Μύκονος 2016: summer best

Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Μύκονος 2016: summer best

Σπάζοντας κάθε ρεκόρ επισκεπτών στην ιστορία της και έχοντας πλέον καθιερώσει τη θέση της ως ένας από τους jet set προορισμούς της υφηλίου, η Μύκονος μετράει φέτος σερί εντυπωσιακών αφίξεων: πολυτελή ξενοδοχεία, νέα γαστρονομικά εστιατόρια, μετακλήσεις ξένων VIP clubs, beach complex που θα συζητηθούν. Η ομάδα του «α» επέστρεψε στο νησί, τσέκαρε όλες τις νέες αφίξεις, μίλησε με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες-leaders και καταγράφει το τωρινό στάτους της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Φωτογραφίες: Έφη Παρούτσα

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 1
«Paradise» καλεί Nervo!

«Η αίσθησή μας είναι ότι το νέο πρόσωπο της Μυκόνου αποκαλύπτεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ» γράφαμε πέρυσι τέτοια εποχή στις σελίδες του «αθηνόραμα Travel» και δεν πέσαμε έξω. Κόντρα στα προγνωστικά ενός καλοκαιριού που ξεκίνησε δύσκολα για ολόκληρη τη χώρα, η Μύκονος έζησε πέρυσι ακόμα μια λαμπρή σεζόν στην ιστορία της, την πιο λαμπρή μέχρι σήμερα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών, με μια άνοδο που κυμάνθηκε στο 20-25%.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 2
Όλο και πληθαίνουν τα πόστα για την ώρα του ηλιοβασιλέματος στη Μικρή Βενετία.

Ένα upper class κοινό από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και πολλοί Τούρκοι, Άραβες, Βραζιλιάνοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Γάλλοι και Ιταλοί απόλαυσαν το pampering σε πολυτελή ξενοδοχεία, γοητεύτηκαν από τα υψηλού επιπέδου πιάτα στα καλά εστιατόρια του νησιού, χαλάρωσαν αλλά και διασκέδασαν στις ξαπλώστρες των πολυτελών beach complex, ξενύχτησαν παρέα με την αφρόκρεμα των παγκόσμιων DJs – έζησαν με λίγα λόγια τη μαγεία του μυκονιάτικου καλοκαιριού και έβαλαν τη Μύκονο στην ατζέντα τους όχι κάτω από αλλά πλάι στους jet set προορισμούς της υφηλίου. Όσο για φέτος, μάλλον δεν θα ξέρουν τι να πρωτοκάνουν.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 3
To Jackie O’ team σε απαρτία.

Ούτε κι εμείς ξέραμε τι να πρωτοκάνουμε, επιστρέφοντας στο νησί για ένα ακόμα ρεπορτάζ, κατά το οποίο λίγο έλειψε να χάσουμε το μέτρημα των επιχειρήσεων που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονταν να ανοίξουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ άλλων, δοκιμάσαμε πρώτοι τα υπερ-αναπαυτικά στρώματα του ολοκαίνουργιου «Bill & Coo Coast», μάθαμε (και γράψαμε στο site των Χρυσών Σκούφων), επίσης πρώτοι, για τη συνεργασία του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη με το ξενοδοχείο του κουτιού «Kensho Boutique Hotel & Suites», κρυφοικοιτάξαμε τα καινούργια beach complex στη Λια και τον Πάνορμο, δοκιμάσαμε τα νέα μενού του Αθηναγόρα Κωστάκου στο «Bill & Coo», του Γιώργου Βενιέρη στο «Mr Pug» και του Χρήστου Αθανασιάδη στο «Nesaea», ήπιαμε τα low-abv cocktails του Αναστάση Βιζυηνού στο «Queen», εντυπωσιαστήκαμε με την ποικιλία σε Mykonos only κομμάτια στο φρέσκο concept store «Bollicine» και σημειώσαμε στην ατζέντα μας την εμφάνιση της Άννας Βίσση στο «Jackie O’ Beach» κατά τα τέλη Ιουλίου.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 4
“Principauté de Mykonos – Panormos”

Ολοκαίνουργιο και υπέροχο μαγαζί το all day seaside gastronomy “Principauté de Mykonos – Panormos”, σχεδιασμένο από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κυρατσού, ανεβάζει τον πήχη της καλαισθησίας στο νησί με το bohemian chic ύφος του χώρου. Το ξύλο, οι έξυπνες εναλλαγές φωτός και σκιάς, το νερό που ενσωματώνεται ευρηματικά στο εσωτερικό, οι μαξιλάρες και οι κομψοί καναπέδες, φτιάχνουν ατμοσφαιρικό σκηνικό με αύρα απόλυτης χαλάρωσης και γαλήνης. Σε ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια τοπία του νησιού ο χώρος αναπτύσσεται σε τρεις ζώνες που ενώνονται σε ένα αρμονικό συνεχές από το εξαιρετικό σέρβις: η παραλία με την κάτασπρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά προσφέρει μια exclusive beach experience, τα ξύλινα ντεκς είναι φτιαγμένα για chatting, flirting and nibbling με ιδιαίτερα σνακς και σαλάτες (κόκκινη βιολογική κινόα με λαχανικά, γαρίδες σοτέ και γλυκόξινη σάλτσα με γιαούρτι), φρεσκοστυμμένοι χυμοί, signature κοκτέιλς, ποτά, καφέ και γλυκά και ένα θαυμάσιο εστιατόριο που οριοθετείται διακριτικά με ναυτικά σκοινιά και προσφέρει συναρπαστικές μεσημεριανές και βραδινές gastronomy experiences, με την σεφ Αυγερία Σταπάκη σε μια από τις καλύτερες στιγμές της.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 5
“Principauté de Mykonos – Panormos”

Το δημιουργικό μενού της σεφ δίνει εξέχουσα θέση σε εμβληματικά, αγαπημένα ελληνικά προϊόντα από όλη τη χώρα και υποστηρίζεται από τη μεγάλη προσοχή στην επιλογή των υλικών που καταφθάνουν ολόφρεσκα κάθε πρωί. Τα χειροποίητα ψωμιά ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο ξυλόφουρνο, οι σπιτικές σάλτσες ετοιμάζονται στην κουζίνα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν έρχεται από τη Μάνη, και όλα δείχνουν την εμμονή στη λεπτομέρεια που όντως κάνει τη διαφορά. Χαρακτηριστικές δημιουργίες που προτείνει το μενού είναι η καβουρόψιχα από βασιλικό καβούρι με κρύα σούπα ντομάτας και πουρέ αβοκάντο, το σπαγγέτι από μελάνι σουπιάς με πέστο ελληνικών μυρωδικών, γαρίδες και τρίμμα από αβγοτάραχο Μεσολογγίου, το φιλέτο φρέσκιας τσιπούρας με βλίτα, αρμυρίκια και ζωμό μάραθου, θαλασσινές μακαρονάδες και μια ολόκληρη σειρά από κρεατικά της ώρας με ιδιαίτερες κοπές. Εκλεπτυσμένη και αυθεντική η εμπειρία του φαγητού, συμπληρώνεται με μια πλούσια λίστα εξαιρετικών κρασιών και αποκλειστικότητες που θα ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς οινόφιλους.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 6
Boho-chic beach party στο «Scorpios».

