Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα

Η αφρόκρεμα της γαλλικής σκηνής του cocktail φιλοξενείται στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου στο πλαίσιο του project Bar Engage – Αγκαζέ.

Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα

Απορροφημένοι στη δίνη της αθηναϊκής σκηνής, αιφνιδιαστήκαμε ευχάριστα με την ιδέα του Bar Engage – Αγκαζέ, που φέρνει μερικούς από τους γνωστότερους εκπροσώπους της παρισινής σκηνής του cocktail στη Λάρισα από τις 3 έως τις 6/5. Όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτό το αποκεντρωμένο project (ο Λαρισαίος Άρης Μακρής, head bartender/μάνατζερ στο παρισινό «Le Syndicat», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Kintsugi Project («The Trap»), που επιμελείται τη διοργάνωση) σκέφτηκαν έξυπνα να εισάγουν ένα θεσμό ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ των bartenders από το Παρίσι και συναδέλφων τους, επαγγελματιών και παραγωγών από τον θεσσαλικό κάμπο.

Στο Bar Engage – Αγκαζέ συµµετέχουν οι: Kelly Ballett («Lulu White»), Guillaume Quenza («Sherry Butt»), Sullivan Doh («Le Syndicat»), Jenifer Foulard («Le Mary Celeste»), Sebastien Gans («Candelaria»), Guillaume Leblanc («Dirty Dick»), Maxime Potfer («Experimental Cocktail Club»), Remy Savage («Little Red Door»), Sichanh Christophe και Titi Thierry («Le Calbar»), Mido Ahmed Yahi («Café Moderne»), Romain Krot («La Conserverie»/«Little Red Door») – σημειώστε ότι το «Little Red Door» και το «Candelaria» (που φιλοξενήθηκε και στα Athinorama Bar Awards) βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφτούν τυροκομεία, οινοποιεία, μικροζυθοποιίες και συνεταιρισμούς, θα περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, θα κάνουν σεμινάρια και, φυσικά, guest bartendings σε μπαρ της Λάρισας («Κλίμαξ», «Με Ζεν», «Πόρτεγο», «Barbarum», «Barley», «Epicure 5», «Kubrick – Pure Social Club», «Papakiriazi 42», «S’Il Vous Plait»). Θα είμαστε εκεί και θα σας μεταφέρουμε εντυπώσεις από ένα project που θεωρούμε ότι ενισχύει με ξεχωριστό τρόπο τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή των μπαρ.

Τα πορτρέτα των φιλοξενούμενων bartenders από το Παρίσι στο Bar Engage – Αγκαζέ, σχεδιασμένα από τον Kos Markatos:

Λαρισινές μπάρες με παρισινό αέρα - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πρώτη ματιά στο ακόμα πιο γκράντε "Grand Hyatt Athens"

Με επέκταση σε νέο κτίριο κι ένα ολοκαίνουργιο roof garden που θα κλέψει και τις αθηναϊκές καρδιές γυρίζει σελίδα το πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, που διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου "Grand Hyatt" της Ευρώπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/03/2023

Day trips για 25η Μαρτίου: 4 κοντινές εκδρομές για ημερήσια της τελευταίας στιγμής

Ζηλεύετε που δεν φύγατε για τριήμερο; Ακολουθούν τέσσερις κοντινές εκδρομές για να το ρίξετε λίγο έξω.

Ένα λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα και στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Το "Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές" είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT.

Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France

Σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, εκεί όπου η αρχαία ιστορία και η μαγευτική φύση της Δυτικής Πελοποννήσου συναντούν τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί μια μυθική ποδηλατική διαδρομή, κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France.

Αναζητούνται σομελιέ! Σε ποιες θέσεις υπάρχουν μεγαλύτερες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ

Τα συμπεράσματα της μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) σχετικά με τις ελλείψεις ανά ειδικότητα στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.