Μια πλωτή εξέδρα πολιτισμού στην Πρέβεζα

Ο 85χρονος Λέανδρος Σπαρτιώτης, έφτιαξε μια σκηνή όπερας με ανακυκλώσιμα υλικά όπου στην πλωτή της εξέδρα την Πέμπτη 4 Αυγούστου θα δοθεί μία οπερατική συναυλία.

Μια πλωτή εξέδρα πολιτισμού στην Πρέβεζα

Ο 85χρονος Λέανδρος Σπαρτιώτης, έφτιαξε μια σκηνή όπερας με ανακυκλώσιμα υλικά. Ο Πρεβεζάνος δημιουργός φιλοτέχνησε ένα πρωτότυπο αρχιτεκτόνημα χρησιμοποιώντας τενεκεδένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες και κόντρα πλακέ θαλάσσης για να ομορφύνει, όπως λέει, ακόμη περισσότερο τον τόπο του και παράλληλα να στείλει τα δικά του μηνύματα. Την ονομάζει "όπερα του νερού και του ονείρου".

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, θα γίνουν τα εγκαίνια αυτής της πρωτότυπης σκηνής που θα φιλοξενήσει λυρικούς καλλιτέχνες. Η σκηνή θα στηθεί σε πλωτή εξέδρα στη θέση Πευκάκια στην παραλία της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα σε έναν Ενετικό προμαχώνα, ο οποίος θα ενταχθεί στο σκηνικό. Η σκηνή θα έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου και συγκεκριμένα μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών τους στην Αθήνα, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο Ιέραξ «κλείνουν» στις αποσκευές τους τις καλύτερες τους μελωδίες και ταξιδεύουν στη Πρέβεζα.Έτσι, δίνουν ραντεβού με το κοινό στο πιο μαγευτικό σημείο της πόλης, την Πλωτή Εξέδρα «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», στις 20:45. Το κονσέρτο τους με τίτλο «Όνειρα Θερινής Νυκτός» περιλαμβάνει έργα του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, καθώς και πολλών αγαπημένων του συνθετών. Δεν θα λείψουν, φυσικά, και οι αυτοσχεδιασμοί - σήμα κατατεθέν, πλέον, του μουσικού συνόλου Ιέραξ, ένα δείγμα της ερευνητικής δουλειάς τους πάνω στην μουσική και την εξέλιξή της.

Μια πλωτή εξέδρα πολιτισμού στην Πρέβεζα - εικόνα 1

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει: «Με αφορμή την πρόσκληση για να στηρίξουμε αυτή την πρωτότυπη και ιδιαίτερη σύλληψη, μιας πλωτής σκηνής του αγαπητού Λ. Σπαρτιώτη, ετοιμάσαμε μια συναυλία, με έργα τα οποία κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το "Υ" (για τρίο εγχόρδων και άρπα) και την Σουίτα των Ιεροσολύμων. Ακόμη, θα επιχειρήσουμε ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, κάτι το οποίο θέλαμε πολύ να κάνουμε, αφού οι θερινές νύχτες είναι γεμάτες από ουσίες ονείρων».

Είσοδος ελεύθερη

Παραλία Πρέβεζας, θέση Πευκάκια

Μέλη των Συνόλων Ιέραξ

Πιάνο, Άρπα, Πνευστά, Σύνθεση: Σωτήρης Νικόλας Κάσσος

1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς

2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας

Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.