Βαρσοβία: the next big thing;

Η «γκρίζα» πρωτεύουσα της Πολωνίας εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ανερχόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς και όλο πιο δημοφιλής και για τους Έλληνες ταξιδιώτες (σταθερά πρώτη όλο το χειμώνα στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών του AthinoramaTravel.gr).

Βαρσοβία: the next big thing;

Η «γκρίζα» πρωτεύουσα της Πολωνίας εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ανερχόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς και όλο πιο δημοφιλής και για τους Έλληνες ταξιδιώτες (σταθερά πρώτη όλο το χειμώνα στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών του AthinoramaTravel.gr).

Από τον Μάριο Μπουμπή

Βαρσοβία: the next big thing; - εικόνα 1
Ατμοσφαιρικές βόλτες στη Βαρσοβία.

Διαφορετική και γοητευτική. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που έρχονται κατευθείαν στο νου όσων έχουν επισκεφθεί τη Βαρσοβία. Μια πόλη «γκρίζα», αλλά ταυτόχρονα ζωντανή, γεμάτη αντιφάσεις, όπου «λείψανα» του κομμουνιστικού καθεστώτος συνυπάρχουν με πανέμορφα γοτθικά κτίρια ή με υπερμοντέρνα αρχιτεκτονήματα και τεράστια malls.

Βαρσοβία: the next big thing; - εικόνα 2
Χιονισμένα Χριστούγεννα στη Βαρσοβία.

Μία πόλη που φλέρταρε όσο καμία άλλη με την ολοκληρωτική καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ζει μια δεύτερη νεότητα με μια πλουραλιστική εστιατορική σκηνή αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή που βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση.ηρ Αυτήν τη στιγμή, η πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς και όλο πιο δημοφιλής και για τους Έλληνες ταξιδιώτες άρα καλό είναι να την επισκεφθείτε εγκαίρως προτού καταφθάσουν οι ορδές των οργανωμένων τουριστών και οι τιμές εκτοξευθούν στα ύψη.

Βαρσοβία: the next big thing; - εικόνα 3
Το κλασικό «The Rialto» στη Βαρσοβία.

Περπατήστε στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, περάστε μέσα από το εντυπωσιακό πάρκο Lazienki βλέποντας τη φύση να ξεπηδά σε κάθε γωνιά του, ανακαλύψτε το επιβλητικό Βασιλικό Κάστρο και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το διαβόητο Παλάτι Τεχνών & Επιστημών (το πιο αμφιλεγόμενο μουσείο της Πολωνίας που πλέον έχει κερδίσει επάξια μία θέση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βαρσοβίας) και αν δεν φοβάστε τα ύψη ανεβείτε μέχρι τον 30ό όροφο για την πιο breathtaking θέα της πόλης.

Αναλυτικά τα must-see της Βαρσοβίας στους guides του Athinorama Travel

Βαρσοβία: the next big thing; - εικόνα 4
Το μοδάτο food bar «Kaskrut» στη Βαρσοβία.

Γευστικά tips
Η παραδοσιακή πολωνική κουζίνα δεν φημίζεται για την πρωτοτυπία της, όμως οι σύγχρονοι σεφ αντλούν με δημιουργικότητα επιρροές από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κράμα γεύσεων όπου οι πολιτισμοί διασταυρώνονται απολαυστικά. Για μοντέρνα βαλκανική κουζίνα και street food με γαστρονομική αύρα επιλέξτε το φινετσάτο Montenegro (ul. Natolińska 3, www.montenegrorestaurant.pl). Ένα ξεχωριστό talk of the town στέκι είναι το food bar «Kaskrut» (Poznańska 5, www.kaskrut.com) με mulit-culti πιάτα και αρκετές επιλογές για χορτοφάγους.

Βαρσοβία: the next big thing; - εικόνα 5
Το cosy «MaMaison Hotel Le Regina» στη Βαρσοβία

Που να μείνετε
Το «The Rialto» (Wilcza 73, www.rialto.pl) θεωρείται ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης σε ένα φανταστικό κτίριο της Belle Époque. Το «MaMaison Hotel Le Regina Warsaw» (Kościelna 12, http://www.mamaison.com/warsaw-leregina-hotel.html) βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο –σε απόσταση αναπνοής από την παλιά πόλη της Βαρσοβίας– και διαθέτει την κλάση μιας άλλης εποχής, ενώ φημίζεται επίσης για το εστιατόριό του, που αποτελεί αυτόνομο πόλο έλξης.

INFO
Υπάρχει καθημερινή απευθείας ανταπόκριση της Ryan Air από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το αεροδρόμιο Modlin της Βαρσοβίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.