Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, γι’ αυτό επιλέγουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα για τους μικρούς μας φίλους στην Ευρώπη, τα οποία μας δίνουν ιδέες για γιορτινά (και όχι μόνο) ταξίδια.

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, γι’ αυτό επιλέγουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα για τους μικρούς μας φίλους στην Ευρώπη, τα οποία μας δίνουν ιδέες για γιορτινά (και όχι μόνο) ταξίδια.

Eurodisney (Παρίσι)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 1

Ποιο παιδί δεν θέλει να γνωρίσει τον Μίκυ Μάους, τον Ντόναλντ Ντακ, τον Πλούτο και την υπόλοιπη παρέα της Disney; Η ποικιλία σε αξιοθέατα και παιχνίδια είναι τόσο μεγάλη, που δεν θα ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν: κάποια ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο, κάποια τρομάζουν, κάποια χαλαρώνουν, ενώ οι ουρές είναι πάντα εκεί (όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στο Παρίσι). Τα θεματικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και πωλητήρια συμπληρώνουν το πακέτο.

Legoland (Μπίλουντ, Δανία)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 2

Είναι αυτό που λέει η λέξη: ένα mind blowing θεματικό πάρκο για τα παιχνίδια Lego. Υπάρχουν και σε άλλα σημεία του πλανήτη (Μαλαισία, ΗΠΑ, Γερμανία, Μ. Βρετανία), όμως αυτό στη Δανία είναι το πιο φημισμένο για την ποικιλία και το fun του. Μαντέψτε από τι είναι φτιαγμένα όλα και στη συνέχεια κάντε μια στάση διαρκείας στο πωλητήριο. Είναι ο ίδιος ο παράδεισος! Εκτός κι αν είστε φανατικοί των Playmobil…

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μουσείο Φυσικών Επιστημών (Λονδίνο)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 3

Η αλήθεια είναι πως ένα καλό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό για κάθε παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το καλύτερο μουσείο στο είδος του παγκοσμίως. Η κύρια συλλογή περιλαμβάνει δεινοσαύρους και μια τεράστια φάλαινα, ενώ τα εκθέματα είναι kid friendly μέχρι το... κόκαλο. Το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, από την άλλη, είναι ιδανικό για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, που μπορούν να κατανοήσουν περισσότερο τι και πώς συμβαίνει στον κόσμο.

Tο χωριό του Άγιου Βασίλη + Santapark (Ροβανιέμι)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 4

Ίσως ό,τι πιο ιδιαίτερο και μαγικό περιλαμβάνει αυτή η λίστα. Μιαν ανάσα από τον Αρκτικό Κύκλο, σε λευκό σκηνικό, γεμάτο μικρά σπιτάκια, καμινάδες, όμορφα ζωάκια και παιχνίδια για όλους. Μια ονειρική πόλη κυριολεκτικά βγαλμένη από τη ζωή: εστιατόριο, καφετέρια, ταχυδρομείο, σχολείο, ζωολογικός κήπος και, βέβαια, πολλά χριστουγεννιάτικα events.

Park Güell (Βαρκελώνη)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 5

Ένα πάρκο-έργο τέχνης που μοιάζει με arty παιδική χαρά για όλες τις ηλικίες, γεμάτο χρώματα και οπτικά παιχνίδια με τη σφραγίδα του εμβληματικού αρχιτέκτονα Antoni Gaudí στο λόφο El Carmel. Highlight η σκάλα με τη σαύρα από πολύχρωμο μωσαϊκό, που οδηγεί στην αίθουσα με τις 100 κολόνες και στην κορυφή της αίθουσας ένα πλάτωμα με εκπληκτική θέα στην πόλη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για επίσκεψη σε συγκεκριμένες ζώνες ώρας, διότι γίνειται χαμός.

Artis (Άμστερνταμ)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 6

Μάλλον ο πιο out of the box ζωολογικός κήπος της Ευρώπης, με πάνω από 6.000 ζώα (1.200 διαφορετικών ειδών), ανάμεσά τους και μερικά σπάνια, όπως η τίγρη της Σιβηρίας και πολικές αρκούδες. Στο πλανητάριο θα εντυπωσιαστείτε από την προβολή της κίνησης των άστρων σε μια γιγάντια οθόνη, το aquarium συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, ενώ στο γεωλογικό μουσείο θα φρεσκάρετε τις γνώσεις σας γύρω από την Ιστορία της Γης

De Efteling (Κάτσβελ, Ολλανδία)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 7

Θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο όμορφα πάρκα διασκέδασης στην Ευρώπη, καθώς εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Κι όμως, με έναν περίεργο τρόπο αυτό το πάρκο μοιάζει περισσότερο καινούργιο παρά vintage. Αν συναντήσετε έναν άνθρωπο κολλημένο σε έναν τοίχο με την ένδειξη «papier hier», ρίξτε ένα χαρτί στο ανοιχτό στόμα του και... περιμένετε. Εμπειρία η σκοτεινή κατάδυση στο Droomvlucht, το κάστρο των νεραϊδών.

