
Στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού άνοιξε τις πόρτες του στον Πλατανιά ένα νέο και πολυπρόσωπο bar-restaurant με προσεγμένη κουζίνα.

Ο all-day πολυχώρος απλώνεται σε ολόκληρο τον 1ο όροφο ενός κτιρίου στον Πλατανιά, λίγο έξω από το κέντρο, με την μεγάλη τζαμαρία να εξασφαλίζει πανοραμική θέα.
Με την λειτουργία του να μοιράζεται μεταξύ lounge-café-bar και steak-house, ο Μιχάλης Χάσικος – με σημαντική προϋπηρεσία στο «Εν Πλω» υπό την επίβλεψη του Γιάννη Μπαξεβάνη, στην «Avli» και στην «Alana» – παρουσιάζει ένα δυνατό μενού που δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, τις διάφορες κοπές και το καλό σίτεμα των κρεάτων.

Δοκιμάστε το χορταστικό rib-eye ή το μοσχαρίσιο συκώτι που αναδεικνύει τα αρώματα και την τρυφερότητά του μέσω της απλής παρασκευής που το θέλει σιγοψημένο στο grill με άφθονα κρητικά βότανα και λαδολέμονο. Τα κρέατα σιτεύονται μέχρι και 40 ημέρες ενώ ο κατάλογος είναι γεμάτος και με ενδιαφέροντα ορεκτικά.

Παράλληλα, όμως με το προσεγμένο κρεατοφαγικό εστιατόριο κάθε εβδομάδα από Πέμπτη μέχρι Κυριακή λειτουργεί – σε έναν ανεξάρτητο και πιο μίνιμαλ χώρο – ένα mini pop-up εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας όπου το sushi έχει την τιμητική καθώς ετοιμάζεται σε ανοιχτή κουζίνα. Εδώ φρέσκα ψάρια και λαχανικά έχουν τον πρώτο λόγο παρουσιάζοντας με άνεση μία ολότελα διαφορετική γαστρονομική προσέγγιση.

Last but not least, το φαγητό σας μπορεί να συνοδεύσει μία από τις 80 ετικέτες ελληνικών κρασιών (μεταξύ αυτών κάποιες σπάνιες ή από επιλεγμένους μικροπαραγωγούς της Κρήτης), όπως επίσης και μία σειρά από δυνατά signature cocktails.
INFO
Upano
Μάχης Κρήτης 149, Ρέθυμνο / 2831036062