Τα πρώτα αθλητικά ραντεβού του φθινοπώρου πλησιάζουν!

Ιδανικές εβδομάδες για αθλητικές δραστηριότητες σε νησιά αυτές που διανύουμε. Τσεκάρουμε τρεις μεγάλες και φιλόδοξες διοργανώσεις που ξεχωρίζουν.

Τα πρώτα αθλητικά ραντεβού του φθινοπώρου πλησιάζουν!

Ιδανικές εβδομάδες για αθλητικές δραστηριότητες σε νησιά αυτές που διανύουμε. Ας δούμε τρεις μεγάλες και φιλόδοξες διοργανώσεις που ξεχωρίζουν.

Red Bull Art of Motion για έκτη χρονιά στην Σαντορίνη (1/10)

Για έκτη χρονιά το Red Bull Art of Motion και συγκεκριμένα το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 16:00, o κορυφαίος αγώνας freerunning στον πλανήτη προσγειώνεται και πάλι στην περίφημη Σαντορίνη, για να προσφέρει ένα συναρπαστικό αθλητικό υπερθέαμα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου, «θρύλοι» και φρέσκα ταλέντα, θα δώσουν το ετήσιο ραντεβού τους στη μαγευτική Οία (σ.σ: στα ξενοδοχεία Fanari Villas και Golden Sunset Villas), μετατρέποντας το νησί για περίπου μια εβδομάδα στη Μέκκα του freerunning.

Το βλέμμα αναμένεται να στραφεί δικαιωματικά στη μάχη των κορυφαίων Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη (GRE) και Pasha Petkuns (LAT), που κατέχουν έκαστος από δύο τίτλους! 18 από τους καλύτερους freerunners του κόσμου θα κριθούν από ένα panel εξαμελούς κριτικής επιτροπής, με βάση την εκτέλεση, την ροή, την δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία των runs αλλά και τη συνολική τους εμφάνιση.

www.redbullartofmotion.com - www.facebook.com/rbafm - #redbullartofmotion

Τα πρώτα αθλητικά ραντεβού του φθινοπώρου πλησιάζουν! - εικόνα 1

Διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Άνδρο (2/10)

Μια από τις μεγαλύτερες ομορφιές της Άνδρου είναι – ως γνωστόν - τα μονοπάτια της. Το σηματοδοτημένο δίκτυο του νησιού περιλαμβάνει αρκετές διαδρομές λιθόστρωτων δρόμων και μονοπατιών, συνολικού μήκους 85 χιλιόμετρων και προσφέρει την δυνατότητα να δει κανείς από κοντά παλιούς νερόμυλους, εγκαταλειμμένα βιομηχανικά κτίρια, παλιά αρχοντικά, εκκλησάκια και μοναστήρια. Τα βουνά της Άνδρου καλύπτονται από πυκνή βλάστηση ενώ τα τρεχούμενα νερά που καταλήγουν στις παραλίες του νησιού κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το τοπίο.

Αυτό είναι το σκηνικό στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το Andros Trail Race, ο πρώτος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, που διοργανώνεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών. Θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες 10 και 22 χλμ αντίστοιχα για αθλητές διαφορετικής δυναμικότητας. Αμφότεροι οι αγώνες θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν στον γραφικό Όρμο Κορθίου και οι διαδρομές τους περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία της Άνδρου.

Μην χάνετε χρόνο και δηλώστε συμμετοχή στο www.androstrailrace.gr μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα πρώτα αθλητικά ραντεβού του φθινοπώρου πλησιάζουν! - εικόνα 2

Spetses mini Marathon 2016 (7-9/10)

Με σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά νούμερα κατά τις εγγραφών συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το Spetses mini Marathon 2016 που θα διεξαχθεί φέτος για 6η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου. Τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Spetses mini Marathon καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και την δυναμικότητα των αθλητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κολυμβητικούς αγώνες θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι πρωταθλητές κολύμβησης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Πληροφορίες και εγγραφές στο http://spetsesmarathon.com/

Τα πρώτα αθλητικά ραντεβού του φθινοπώρου πλησιάζουν! - εικόνα 3

Το ίδιο ακριβώς τριήμερο με τον μαραθώνιο των Σπετσών συμπίπτει - πιο ελκυστικό και προσιτό από ποτέ - το «Santorini Experience»! Φέτος, η Εθνική ομάδα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης θα βρίσκεται τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη υπό την αιγίδα της ΚΟΕ ενώ επιπλέον πτήσεις για Σαντορίνη και μοναδικές προσφορές θα υπάρχουν στην διάθεση όσων συμμετέχουν στην διοργάνωση! Το «Santorini Experience 2016» εστιάζει στα αθλήματα του τρεξίματος και της κολύμβησης και στηρίζει στρατηγικά την προώθηση του προορισμού προσφέροντας σημαντικές παροχές και προνόμια σε όσους ταξιδέψουν για την διοργάνωση στις 7-9 Οκτωβρίου.

Σπουδαία ονόματα της Εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης θα δώσουν το παρόν, ανάμεσά τους, ο προσφάτως Αργυρός Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, καθώς και κορυφαίοι αθλητές της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης, στην πρώτη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που τέθηκε υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Οι εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται στο http://activemedia.com.gr/product/santorini-experience-2/ ή στο κατάστημα "Alafouzos Sport" στα Φηρά.

www.santorini-experience.com - https://www.facebook.com/SantoriniExperience - #SantoriniExperience

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.