Αν θέλαμε να ορίσουμε το φετινό status του νησιού, θα λέγαμε πως η Μύκονος μπαίνει σε μια φάση ωριμότητας. Γνωρίζει πλέον σε ποιο κοινό θέλει να απευθυνθεί και πως ο δρόμος για να το κατακτήσει περνά αποκλειστικά και μόνο από τις υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες σε κάθε κομμάτι της εμπειρίας. Όλα όσα διαφάνηκαν ως trends κατά την περσινή –και κομβική όπως αποδείχθηκε– σεζόν αποτελούν φέτος status quo για το νησί. Ένα από αυτά είναι τα παγκοσμίου εμβέλειας brands που αποκτούν μυκονιάτικη παρουσία. Στην περσινή παρέα των «Buddha Bar», «Hakkasan», «Bonbonniere» και «Toy Room» προστίθενται φέτος εμβληματικά ονόματα του exclusive λονδρέζικου nightlife, όπως το «Chinawhite», το «Charlie», και το «The Box».

Καθώς τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη Χώρα, γίνεται ακόμα πιο εμφανής η τάση να αναστηθεί το nightlife στην πόλη, το οποίο τα τελευταία χρόνια ηττούνταν κατά κράτος από την all day διασκέδαση στις παραλίες. Με το περσινό άνοιγμα τόσο του «Scorpios» όσο και του «Monarch», βέβαια, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στο premium μυκονιάτικο beachlife, το οποίο, πέρα από τη Λια και τον Πάνορμο, γράφεται φέτος στο Καλό Λιβάδι με το «Rakkan» αλλά και στην Αγία Άννα της Παράγκας με το «Jumeirah».

Βάζοντας τώρα στην εξίσωση τα πολλά νέα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαράκια, τις ψαγμένες νέες μπουτίκ που ανακαλύψαμε κατά τις βόλτες μας πέριξ της Καλογερά αλλά και τις κλασικές αξίες κάθε είδους που ανανεώνονται διαρκώς, γίνεται προφανές πως η νέα σεζόν βρίσκει τη Μύκονο πιο πλήρη σε προσφορά από ποτέ.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 7
Ιάσονας και Φίλιππος Μιχόπουλος: η νέα γενιά του εμβληματικού μυκονιάτικου art & boutique ξενοδοχείου «Kivotos».

Κάπου εδώ βέβαια μπαίνει και το ερώτημα αν και κατά πόσο το νησί αντέχει κι άλλα νέα projects. O Τάσος Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου «Belvedere» που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του, παρομοιάζει την κατάσταση με την πρόσφατη μόδα των frozen yoghurt. «Στη θέση ενός καταστήματος που κλείνει ανοίγουν τρία καινούργια, αλλά η ζήτηση παραμένει ίδια. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα υπάρξει διόρθωση», μας λέει σχετικά.

Μαζί του φαίνεται να συμφωνεί και ο Μάρκος Ανδρόνικος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Andronikos». «Το ότι ανοίγεις μια επιχείρηση στη Μύκονο δεν είναι από μόνο του εισιτήριο για την επιτυχία, αν δεν φροντίσεις να προσφέρεις στον πελάτη σου μια αξέχαστη εμπειρία», υπογραμμίζει ο δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος ανοίγει οσονούπω ακόμα ένα ξενοδοχείο στη Σαντορίνη.

Για μια «αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό» κάνει λόγο ο Ιάσονας Μιχόπουλος, της νέας γενιάς (μαζί με τον αδερφό του Φίλιππο) του πρώτου μυκονιάτικου boutique ξενοδοχείου «Kivotos». Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Οφείλουμε να μη γίνουμε κι εμείς άλλος ένας υπερτιμημένος προορισμός, ένα party island που δεν διαφέρει σε τίποτα από κάποιο αντίστοιχο στην Καραϊβική, αλλά να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε κι άλλο την καλή μας εικόνα».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 8
O δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στην Άνω Μερά.

Ένα μεγάλο βήμα, πάντως, που συντελεί στην καλή εικόνα του νησιού είναι το γεγονός ότι η νέα σεζόν βρήκε τη Μύκονο επιτέλους καθαρή. Η συνεργασία του δήμου με ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής των απορριμμάτων, κίνηση που μας είχε προαναγγείλει κατά την περσινή συνέντευξή του στο «α» ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ευοδώθηκε τελικά φέτος, μαζί με τα μεγάλα έργα της χερσαίας φάσης του νέου λιμανιού, τα οποία προχωρούν δυναμικά.

Μια ακόμα σειρά πρωτοβουλιών, από τη συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία security για τη διακριτική φύλαξη της Χώρας μέχρι τους πιο αυστηρούς πλέον κανονισμούς ως προς την αισθητική των καταστημάτων, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής συνομιλίας μας μαζί του, προσφέρουν στον κ. Κουκά τη βεβαιότητα πως «το νησί είναι πανέτοιμο να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές ή και ξεχωριστές απαιτήσεις καθενός από τους 2 εκατομμύρια επισκέπτες του».

Η φιλοξενία σε νέα ύψη

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 9
Υπέροχη θέα από μία από τις μόλις 15 σουίτες του ολοκαίνουργιου all-suite «Bill & Coo Coast» στον Αϊ-Γιάννη.

Παραδόξως, σε ένα νησί φτιαγμένο για να το ζήσεις έξω και όχι στην ιδιωτικότητα κάποιας πολυτελούς σουίτας, το ξενοδοχειακό σκηνικό της Μυκόνου φιλοξενεί ορισμένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας τα οποία ανανεώνονται διαρκώς, ενώ η περιήγηση στις φετινές νέες αφίξεις είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνη της. Στο «Bill & Coo Coast» στον Αϊ-Γιάννη είχαμε την ευκαιρία να μείνουμε το πρώτο σαββατοκύριακο που άνοιξε και έτσι γνωρίσαμε από κοντά το αδελφάκι του «Bill & Coo» της Μεγάλης Άμμου που κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια υπερεπιτυχημένης λειτουργίας του.

Ως ένα «boutique ξενοδοχείο με 15 σουίτες σχεδιασμένο αποκλειστικά για 30 ανθρώπους» μας το περιέγραψε εύστοχα ο διευθυντής του Παναγιώτης Σωπιάδης, και ιδανικό, θα προσθέταμε εμείς, για όσους επιθυμούν να απομονωθούν και να αφεθούν στο 24ωρο concierge service, να χαλαρώσουν στο beach club ή στην κεντρική πισίνα, να γευματίσουν στη μεταμοντέρνα «Taverna» με ένα πανόραμα κυκλαδίτικων γεύσεων από τον σεφ –και στενό συνεργάτη του Αθηναγόρα Κωστάκου– Μιχάλη Κίκη ή να μετακινηθούν, εφόσον το επιθυμούν, με σκάφος, ελικόπτερο ή κάποιο από τα διαθέσιμα BMW X5 ή I3.