Italia in Miniatura (Ρίμινι)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 8

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να δει μια χώρα σε μινιατούρα και να την εξερευνήσει από άκρη σε άκρη; Μαθήματα οδήγησης, πικνίκ στην εξοχή, παιχνίδια στο νερό και άλλα πολλά περιμένουν τους μικρούς οδοιπόρους, σε ένα σαφάρι στην Ιταλία που δεν έχει προηγούμενο. Το μισό πάρκο είναι γεμάτο ατραξιόν κι εγκαταστάσεις παιχνιδιών, ενώ το άλλο μισό είναι φτιαγμένο σαν τεράστια μακέτα.

Museum of Childhood (Εδιμβούργο)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 9

Τέσσερις όροφοι γεμάτοι μικρά και μεγάλα παιχνίδια, επιτραπέζια, εκθέσεις, workshops, διαδραστικά μαθήματα... Κοινώς, το πιο χαρούμενο και διασκεδαστικό μουσείο στον κόσμο προσκαλεί τους μικρούς να ανακαλύψουν δημιουργικά όλες τις πτυχές της παιδικότητας και τους μεγάλους να τις θυμηθούν. Τσεκάρετε τη λίστα με τα θεματικά events και κλείστε εγκαίρως θέση ενόψει των γιορτών.

Explora (Ρώμη, Ιταλία)

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για ταξίδια με παιδιά - εικόνα 10

Άλλο ένα εξαιρετικό μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά, κυρίως μέχρι την ηλικία των 12 ετών, που μέσα από διαδραστικές προσωμοιώσεις (π.χ. σούπερ μάρκετ, δάσος, θάλασσα) σε μυεί στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι πολύ ωραίοι εξωτερικοί χώροι (με ελεύθερη είσοδο) θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα. Must τα χειροποίητα ιταλικά παγωτά από το πωλητήριο. Η επίσκεψη διαρκεί αυστηρά 90΄ και καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση, αν το επισκεφθείτε σαββατοκύριακο.

Το know how ενός επιτυχημένου ταξιδιού με παιδιά

Δύο αξιοθέατα την ημέρα, με μπόλικο ελεύθερο χρόνο και γενναιόδωρα διαλείμματα είναι τα συστατικά που θα σας προστατεύσουν από την περιττή κούραση.

Βάλτε τα παιδιά στο πνεύμα, προετοιμάστε τα για το τι θα δουν. Έτσι θα τα κάνετε να ανυπομονούν για το ταξίδι, αφού θα νιώθουν ότι παίρνουν μέρος στην οργάνωσή του. Είναι σημαντικό πρώτα να το ονειρευτούν, καθώς αυτή είναι μία από τις μεγάλες ταξιδιωτικές απολαύσεις.

Ακόμη κι αν τα παιδιά σας είναι πειθαρχημένα, καλό είναι να έχετε κάποιον κώδικα επικοινωνίας σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Δώστε τους π.χ. μια κάρτα του ξενοδοχείου, για να ξέρουν πού θα επιστρέψουν αν χρειαστεί.

Δεν είναι απαραίτητο να μείνετε σε ξενοδοχείο. Ένα διαμέρισμα πιθανότατα να σας βολέψει περισσότερο, ενώ είναι πιθανό να σας βγει και πιο οικονομικά^ μην ξεχνάτε ότι και τα καλά hostels έχουν οικογενειακά δωμάτια.

Μετριάστε τις προσδοκίες. Ένα πρώτο βήμα είναι το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι η στιγμή για να τικάρετε ψυχαναγκαστικά όλες τις προτάσεις στους οδηγούς της πόλης.

Σκεφτείτε καλά πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για το πρώτο ταξίδι των παιδιών σας στο εξωτερικό. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η καλύτερη στιγμή για να πάρουν τα παιδιά τους για ταξίδι στο εξωτερικό είναι όταν αυτά μεγαλώσουν ώστε να απολαύσουν την εκδρομή στο έπακρο. Όμως, τα πιο απλά και αντικειμενικά κριτήρια είναι άλλα: α) το να αντέχουν αρκετή ορθοστασία και περπάτημα, β) το να μπορούν να τρώνε χωρίς πολλές ιδιοτροπίες ό,τι βρουν μπροστά τους και γ) το να μην έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν σε σχετικά άβολα κρεβάτια.

Περιορίστε τις αποσκευές σας στα λίγα και βασικά. Μην ξεχνάτε ότι στα ταξίδια κανείς δεν ξέρει ότι φοράτε τα ίδια ρούχα για δεύτερη ή τρίτη ημέρα. Πάρτε για παράδειγμα, δύο παντελόνια με κάποιες παραλλαγές.

Μην παγιδευθείτε στην εύκολη λύση του junk Ως γνωστόν, στο εξωτερικό υπάρχει τεράστια έλλειψη ποιοτικού και γρήγορου φαγητού. Αφού ξεπεράσετε τις πρώτες ημέρες τα fast-food στανταράκια, προσπαθήστε να βρείτε εστιατόρια που έχουν στο μενού τους (σ.σ: πολλά έχουν αναρτημένο τον κατάλογο στην είσοδο του μαγαζιού) τουλάχιστον ένα πιάτο που καλύπτει το γούστο του καθενός και μετά προσπαθήστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στην λογική ενός αυτοσχέδιου παιχνιδιού ή κρυμμένου θησαυρού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.