Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά

Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά

Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 1
Ο Ιάσονας Παπαδόπουλος (φωτό) και ο Χάρης Καπλανίδης του «Mr Peacock» φέρνουν το Tropical Chic στην Πάρο.

Μετά τους σεφ, ήταν η σειρά των bartenders να ξεκινήσουν τις μεταγραφές και τα καλοκαιρινά guests στην περιφέρεια και στα νησιά, επιβεβαιώνοντας την άνοδο και την εξέλιξη της σκηνής του mixology στη χώρα μας. Σε Αιγαίο και Ιόνιο στήνεται δυνατό μπαρίστικο σκηνικό, που φέρει την υπογραφή γνωστών bartenders της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 2
Aνατρεπτικό Bloody Marika στο «Queen» στη Μύκονο.

Η πιο ενδεικτική περίπτωση είναι η Μύκονος. Στο κοσμοπολίτικο νησί, αυτό το καλοκαίρι όπως φαίνεται θα γίνει του... cocktail. Πολλά γνωστά spots έχουν ήδη υποδεχθεί τους experts του mixing και πολλές ευφάνταστες καλοκαιρινές λίστες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το «Queen», στην καρδιά της Χώρας. Πίσω από την μπάρα του εντοπίζουμε τον ταλαντούχο Αναστάση Βιζυηνό από το «Ernest Hebrard» της Θεσσαλονίκης. Ο Αναστάσης έχει σχεδιάσει ένα μενού με έντεκα in house low alcohol cocktails, που πατάνε στα ελληνικά υλικά και στα φρέσκα φρούτα.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 3
Ο Αναστάσης Βιζυηνός ανανεώνει την cocktail list του «Queen».

Στα «οπωσδήποτε» της δοκιμής, μπαίνουν το αρωματικό The Queen Lovers, με φρέσκο μήλο και ανανά, λικέρ μαστίχα και λίγη βότκα και το ανατρεπτικό Bloody Marika, με μυστικό homemade ντοματοχυμό και καλές δόσεις ούζου. Για τους λάτρεις της σαμπάνιας, σημειώστε την εντυπωσιακή συλλογή από ετικέτες αλλά και μείξεις με πρωταγωνίστρια τη βασίλισσα των οίνων – σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει το Harmony με πουρέ φράουλας, Maraschino Luxardo, λίγο lime, αρωματικά bitters και premium σαμπάνια. Σε hot spot έχει αναδειχθεί το νέο μπαρ που στήθηκε στο «Belvedere» με αφορμή τα εικοστά γενέθλιά του.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 4
Ο Άρης Χατζηαντωνίου του «Momix» που φέτος πάει Σαντορίνη.

Το cocktail μενού, με έξι δημιουργικές συνταγές, έχει αναλάβει ο one and only Χρήστος Χουσέας του «42.Athens.bar», ενώ η Διονυσία Σακελλαρίου αφήνει την μπάρα του «Ipitou bar» και αναλαμβάνει headbartender στο νέο ιντριγκαδόρικο project του γνωστού ξενοδοχείου. Ιδιαίτερο είναι επίσης το concept που έχει διαμορφωθεί στο «Scorpios bar», στην Παράγκα, με την επιμέλεια του Πέτρου Πάλλη και της δυνατής ομάδας, που περιλαμβάνει τον βραβευμένο bartender Θωμά Κανδυλιάρη (από την μπάρα του «Vogatsikou 3» της Θεσσαλονίκης).

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 5
Tο «Scorpios bar» στη Μύκονο διαμορφώνει φέτος ένα ιδιαίτερο concept.

Στην κάρτα των cocktails διακρίνονται τέσσερις κατηγορίες, τα κλασικά, τα signature, τα house special, με βάση το mescal, και τα perfect serve. Δοκιμάστε το φραουλένιο Karma Love. είναι η καλύτερη εισαγωγή για τις μοναδικές γεύσεις που ακολουθούν στα πιάτα του Αθηναγόρα Κωστάκου και του Αλέξη Ζόπα.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 6
Υπέροχο το σκηνικό του «Imabari» στην Κέρκυρα.

Οι ενδιαφέρουσες παρουσίες δεν τελειώνουν εδώ. Στο μπαρ του «N’ammos» συναντάμε τους Έβαν Προυσάευς και Νίκο Σουρμπάτη (από το «Gnarly» στην Αθήνα) με έναν εξαιρετικό summer κατάλογο, ενώ ο Γιάννης Βλάχος του αθηναϊκού «Hops» έχει αναλάβει τη διαμόρφωση της cocktail list στα μπαρ της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Myconian Collection. Στη Μύκονο, όμως, μεταφέρονται... αύτανδρα και τα bar restaurant «Nikkei» και «Rakkan». Στο μεν πρώτο, ο Σπύρος Κερκύρας («Hide and Seek», «Oozora», «Τhe Sowl») κρατάει ως βάση τον κονσεπτικό και ανατρεπτικό περουβιανό κατάλογο του Κολωνακίου και, σε συνεργασία με την κουζίνα, προτείνει μια νέα εκδοχή δώδεκα signature μιξαρισμάτων, παντρεύοντας στο σέικερ τις ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις με καλοκαιρινά υλικά.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 7
Ο Νίκος Σουρμπάτης αναλαμβάνει μαζί με τον Evan Προυσάευς το bar του μυκονιάτικου «N’ammos».