Όπως και στο πρώτο ξενοδοχείο, έτσι και εδώ οι K-Studio δημιούργησαν στις σουίτες ένα κομψό περιβάλλον που δεν αποπροσανατολίζει με περιττά στοιχεία αλλά ευνοεί τη χαλάρωση και καδράρει την υπέροχη θέα στη θάλασσα και τη Δήλο από τις τεράστιες μπαλκονόπορτες. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα tailor made στρώματα – από τα πιο αναπαυτικά που έχουμε κοιμηθεί στη ζωή μας.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 10
Επώνυμο design στο ολοκαίνουργιο «Kenshō Boutique Hotel & Suites» στον Ορνό

Με μια (γαστρονομική) κίνηση-ματ άνοιξε το «Kenshō Boutique Hotel & Suites» στα ψηλά του Ορνού. Ο γνωστός σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης επιμελείται το μενού του καινούργιου αυτού ξενοδοχείου, το οποίο αν και δεν το είδαμε ολοκληρωμένο μας εντυπωσίασε με την ιδιαιτέρως προσεγμένη και στιβαρή κατασκευή του.

Design κομμάτια από κορυφαίους σχεδιαστές και οίκους του εξωτερικού (Patritcia Urquiola, Paola Navone, Foscarini, Gervasoni, Redaelli Ricambi, Il Laboratorio, Kenneth Cobonpue, MOGG, Riva1920, Micomoler) προικίζουν κάθε δωμάτιο με ξεχωριστή προσωπικότητα, στοιχείο που θα ενισχύεται με τις tailor made κατασκευές από πραγματικό ξύλο και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Κολοβό.

Κατά την περιήγησή μας είδαμε ακόμα το χώρο του spa και μια άκρως ρομαντική αίθουσα χαμάμ, μεγάλες ελιές να τοποθετούνται στο χώρο της πισίνας με την πανοραμική θέα στη θάλασσα αλλά και το χώρο του εστιατορίου (με ειδικούς συντηρητές για κρασιά και αλλαντικά) όπου σερβίρονται τα πάντα ιδιαίτερα πιάτα του σεφ σε όσους δεν επιλέξουν τα λίγα τραπέζια στο υπερυψωμένο πριβέ ταρατσάκι.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 11
Kirini - My Mykonos Retreat

Το ολοκαίνουργιο Kirini - My Mykonos Retreat είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο σε παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με το εκτυφλωτικό λευκό στους τοίχους, μικρές πετρόστρωτες αυλές, καμάρες, απαλές γραμμές, 3 υπέροχες πισίνες, το ειδυλλιακό Myconian pool bar για ζεν χαλάρωση και σκέπαστρα που φιλτράρουν απαλά το λαμπρό μυκονιάτικο φως. Ένας «ιδιωτικός» γλυκύτατος ορμίσκος όπου οδηγείσαι από μια σκάλα, προσφέρεται για κολύμπι σε περιβάλλον απόλυτης προστασίας της ιδιωτικής ζωής, μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.
Η πλήρης ανακαίνιση οδήγησε σε ένα ύφος που θυμίζει θαλασσινή σκηνογραφία με οικειότητα και εκλεπτυσμένη κομψότητα. Οι πολυτελείς σουίτες και τα δωμάτια με κομψή και αισθαντική διακόσμηση επιλέγουν το λευκό και τις απαλές γκρι αποχρώσεις και γαλανή θέα στο Αιγαίο και τα αμπέλια που σου κόβει την ανάσα, από την ιδιωτική βεράντα ή το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι…
Όαση γαλήνης το κομψότατο Α.Spa που προσφέρει βαθιά αναζωογόνηση στις όμορφες και πλήρως εξοπλισμένες καμπίνες που προσαρμόζονται στις μοναδικές ανάγκες κάθε φιλοξενούμενου. Ολιστικές υπηρεσίες ευεξίας και μια μεγάλη ποικιλία από περιποιήσεις ομορφιάς από θεραπευτές με μαγικά χέρια είναι κάποιες από τις εμπειρίες που προσφέρει αυτό το μοναδικό σπα. Την υπέροχη μυκονιάτικη εμπειρία ολοκληρώνει το εξαιρετικό εστιατόριο Αnthos με εδέσματα υψηλού επιπέδου που ενσωματώνουν τα πιο χαρακτηριστικά τοπικά και ελληνικά προϊόντα.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 12
Anthos

Ντεκόρ και art de la table με αναφορές στο υπέρκομψο ύφος της γαλλικής Ριβιέρας και ελληνική δημιουργική κουζίνα με αγγίγματα μεσογειακά κυρίως από την περιοχή της Νότιας Γαλλίας. Ο Anthos, το εστιατόριο του Kirini - My Mykonos Retreat απλώνεται γύρω από την πισίνα και προσφέρει συναρπαστική θέα στο Αιγαίο από τη σάλα, τη βεράντα και κάτω από την πέργκολα. Ανοιχτή κουζίνα όπου πρωταγωνιστούν ο ξυλόφουρνος και η rotisserie και ένα μενού που λατρεύει τα μυκονιάτικα προϊόντα, παίζει με τη διπλανή Σαντορίνη και ποντάρει στα καλύτερα ελληνικά προϊόντα ολόκληρης της χώρας. Με ευρωπαϊκή εμπειρία σε αστεράτα εστιατόρια ο σεφ Γιώργος Ιακωβίδης, προτείνει πιάτα βαθιά νόστιμα.
Ενδεικτικά, για την αρχή μπορούμε να διαλέξουμε κολοκύθια γεμιστά στον ξυλόφουρνο με μους ξινοτύρι, καλαμάρι γεμιστό με ρύζι, σταφίδες με σος λευκού ταραμά, σαλάτα τύπου νισουάζ με φρέσκο τόνο και αμπελοφάσουλα Μυκόνου, φάβα σαντορινιά με χταπόδι. Στα κυρίως, ο ξυλόφουρνος βγάζει μοσχαρίσιο ραγού με κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα στο γιουβέτσι ή λαβράκι με πικάντικο πλιγούρι και φρέσκια σπαράγγια (και κατσικάκι στη γάστρα, και πίτες και πίτσα…) ενώ στη rotisserie ψήνεται κοτόπουλο νανάκι και ιβηρικό χοιρινό (pata negra) γαλλικής κοπής. Ανάλαφρα επιδόρπια για το τέλος όπως κρέμα σαν καζάν ντιπί με παγωτό τσουρέκι και τάρτα με κρέμα λάιμ και φρέσκα σύκα. Άκρως εντυπωσιακή και ενημερωμένη wine list με περίπου 200 ετικέτες που καλύπτουν τον ελληνικό αμπελώνα –μεγάλη έμφαση στη Σαντορίνη–, τον ευρωπαϊκό και τις νέες χώρες, συν αποστάγματα και επιδόρπια κρασιά ελληνικά και ξένα.

Ξενοδοχείο Kirini - My Mykonos Retreat,
Αλεόμαντρα, Μύκονος, 2289079189,
http://www.kirinimymykonosretreat.com/

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 13
Ατμόσφαιρα μίνιμαλ πολυτέλειας στο «Anax Resort & Spa» που έρχεται στον Αϊ-Γιάννη.

