικά συνοδευμένα με ελληνική μπίρα και καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρασιά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εκλεκτά ελληνικά καλούδια, όπως λάδι, τυριά, μέλι, βότανα, κρασί, αβγοτάραχο, κρεατικά και πολλά άλλα.

Φωτεινή Καλαντζή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.