
Στην Αλεξανδρούπολη συναντάμε ένα από τα πιο to the point wine bars.

Το Kellari Pro αποτελεί από μόνο του καλό λόγο για να φτάσεις μέχρι τον πεζόδρομο της Κανάρη στη γραφική πόλη και να μείνεις… επαναλαμβάνοντας τις επισκέψεις.

Ο λόγος, ή καλύτερα ένας από τους λόγους: Η wine list! Είναι πλήρης, με ενδιαφέρουσες, ιντριγκαδόρικες, σπάνιες και αγαπημένες ετικέτες, που χρειάζονται αρκετές αναγνώσεις και ακόμα περισσότερες δοκιμές. Από τότε που δημιουργήθηκε το Kelari Pro, από τον Βλάση και τον Ζήση Σικλαφίδη, έγινε hot στέκι για οινόφιλους και όχι μόνο.

Η διακόσμηση « φωνάζει» κρασί, πέρα όμως από αυτό, ο χώρος παντρεύει όμορφα το ξύλο με το δέρμα, το κλασικό με το μοντέρνο και το αποτέλεσμα είναι ζεστό και οικείο. Σε αυτό το background γίνονται πολύ συχνά παρουσιάσεις, δοκιμές κρασιών και ντουέτα με πιάτα, που παίζουν επίσης σε υψηλό level. Η κουζίνα ακολουθεί την κολεξιόν των κρασιών, πληθωρική και πολυσυλλεκτική. Καθόλου περίεργο, που συνήθως γίνονται sold out τα θεματικά οινικά δείπνα.

Ένα τέτοιο, μάλιστα, ψήνεται για τις 3 Φεβρουαρίου, με το εμβληματικό Κτήμα Nico Lazaridi. O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου, Φεδερίκος Λαζαρίδης, θα παρουσιάσει δυο σπουδαία κρασιά. Το classic, πλέον, Μαγικό Βουνό και το premium Perpetuus. Το ταλαντούχο team της κουζίνας έχει "κουμπώσει" με τα ξεχωριστά κρασιά ένα δημιουργικό μενού.

Σας δίνουμε μια γεύση: Το πρώτο πιάτο, η βελουτέ πελαγίσια μπουγιαμπέσα θα συνοδεύσει το αρωματικό λευκό Perpetuus. Ακολουθούν noodles με λαχανικά, γαρίδες και κοτόπουλο, μαζί με το ισορροπημένο και δροσερό λευκό Μαγικό Βουνό. Μετά, η καραμελωμένη πανσέτα, με πατάτα βουτύρου, μέλι, βαλσάμικο, γλυκάνισο και πορτοκάλι, έχει τους καλύτερους γευστικούς εραστές, τα ερυθρά Μαγικό βουνό και Perpetuus. Η μοναδική γευστική εμπειρία θα κλείσει με ένα λαχταριστό κυδώνι γκλασαρισμένο σε Porto.

Στα highlights της βραδιάς: η κλήρωση για τρεις φιάλες magnum και σίγουρα η επίσκεψη στο εντυπωσιακό υπόγειο κελάρι, με το επιβλητικό ξύλινο τραπέζι, τις 300 περίπου διαφορετικές ετικέτες που φιλοξενεί και το ιδιαίτερο εργαλείο σερβιρίσματος.

Κλείνουμε θέση, με το πραγματικά value for money κόστος των 30 ευρώ/ άτομο και έχουμε το νου μας για τα επόμενα οινικά βράδια στο Kelari Pro...
Κ.Κανάρη και Δικαστηρίων Αλεξανδρούπολη τηλ 2551032086