Προς την ολοκλήρωσή του πετύχαμε και το «Anax Resort & Spa» στον Αϊ-Γιάννη. Αν και δεν βρίσκονταν τα πάντα στη θέση τους, μας εντυπωσίασε η ευπρόσδεκτη αίσθηση απλοχωριάς και η ατμόσφαιρα μίνιμαλ πολυτέλειας σε όλα τα δωμάτια και τους χώρους του ξενοδοχείου, το οποίο κατεβαίνει αμφιθεατρικά μέχρι την παραλία. Πέρα από το spa, διαθέτει γυμναστήριο με θέα στη θάλασσα και το εστιατόριο «Kyma» πάνω ακριβώς εκεί που μαρτυρά το όνομά του, αλλά και την εξαιρετικά γλυκομίλητη ιδιοκτήτρια Ευγενία Κουσαθανά επί της υποδοχής, έτοιμη να προσφέρει στους επισκέπτες της τις διακοπές των ονείρων τους.

Αν κάνετε check-in στο ολοκαίνουργιο «Mykonos Waves Beach House & Suites» που άνοιξε στον Κόρφο, θα σας δώσουν δύο κλειδιά – ένα για το δωμάτιο και ένα για την αποθήκη σας, όπου μπορείτε να φυλάξετε τον εξοπλισμό του kitesurfing. Και κάπως έτσι ένα ξενοδοχείο με action προσανατολισμό και νεανικό προφίλ (συνδυασμός που απουσίαζε γενικά) γεννήθηκε στην αγαπημένη παραλία των kite surfers του νησιού.

Άλλη νέα άφιξη, το boutique resort «Lyo» ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς στο δρόμο που κατηφορίζει προς το «Jackie O’Beach» στο Σούπερ Πάρανταϊζ, ενώ την ξεχωριστή αύρα του εμβληματικού ξενοδοχειακού brand της Σαντορίνης «Katikies» κομίζει στη Μύκονο το «Kirini My Mykonos Retreat», το οποίο άνοιξε στην Αλεόμανδρα. Το γαλήνιο, αμφιθεατρικά χτισμένο συγκρότημα διαθέτει πολλά επίπεδα με τεράστιες βεράντες, spa με υπέροχη εξωτερική πισίνα και water bar, αμπέλι με μια ξεχωριστή Vineyard Suite, αλλά και το εστιατόριο «Anthos», «ένα πολύ καλό ελληνικό μπιστρό, ραφιναρισμένο με τη γαλλική αύρα του “Kirini”», όπως μας είπε ο executive chef του ομίλου Γιώργος Ιακωβίδης.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 14
Στο εστιατόριο «Thea» στο «Belvedere» απολαμβάνουμε τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του σεφ Νίκου Ζερβού.

Όχι βέβαια πως οι εμβληματικές και οι γνώριμες από πιο παλιά ξενοδοχειακές μονάδες έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Για τα αδέλφια Τάσο και Νικόλα Ιωαννίδη τα 20 χρόνια του «Belvedere» σηματοδοτούν ένα επετειακό καλοκαίρι, μια αφορμή, όπως μας λέει ο πρώτος, για «να γυρίσουμε προς τα πίσω, να δούμε τι έχει γίνει και με ποιες ενέργειες θα τιμήσουμε την ιστορία του, καθώς είμαστε συναισθηματικά δεμένοι τόσο με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο όσο και με τη Μύκονο».

Στο πλαίσιο λοιπόν των εορτασμών, δημιουργείται το «Sunken Watermelon», το πρώτο ever εξωτερικό μπαρ στο «Belvedere» (πλάι φυσικά σε μια από τις ομορφότερες πισίνες της μυκονιάτικης Χώρας), όπου τα κοκτέιλ που υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος bartender Χρήστος Χουσέας του αθηναϊκού «42» εμπνέονται από θρυλικές ιστορίες που έχουν συμβεί στο ξενοδοχείο.

Το ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου «Thea», ξεχωρίζει χάρη στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του σεφ Νίκου Ζερβού. Η βραδιά βέβαια που ο κοσμικός πυρετός θα χτυπήσει κόκκινο στο «Belvedere» είναι στις 31/7, με το μεγάλο πάρτι για τα 20 χρόνια να λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με την έναρξη του φετινού Nobu Festival (31/7-4/8), παρουσία όπως πάντα του ίδιου του Nobu.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 15
Εμπειρία το candlelight dinner στο «Kivotos» με το φωτισμένο ιστιοπλοϊκό του ξενοδοχείου στο βάθος.

Στο «Kivotos» στον Ορνό, η εμπειρία του candlelight dinner στο ένα και μοναδικό τραπέζι του πριβέ εστιατορίου «Nero Nero» (σε ένα ντεκ μέσα στη θάλασσα!) έχει φέτος την ισχυρή γαστρονομική υπογραφή του ταλαντούχου νέου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Αυτή είναι μονάχα μία από τις ανανεωτικές κινήσεις των Ιάσονα και Φίλιππου Μιχόπουλου, που δείχνουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν το εμβληματικό boutique ξενοδοχείο σε νέα εποχή.

Με τους γονείς τους, Σπύρο και Ηλέκτρα Μιχοπούλου, μοιράζονται την ίδια αγάπη για την τέχνη, η οποία, όπως μας λένε χαρακτηριστικά «αποτελεί οργανικό χαρακτηριστικό του “Kivotos” και είναι παρούσα παντού – από τις σπάνιες αντίκες και τα έργα τέχνης, τα γλυπτά και τις τοιχογραφίες που κοσμούν τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους μέχρι το χώρο της γκαλερί του ξενοδοχείου που φιλοξενεί έργα Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και τους ζωγράφους και τους γλύπτες που ζουν για λίγο στο “Kivotos”, εμπνέονται και δημιουργούν έργα για τη Δήλο».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 16
Με νέες εμπειρίες και ξεχωριστή ατμόσφαιρα υποδέχεται τη σεζόν το πολυτελές «Santa Marina Resort & Villas» μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης.

Από την άλλη μεριά του Ορνού, το πολυτελές «Santa Marina Resort & Villas» προκάλεσε κοσμική ταραχή πέρυσι, φιλοξενώντας το πρώτο open air «Buddha Bar» στον κόσμο, μια ανάσα από την υπέροχη ιδιωτική παραλία του. Φέτος, η ολοκαίνουργια Shisha Experience που ξεκινά τον Ιούλιο και η νέα beach boutique Reef ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για το resort, το οποίο έγινε ακόμα πιο όμορφο μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης. Η διακριτική πολυτέλεια στους κοινόχρηστους χώρους, το πανέμορφο περιβάλλον με τους κήπους και η μεγάλη άνεση στις βίλες και τις σουίτες είναι τα δυνατά του σημεία.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 17
Η αποθέωση της design κυκλαδίτικης απλότητας στο ξενοδοχείο «Andronikos».