Στα highlights είναι σίγουρα το πειραγμένο Pisco Sour. Στο δε «Rakkan» o Απόστολος Τσατσίρας παίζει με τα αρώματα της Άπω Ανατολής με πολύ καλά όπως πάντα αποτελέσματα. Αλλάζουμε νησί, και προσγειωνόμαστε στην Καλντέρα της Σαντορίνης, όπου φέτος βρίσκουμε το «Momix», αδερφάκι των πρωτοπόρων μοριακών μπαρ της πρωτεύουσας, με δροσερές νέες δημιουργίες και new entry τα premium και ultra premium αποστάγματα που σερβίρονται straight ή μπαίνουν σε summer συνταγές. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το Metaxa Angels Treasure, ένα σπάνιο απόσταγμα, που μπορείς να πιεις μόνο στο νέο «Momix».

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 8
Ο δραστήριος Σπύρος Κερκύρας παίζει σε πολλά νησιώτικα ταμπλό.

Μια ανάσα από την Αθήνα, το αγαπημένο «The Gin Joint», ήτοι ο Δημήτρης Κιάκος και η ομάδα του, αναλαμβάνουν φέτος την καλοκαιρινή cocktail κολεξιόν του εμβληματικού «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες με μείξεις που φλερτάρουν, κλασικά, με το juniper – στα must taste το The Verve Negroni. Στις Σπέτσες, όμως, έχουμε και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα bar openings της χρονιάς (ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Ιουνίου), το εξωτικό «Hono & Loulou» της επιτυχημένης και δοκιμασμένης παρέας των Σπύρου Κερκύρα, Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 9
Η Διονυσία Σακελλαρίου του «Ipitou bar» θα είναι head bartender στο «Belvedere» στη Μύκονο.

Το νέο bar μας μεταφέρει από την πλατεία Ρολογιού, στην Καραϊβική, μέσα από ένα εντυπωσιακό ντεκόρ με καλάμια και μπαμπού και μια τροπική συλλογή cocktails με καρύδα, ανανά και άλλα εξωτικά φρούτα.

Τον Σπύρο Κερκύρα και τη δραστήρια ομάδα του Bar Solutions τους πετυχαίνουμε και στο Ιόνιο, στο μαγευτικό bar-restaurant «Imabari», που ξεκινάει το δεύτερο καλοκαίρι του στην Κέρκυρα. Εκεί ο Σπύρος, ακολουθώντας τις φροντισμένες γαστρονομικές προτάσεις του Αριστοτέλη Μέγκουλα, επιμελείται δύο κάρτες, μια με aperitivo και μια πιο βραδινή με δώδεκα cocktails που φλερτάρουν με την εποχικότητα και τα ελληνικά φρούτα.

Φεύγουμε για Πάρο όπου στο «Agosta» της Νάουσας ο Χάρης Καπλανίδης και ο Ιάσονας Παπαδόπουλος του «Mr Peacock» έχουν ετοιμάσει έναν πολύ μελετημένο κατάλογο με τίτλο Tropical Chic. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται απολαυστικά aperitivo, με έμφαση στο Americano, στο Negroni (από in-house blends) και στα παιχνιδιάρικα long drinks με αναψυκτικά 3 cents. Στα main drinks ξεχωρίζουν οι tiki συνταγές με κλασικούς αντιπροσώπους, όπως τα Zombie και Mai-Tai, εκτελεσμένα λίγο διαφορετικά. Πολύ ενδιαφέρον έχουν δύο ακόμα κατηγορίες: τα tap cocktails, που αποτελούν νέα τάση διεθνώς, και οι virgin δροσιστικές συνταγές.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 10
Άρωμα «The Gin Joint» στο «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες.

Υπάρχουν όμως και οι pop-up εκπλήξεις. Η πρώτη αφορά τον Ανέστη Ζαμανόπουλο, που θα ταξιδεύει ανά τις Κυκλάδες και θα παρουσιάζει σε γιοτ και βίλες εξωτικά cocktails με βάση το ελληνικό ρούμι Colombiana, και η δεύτερη τον Θοδωρή Καλατζή ο οποίος θα βρεθεί για είκοσι ημέρες (15/7-3/8) στην υπέροχη αυλή του sushi bar «Unan» στη Σάμο με ένα cocktail project είκοσι ημερών, που κάνει focus στο φυσικό πλούτο του νησιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
09/10/2025

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.

Οι διακοπές εμπειρίας στην Ελλάδα προκαλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών

Ο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας παρουσίασε τις απεριόριστες δυνατότητες της Ελλάδας για βιώσιμες και εμπειρικές διακοπές στη φύση, μέσα από στοχευμένες δράσεις στη βρετανική αγορά.

Τριφυλία: Το κρυμμένο διαμάντι που τα έχει όλα- Ακόμη και πύργο του Άιφελ

Ο παραγνωρισμένος δήμος Τριφυλίας δεν έχει παραδοθεί στον τουρισμό, αλλά λειτουργώντας χέρι- χέρι με τον πρωτογενή τομέα, δείχνει να διαθέτει τα πάντα. Ακόμη και πύργο του Άιφελ.