Τα χαλαρά sunset cocktail parties, συνοδεία ζωντανής ποπ και τζαζ μουσικής, επαναφέρει από φέτος ο Μάρκος Ανδρόνικος στο «SkyBar» του σταθερά hip ξενοδοχείου «Andronikos», σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα. Θα τα τιμήσουμε, συνεχίζοντας τη βραδιά μας στο «Lady Finger», για να δοκιμάσουμε το ολοκαίνουργιο μενού που περιλαμβάνει από καπνιστό χέλι στη σχάρα με δροσερή σαλάτα με πεπόνι, κρέμα βοτάνων και κρίταμο μέχρι μπακαλιάρο ψητό πάνω σε αφράτη μαϊντανοσαλάτα Σύρου, μαρμελάδα παντζαριού και σάλτσα κακαβιάς. Του χρόνου, πάντως, το ξενοδοχείο θα επιστρέψει με νέο πρόσωπο, καθώς θα ανακαινιστούν οι εξωτερικοί χώροι και η πισίνα, στο φουτουριστικό ύφος των Cocoon και Blue δωματίων.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 18
Funky κυκλαδίτικο chic στο χώρο της πισίνας του «Archipelagos» που από φέτος έχει και ένα fine dining section.

Νέα δωμάτια απέκτησε το «Archipelagos» στο Καλό Λιβάδι, σχεδιασμένα και αυτά από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίτσο με τρόπο που αναδεικνύεται το παραδοσιακό μυκονιάτικο στοιχείο με σύγχρονες προεκτάσεις. Ο όμορφος χώρος της πισίνας, όπου πολύ θα θέλαμε να χαλαρώσουμε με τις ώρες, έχει από φέτος και ένα fine dining section στο πιο προνομιακό του σημείο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον σεφ του ξενοδοχείου Γιάννη Χατζηανδρέου να σερβίρει τις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις του και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Αν πάντως μείνετε εδώ, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε είναι η βόλτα με τον σεφ για τα ψώνια της ημέρας, από τα οποία θα προκύψει ένα απολύτως tailor made δείπνο.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 19
Μοντέρνα κυκλαδίτικη πολυτέλεια αλλά και γαστρονομικό ενδιαφέρον από φέτος στο «Mykonos Princess».

Ένα yummy «παιδικό» πιάτο, με μελάτα αβγά μάτια μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας πάνω σε ψωμί, μας ξετρέλανε στο πλούσιο πρωινό του «Mykonos Princess» στον Άγιο Στέφανο, το οποίο ανοίγει από φέτος το εστιατόριο «Kapari» και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Με προτάσεις όπως χτένια με kale, πορτοκάλι, τσίλι και σαλάμι Λευκάδας ή κουσκουσάκι αστακού με βανίλια Μαδαγασκάρης, λεμόνι κονφί, μάραθο και ντομάτα, η εμπειρία στην κομψή βεράντα του ξενοδοχείου προμηνύεται ενδιαφέρουσα και σιγοντάρεται από την υπέροχη θέα στη Χώρα.

Από τα πολύ ωραία ξενοδοχεία της Χώρας, σχεδιασμένο από το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γαβαλά και Μουρίκη, το «Boheme» εμπλουτίζει φέτος την... μποέμικη εμπειρία των επισκεπτών του με προβολές ασπρόμαυρων ταινιών καταμεσής του υπέροχου και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα μποστανιού του.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 20
Η προσωπική φιλοξενία και η θέα χαρακτηρίζουν το «Leonis Summer Houses».

Η προσωπική περιποίηση που επιφυλάσσει στους επισκέπτες του «Leonis Summer Houses» ο διαρκώς παρών ιδιοκτήτης Λεωνίδας Καράντζαλης, κάνει αυτό το περιποιημένο συγκρότημα με τις ανεξάρτητες κατοικίες καθ'οδόν προς τον Αϊ Γιάννη να ξεχωρίζει. Οι περισσότερες είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένες σε μοντέρνο κυκλαδίτικο ύφος, ενώ δυνατό χαρτί είναι και η πανοραμική θέα στους κόλπους του Ορνού και του Κόρφου.

Οι μυκονιάτικες κουζίνες παίρνουν φωτιά

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 21
Ο ταλαντούχος σεφ του «Bill & Coo» Αθηναγόρας Κωστάκος μας εκπλήσσει και φέτος.

«Η γαστρονομική σκηνή της Μυκόνου και φέτος, ευτυχώς ή δυστυχώς, “γιαπωνεζοκρατείται”», μας λέει ο Αθηναγόρας Κωστάκος, καθώς ξεκινάμε τη φετινή μας γαστρονομική βόλτα από την έδρα του, το «Bill & Coo» (2289026292), που απέσπασε και φέτος Χρυσό Σκούφο συγκεντρώνοντας και πάλι την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα μυκονιάτικα εστιατόρια.

Το παιγνιώδες amuse bouche Sorry it’s not cocaine προσφέρει την ιδανικότερη εισαγωγή στη φετινή περιπλάνηση του σεφ στις γευστικές παραδόσεις και τις πρώτες ύλες της Μυκόνου και των Κυκλάδων, η οποία αποκρυσταλλώνεται σε ένα σερί εντυπωσιακών από κάθε άποψη πιάτων. Highlights το (εμπνευσμένο από την αστακομακαρονάδα) ραβιόλι μπλε αστακού με χαβιάρι Osetra και το παραδοσιακό μυκονιάτικο πιάτο λαρδί με λάχανα σε μια εντελώς αβανγκάρντ εκδοχή.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 22
Το «Nesaea» στον Καλαφάτη με ελληνική δημιουργική κουζίνα είναι η νέα πρόταση της ομάδας του «Νice’n’Εasy» στο νησί. Εδώ, η εντυπωσιακή κακαβιά με καραβίδα και νιόκι από φάβα.

Επόμενος σταθμός μας, το «Nesaea» (2289072130) στον Καλαφάτη. Η νέα πρόταση των Χρήστου Αθανασιάδη και Δημήτρη Χριστοφορίδη (οι δημιουργοί των «Νice’n’Εasy») είναι ένας κομψός και λιτός all day χώρος που τα βράδια μετατρέπεται σε ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Η γνωστή αγάπη του Χρήστου για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες παραμένει άσβεστη και εδώ (φάβα Σαντορίνης, λούζα Μυκόνου, χταπόδι Καλύμνου, λαχανικά από τον Καραλάκη κ.ά.), ενώ απολαύσαμε ιδιαιτέρως τη «δική τους χωριάτικη», με ντοματίνια, κουμκουάτ, «χώμα» από ελιά και κρέμα από βουβαλίσια φέτα, και το «μαύρο κοτόπουλο» πάνω σε αλμυρά κόλλυβα με πουρέ από καρότο.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 23
Στο «Mr Pug» ο Γιώργος Βενιέρης μετουσιώνει επιτυχημένα την αγάπη του για το Σιάμ.

Στο «Mr Pug» (2289077771) του Γιώργου Βενιέρη πάντα επιδιώκουμε να επιστρέφουμε, αφενός γιατί η αγάπη του βραβευμένου σεφ για το Σιάμ μετουσιώνεται σε συναρπαστικά πιάτα, αφετέρου γιατί απολαμβάνουμε την καθόλου στημένη ατμόσφαιρα του εστιατορίου. Επίσης γιατί ο Γιώργος περιγράφει τα πιάτα του με ιδιαιτέρως γλαφυρές ατάκες. «Τώρα είναι σαν να τρώτε ένα στενάκι της Μπανγκόκ», μας είπε λ.χ. αυτήν τη φορά, πάνω από ένα δροσιστικό επιδόρπιο με πέρλες ταπιόκα, ανανά και παγωτό καρύδα.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 24
Ο Daniele Chiantini προσφέρει κλασικά στο «La Cucina di Daniele» την αυθεντικότερη ιταλική κουζίνα της Μυκόνου.

Ένα εξαιρετικό παγωτό από παρμεζάνα έκανε τη διαφορά σε ένα πιάτο με μοσχαρίσιο καρπάτσιο και τρούφα Μετεώρων, το οποίο μόλις προστέθηκε στο μενού του διαχρονικού ιταλικού εστιατορίου «La Cucina di Daniele» (2289071513) λίγο πριν την Άνω Μερά. Γέννημα-θρέμμα της Τοσκάνης, ο Daniele δεν σταματά να αναζητά μικρούς Ιταλούς παραγωγούς απ’ όπου προμηθεύεται πολλές πρώτες ύλες, να πειραματίζεται διαρκώς φτιάχνοντας δικά του τυριά, ψωμιά και παγωτά αλλά και να προσφέρει την αυθεντικότερη ιταλική κουζίνα της Μυκόνου.

Εντωμεταξύ, ένα αδελφάκι του αθηναϊκού «Ούζομπαρ» ετοιμάζεται να ανοίξει λίγο πιο πάνω, κοντά στην είσοδο της Άνω Μεράς, φτιάχνοντας ενδεχομένως μια μικρή πιάτσα με το εκ Χαλκίδος «Tsaf» (2289071887) που άνοιξε πέρυσι στην κεντρική πλατεία.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 25
Στο εστιατόριο «M-eating» του σεφ Παναγιώτη Μενάρδου η τοπική γευστική κληρονομιά αναδεικνύεται με δημιουργική ματιά.

Η συνεργασία του Γκίκα Ξενάκη με το ξενοδοχείο «Rocabella» (2289028930) συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, ενώ τα κοκτέιλ της μπάρας επιμελείται φέτος ο Βασίλης Κυρίτσης του «The Clumsies».

Μπαίνοντας στη Χώρα, δεν λείπουν οι νέες αφίξεις. Στη Λάκκα άνοιξε το εντυπωσιακό ιταλικό εστιατόριο «Aglio e Oglio» (2289027927) που ανήκει στον όμιλο Μωράκη, ενώ σε asian δρόμους μπαίνει και το κλασικό εστιατόριο για ψάρι «Κουρσάρος» (2289078140), που ανακαινίστηκε σε μοντέρνο ύφος και προσέθεσε στο δυναμικό του τον sushi master Take (με χρόνια θητείας στο «N’ammos»).

Μόνιμα γεμάτη είναι η βεράντα του «M-eating» (2289078550) στην Καλογερά, όπως και ο κήπος του παλιού μυκονιάτικου κτιρίου που στεγάζει το εστιατόριο του σεφ Παναγιώτη Μενάρδου. Η δημιουργική ματιά του σεφ στις κλασικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις δίνει πιάτα όπως η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με τυροβολιά και cοulis κόκκινης πιπεριάς που παραμένει ένα διαχρονικό χιτ του μαγαζιού, αλλά και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το ταρτάρ λαβράκι σε «ταπέτο» από ανθό μπρόκολου, πέστο σπανάκι και χαβιάρι, και το κουσκούς με μπισκ καραβίδας και νιφάδες από φιλέτο μπακαλιάρου.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 26
Το διαχρονικό εστιατόριο «La Maison de Katrin».

Λίγο παραπέρα, το διαχρονικό «La Maison de Katrin» (2289022169) με την αστική κουζίνα και την ευχάριστα old fashioned αισθητική υποδέχεται τους πιστούς και τους νέους φίλους του στα τραπέζια κάτω από τις μπουκαμβίλιες και στη μικρή σάλα. «Είμαστε οικογένεια», μας λέει η ανιψιά της κ. Κατερίνας, εξηγώντας το λόγο που το εστιατόριο αποτελεί σταθερή επιλογή των κοσμικών επισκεπτών και κλείνοντας με ένα tip: η σεζόν τελειώνει κάθε χρόνο στις 19/10 με το πανηγύρι της απέναντι εκκλησιάς και δωρεάν φαγητό.

Μια γευστική περιήγηση σε εννιά κυκλαδίτικα νησιά, από τα οποία προμηθεύεται πολλά από τα προϊόντα του, προσφέρει, τέλος, το κλασικό «Bakalo» (2289078121) στην περαντζάδα της Λάκκας.

Beachlife το πολυτελές

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 27
Στο νέο και αναβαθμισμένο «Monarch» στον Πλατύ Γιαλό o επισκέπτης θα μπορεί να κάνει τα πάντα στην ξαπλώστρα του, μας λέει ο Θάνος Κολοκυθάς.

Κρατώντας από τα παλιά μόνο το όνομα, το «Liasti» στη Λια μεταμορφώθηκε σε ένα ευχάριστο beach resto, με αύρα ιταλικής φινέτσας, ανοιχτά χρώματα και πινελιές από κυκλαδίτικο μπλε. Ο Massimo Cirillo, εκ των συνεπιχειρηματιών και παλιός γνώριμος της Μυκόνου, μας έβαλε στο πνεύμα του νέου χώρου, που διαθέτει oyster bar, εστιατόριο ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας, μπουτίκ και lounge area που θα οδηγεί στις χειροποίητες ξαπλώστρες με τα μαγικά –όπως μας τα περιέγραψε– στρώματα, ενώ ο DJ του «Café del Mar» Jose Padilla που θα παίζει αυτοπροσώπως τις signature chill out μουσικές του κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Έτοιμο είναι και το «Monarch» που μεταφέρει τις δικές του υπερ-αναπαυτικές ξαπλώστρες στον Πλατύ Γιαλό και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την εμπειρία με μεγάλες στρογγυλές καμπάνες, φτιαγμένες επί παραγγελία, κεντρικό open air καθιστικό, γυμναστήριο που θα προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα στη Μύκονο το σύστημα εκγύμνασης Μiha Body και μπουτίκ Funky Buddha. «Ο επισκέπτης μας θέλουμε φέτος να μπορεί να κάνει τα πάντα στην ξαπλώστρα του», μας λέει ο Θάνος Κολοκυθάς, εκεί δηλαδή όπου θα σερβίρονται και οι premium snacking προτάσεις του Γάλλου σεφ Alain Parodi.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 28
Διαχρονικό μυκονιάτικο beach πόστο το «Kalua» στην Παράγκα

Εκεί όπου πέρυσι βρισκόταν το «Monarch», στο Καλό Λιβάδι δηλαδή, αφίχθηκε το καλοκαιρινό παράρτημα του αθηναϊκού εστιατορίου «Rakkan». Πέρα από τις asian fusion γεύσεις του σεφ Νίκου Χολέβα, το «Rakkan Mykonos» σερβίρει ακόμα... shopping σε ένα ολοκαίνουργιο Sotris αλλά και εντυπωσιακά events, σε συνεργασία με το premium nightclub του Λονδίνου «Chinawhite».

Πλήρως ανακαινισμένο σε γήινους τόνους, το «Solyma επέστρεψε στο γνώριμο πόστο του στην άκρη της παραλίας.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 29
Το εκ βάθρων ανακαινισμένο beach complex στον Πάνορμο θα έχει τον Γιώργο Παπαγεωργίου σε ρόλο οικοδεσπότη.

Εκ βάθρων ανακαινισμένος ο Πάνορμος, υποδέχθηκε το beach complex «Principaute de Mykonos» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου σε ρόλο οικοδεσπότη και την Αυγερία Σταπάκη στα ηνία της κουζίνας, ενώ αγαπά τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά και τις ήρεμες μουσικές. Φρέσκο και το «Jumeirah», με εστιατόριο και cocktail bar στη θέση του παλιού «Lamed» στην Αγία Άννα της Παράγκας.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 30
Άλλο ένα sunset party ξεκινά στο «Scorpios» στην Παράγκα.

Πολύ κοντά του, το περσινό instant hit «Scorpios» συνεχίζει και φέτος στο signature boho-chic πνεύμα του. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος που έχει την υψηλή επιμέλεια του εστιατορίου, με σεφ τον Αλέξη Ζόπα, ανανεώνει τις oriental γεύσεις με τις ελληνικές βάσεις, προσθέτει νέες κοπές κρεάτων και καλωσορίζει τον pastry chef Σπύρο Αρτελάρη στην μπριγάδα του.

Στην άλλη μεριά του κόλπου της Παράγκας, το διαχρονικό «Kalua» έχει ένα ενδιαφέρον line-up για φέτος, με Dennis Ferrer, Franky Rizardo και Argy+Behrouz να έρχονται για απογευματινά πάρτι τον Ιούλιο και άλλους να ακολουθούν τον Αύγουστο.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 31
Η shisha chill out area του καλού εστιατορίου του Ορνού «Pasaji»

Πάμε τώρα στην Ψαρού και στο «N’ammos», που υποδέχτηκε τη νέα σεζόν ανανεώνοντας ύστερα από καιρό την παραλία του με ριγέ ομπρέλες και ολοκαίνουργιες βαρύτιμες ξαπλώστρες με στρογγυλεμένες άκρες και ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια. Οι περιποιήσεις στο open air κομμωτήριο έχουν από φέτος την υπογραφή του λονδρέζικου hair salon «Neville», ενώ το «Beef Bar» του Μόντε Κάρλο επιστρέφει με ανανεωμένο μενού. Πέρα πάντως από την εμφάνιση του Βασίλη Τσιλιχρήστου στις 23/7 και το καθιερωμένο ραντεβού του Αντώνη Ρέμου κατά τα τέλη Ιουλίου, ετοιμάζεται ακόμα μια έκπληξη που θα συζητηθεί.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 32
Το πανέμορφο beach complex «Jackie O’ Beach» ενσαρκώνει το μυκονιάτικο beachlife par excellence

Η βόλτα στο αγαπημένο μας «Jackie O’ Beach» με τον Μιχάλη Σιγκούνα ξεκίνησε φέτος από τα ψηλά. από το concept store που διπλασιάζεται σε μέγεθος για να φιλοξενήσει την πρώτη pop up boutique του hip σχεδιαστή ρούχων (και προσωπικού φίλου του Μιχάλη και του έτερου συνιδιοκτήτη Carsten Stehr) Neil Barrett στην Ευρώπη. Μια καλή αφορμή για να βρεθείτε στο χώρο, που θα φιλοξενεί ολόκληρη τη συλλογή του 2016, και να δώσετε επίσης βάση στα έπιπλα (έχουν την υπογραφή της Zaha Hadid), προσφέρει αν μη τι άλλο η one and only εμφάνιση της Άννας Βίσση στην πισίνα του «Jackie O’ Beach» που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 33
Πιάτο-φετίχ στο «Jackie O’ Beach» το καπνιστό καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και σάλτσα από αβγά χρυσής ρέγκας, διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια.

Κατά τα λοιπά, η happy ατμόσφαιρα στο πανέμορφο beach complex καλά κρατεί, με καλοφτιαγμένα signature cocktails από το Jackie O’ team, όπως το δροσιστικό και ξινούτσικο Aris on Fire, τα περίφημα απογευματινά drag shows για τα οποία αδειάζει όλη η παραλία, αλλά και τα κάθε χρόνο και πιο ανεβασμένα πιάτα του, φίλου τους πια, Χριστόφορου Πέσκια που αποτελούν λόγο επίσκεψης από μόνα τους. Το αιγαιοπελαγίτικο σεβίτσε με μαγιάτικο, γαρίδες, αβγοτάραχο και αχινό είναι, λ.χ., η απόλυτη έκρηξη ενός ελληνο-ασιατικού fusion ηφαιστείου στο στόμα, ενώ από κοντά ακολουθεί και το καπνιστό καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και σάλτσα από αβγά χρυσής ρέγκας.

Νύχτες στη Χώρα and around

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 34
Social interaction στα σοκάκια της Χώρας.

To Semeli Group του Ηρακλή Ζησιμόπουλου, περσινού πρωτεργάτη της μετάκλησης πολυτελών clubs στη Μύκονο, έχει νέα σχέδια για φέτος. Έτσι, το πριβέ κλαμπ του Λονδίνου «Charlie» έρχεται με μπελ επόκ ατμόσφαιρα και house/deep house μουσικές στο χώρο πάνω από το παλιό «Caprice», το οποίο μεταμορφώνεται με τη σειρά του σε sunset bar ονόματι «Bao’s» με multi ethnic μουσικές και κοκτέιλ.

Το επίσης λονδρέζικο «Toy Room» παραμένει στη θέση του, πάνω από το «Semeli Bar», αλλά ακριβώς απέναντι το περσινό «Project» ξαναγίνεται «Mykonos Bar» με ακραιφνώς ελληνικές διαθέσεις και ενδεχομένως κάποια hot lives. Άλλη πιθανολογούμενη άφιξη από το Λονδίνο το «The Box», διάσημο για τα μπουρλέσκ θεατρικά happenings και χαρακτηρισμένο ως «Britain’s seediest VIP club», στο χώρο του παλιού «La Notte».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 35
Ο Αναστάσης Βιζυηνός πίσω από τη μπάρα του «Queen».

Από τη συνεργασία του ομίλου Μωράκη με το (μαντέψτε!) λονδρέζικο «Maddox Club» γεννήθηκε τέλος το «Madon», το οποίο ήρθε στο παλιό «Cabaret» και προκαλεί κοσμοσυροή. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το φετινό σκηνικό για τους λάτρεις της exclusive διασκέδασης, από την ατζέντα των οποίων δεν θα έπρεπε ενδεχομένως να λείπουν και κάποια περσινά hits, όπως το «Ling Ling by Hakkasan», το «Bonbonniere» και το «Moni».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 36
Ένα παραδοσιακά πλούσιο και καθημερινό line-up θα φέρει και φέτος τους clubbers στο «Cavo Paradiso».

Από την άλλη, με Skrillex, Steve Aoki, Nina Kraviz, Bob Sinclar, Paul Van Dyk και άλλους πολλούς celebrity DJs να... συνωστίζονται σε ένα παραδοσιακά πλούσιο και καθημερινό line up, η φυλή των clubbers σίγουρα θα κάνει ενθουσιασμένη τα χιλιόμετρα μέχρι το «Cavo Paradiso», ενώ, μεταξύ άλλων, Tiesto, Martin Garrix, Afrojack και Nervo θα τους δελεάσουν για μια βόλτα μέχρι το «Paradise».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 37
Κλασική αξία το «Remezzo».

Πίσω στη Χώρα, δεν αμελούμε τις κλασικές αξίες όπως το «Scarpa» με τις πάντα ωραίες μουσικές και το «Jackie O’», απ’ όπου θα περάσουν όλοι είτε για τα καθημερινά πατείς-με-πατώ-σε drag shows είτε για το καθιερωμένο πάρτι γενεθλίων κατά τα τέλη Ιουλίου – με guest-έκπληξη φέτος. Επίσης, ας μην ανησυχούν οι θιασώτες του live clubbing. Οι cult πλέον ιαχές «Mykonosssss» του Διονύση Σχοινά θα ακουστούν και φέτος στο «4711».

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 38
Πρώτο τραπέζι ηλιοβασίλεμα στο ολοκαίνουργιο sunset bar «180°».

Εμείς πάντως τη δική μας μπαρότσαρκα στη Χώρα την ξεκινήσαμε ιδανικά, με τα low-abv κοκτέιλ του Αναστάση Βιζυηνού, ο οποίος βρίσκεται φέτος πίσω από την μπάρα τού «Queen». Την ώρα που πίναμε ένα Duck Face με φρέσκο ακτινίδιο, επέμενε πως πρέπει να επισκεφτούμε ένα ολοκαίνουργιο sunset bar στο οποίο επιμελείται τα κοκτέιλ, και δεν είχε άδικο. Κάπως έτσι βρεθήκαμε στη χαλαρωτική βεράντα του «180°», σκαρφαλωμένοι σε ένα λόφο πάνω από τη Χώρα, να απολαμβάνουμε μια από τις ωραιότερες πανοραμικές βίστες του νησιού.

Shopping με χαρακτήρα

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 39
Το ολοκαίνουργιο concept store «Bollicine»

Το επώνυμο shopping στο νησί καλά κρατεί (μόλις άνοιξε μπουτίκ Balenciaga και μια διώροφη Tserkov Boutique έρχεται οσονούπω), ωστόσο φέτος ανακαλύψαμε πολλές ωραίες προτάσεις για όσους προτιμούν τα μικρά και ψαγμένα brands. Ιδού όσα ξεχωρίσαμε.

- Το ολοκαίνουργιο concept store «Bollicine», δυο βήματα από την πλατεία Μαντώς, για τη δερμάτινη τσάντα που δημιούργησε αποκλειστικά για το κατάστημα η Ελένη Αγιοστρατίτη («Callista Craft»), τα γυαλιά ηλίου John Pan, επίσης σε αποκλειστικά σχέδια, τα αντικείμενα για το σπίτι και τα κοσμήματα της Αλεξάνδρας Κούμπα, αλλά και το-όπως-Μιλάνο aperitivo bar που «κρύβεται» στην ταράτσα.

- Την μπουτίκ «Iliana Bassiana» στην Καλογερά, με προτάσεις κομμένες και ραμμένες στο μυκονιάτικο lifestyle, είτε της ίδιας της Ηλιάνας είτε επιλεγμένες από την ίδια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Εξαιρετικά τα unisex αρώματα «Manos Gerankinis» που φτιάχνονται στην Αγγλία.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 40
Η Ηλιάνα Μπασιανά στην εντελώς Μυκονιάτικη μπουτίκ της στην Καλογερά

- Το «Undici» του interior designer Άγγελου Φελούτζη στην Καλογερά, για το ιδιαίτερο concept. Διαθέτει 11 design αντικείμενα (όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του), εκ των οποίων το ενδέκατο είναι τα κεριά της Waks, που φέρνει στο νησί κατ’ αποκλειστικότητα.

- Το μεγάλο κατάστημα οπτικών «Kopajos» της Καλογερά. Τεράστια ποικιλία γυαλιών ηλίου από τα πιο περίεργα υλικά (μέχρι από νάιλον που μπορείς να τα τσαλακώσεις) και στα πιο ιδιαίτερα σχέδια που δεν θα βρείτε αλλού, αφού είναι όλα δημιουργίες του Ιταλού ιδιοκτήτη Bruno.

- Το «Jars of brands» στην Καλογερά για ντιζαϊνάτο ανδρικό casual wear, με brands όπως Gabba και Dondup.

- To «Lara Modamare» στο Πάνω Ματογιάννι για τα φανταστικά χειροποίητα μαγιό που η Lara ράβει στην Ιταλία χρησιμοποιώντας τα πιο απροσδόκητα υφάσματα. Από δαντέλα και ζακάρ μέχρι denim και ταφτά. Μέχρι πριν από λίγο καιρό τα βρίσκαμε μόνο εδώ, αλλά πλέον υπάρχουν και στο καινούργιο κατάστημα της Lara στη λίμνη Garda.

Art ραντεβού

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 41
Art στάση στη «Rarity Gallery».

Σταθερή αξία το πέρασμα από την Rarity Gallery με ιστορία από το 1995 στην Καλογερά για τις πάντα ενδιαφέρουσες εκθέσεις μοντέρνας τέχνης με έμφαση στους ανερχόμενους καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Στη δεύτερη χρονιά της, η γκαλερί και πολιτιστική πλατφόρμα Δύο Χωριά στην πλατεία Πανάχρας εγκαινιάζει φέτος την ταράτσα της ως χώρο συνάντησης, έχοντας ένα πλήρες πρόγραμμα 13 εκθέσεων μέχρι τον Οκτώβρη.

Μύκονος 2016: summer best - εικόνα 42
Η Spyral Art Gallery κοντά στο Γουμενιό, σε ένα ψηλοτάβανο αρχοντικό του 1752 με έργα σύγχρονης τέχνης.

Φρέσκια άφιξη και η Spyral Art Gallery κοντά στο Γουμενιό, σε ένα ψηλοτάβανο αρχοντικό του 1752 με κήπο και εναλλασσόμενα έργα σύγχρονης τέχνης.

Στις 22/7 εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου η έκθεση κυκλαδικού κοσμήματος Vanity, καλύπτοντας μια μακρά περίοδο από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα με εκθέματα από τα νησιά των Κυκλάδων.

Τέλος, έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το ταξίδι έγινε με τη Hellenic Seaways, η οποία μας ταξιδεύει σε όλο το Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.