Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο

Μια παραδοσιακή γλυκύτητα τυλίγει τη μητρόπολη των τάσεων αυτή την εποχή με τους Βερολινέζους να αψηφούν το τσουχτερό κρύο βγαίνοντας στους δρόμους με φουλ ενέργεια.

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο

Μια παραδοσιακή γλυκύτητα τυλίγει τη μητρόπολη των τάσεων αυτή την εποχή, απαλύνοντας το μελαγχολικό γκρίζο, τα βαριά ιστορικά μνημεία και τις λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές της. Από τις υπαίθριες αγορές μέχρι τα παγοδρόμια με τα δυνατά beats και τα open air parties, οι Βερολινέζοι αψηφούν το τσουχτερό κρύο βγαίνοντας στους δρόμους με φουλ ενέργεια.
Από τον Μίλτο Μιχαλά.

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο - εικόνα 1
Παραμυθένια ατμόσφαιρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου.

Εφοδιαστείτε με ζεστό gluhwein, μπισκότα με τζίντζερ και currywurst και ξεκινήστε τις βόλτες. Με περισσότερες από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές, το γιορτινό Βερολίνο έχει προτάσεις για όλα τα γούστα.

Η διασημότερη –και κατά πολλούς ωραιότερη– βρίσκεται ανάμεσα στους δύο καθεδρικούς της Gendarmenmarkt (με πολλά μουσικά events, τεχνίτες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και βραβευμένους σεφ να προσφέρουν τις δημιουργίες τους). H αγορά στο Κόκκινο Δημαρχείο (Rotes Rathaus), με προσόψεις παλιών σπιτιών της πόλης, σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, ενώ αυτή του Schloss Charlottenburg, με φόντο το μπαρόκ παλάτι, μιλάει στις πιο ρομαντικές ψυχές.

Η Potsdamer Platz μετατρέπεται σε μια τεράστια χειμερινή wonderland για όλους: ζευγάρια, πιτσιρίκια και χίπστερ κάνουν tobogganing (έλκηθρο) στην πελώρια πίστα με θέα την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Άλλα γιορτινά must, η θέα της φωτισμένης πόλης από το γυάλινο θόλο του Reichstag και η επίσκεψη στο πολυκατάστημα KaDeWe για δώρα και γκουρμέ λιχουδιές.

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο - εικόνα 2
Oι Βερολινέζοι αγαπούν τις υπαίθριες γιορτινές αγορές.

Στην Πινακοθήκη Gemäldegalerie η έκθεση «The Botticelli Renaissance» (έως τις 24/1) θα σας δώσει μια γεύση του έργου του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου, ενώ ο «Καρυοθραύστης» στην Deutsche Oper και το εντυπωσιακό φουτουριστικό σόου «The Wyld» στο Friedrichstadt-Palas προσφέρονται για μικρούς και μεγάλους. Κι αφού δείτε τα κλασικά του Βερολίνου (Alexanderplatz, Πύργος της Τηλεόρασης, Checkpoint Charlie κ.ά.), κάντε μια βόλτα στο αυθάδικο Kreuzberg για να ψωνίσετε βίντατζ ρούχα, να δοκιμάσετε ποιοτικό street food στο Markthalle Neun και να ανακαλύψετε την ανερχόμενη κοκτέιλ σκηνή της περιοχής (σημειώστε τα «Schwarze Traube Bar» και «Limonadier») ή στο πολυεθνικό Neukolln, όπου ανοίγουν διαρκώς ψαγμένες μπουτίκ και νέα γευστικά στέκια.

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο - εικόνα 3
Χριστούγεννα αλά γερμανικά.

Γιορτινή απόδραση στο Βερολίνο χωρίς nightlife «δε λέει». Μερικά από τα top μπαρ της πόλης βρίσκονται ανάμεσα στο Schöneberg και το Tiergarten (όπως το «Monkey Bar» του νέου ξενοδοχείου «25hours Hotel Bikini Berlin», που είναι ιδανικό για ζέσταμα), ενώ, αν θέλετε να κάνετε clubbing, το «Berghain» και το «Tresor» είναι δύο θρυλικές διευθύνσεις. Όσο για το μεγαλύτερο πάρτι, είναι open air και γίνεται την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων να πανηγυρίζει την αλλαγή του χρόνου.

Πού να μείνετε

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο - εικόνα 4
Μοντέρνο και προσιτό το 25hours Hotel Bikini Berlin

25hours Hotel Bikini Berlin (www.25hours-hotels.com/de/bikini/home/home.html, από € 120) Από τα νεότερα και πιο ψαγμένα ξενοδοχεία της πόλης, με πανέμορφο ντιζάιν, δημοφιλές εστιατόριο και υπέροχη θέα στην πόλη και τον βερολινέζικο ζωολογικό κήπο.

Gorki Apartments (www.gorkiapartments.de, από 115) Υπέροχα διακοσμημένα διαμερίσματα με κουζίνα κι όλα τα κομφόρ, σε ένα όμορφο κτίριο του 19ου αιώνα στη συνοικία Mitte.

Amano (www.amanogroup.de, από € 70) Αξιόλογη επιλογή στο κέντρο του Mitte, με καλοσχεδιασμένα μοντέρνα δωμάτια κι ένα από τα καλύτερα μπαρ της πόλης.

The Circus (www.circus-berlin.de, από € 85 στο ξενοδοχείο, από € 58 στο hostel) Ξενοδοχείο, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και hostel με δωμάτια χαρούμενης αισθητικής, σε πολύ καλή τοποθεσία, στη Rosenthaler Platz.

Hot bites

Χριστουγεννιάτικο Βερολίνο - εικόνα 5
Το εστιατόριο και γκαλερί τέχνης La Soupe Populaire του σταρ σεφ Tim Raue σε ένα παλιό ζυθοποιείο

Dόttir (www.dottirberlin.com) Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα εστιατόρια της πόλης, με μενού εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική κουζίνα.

La Soupe Populaire (www.lasoupepopulaire.de) Μοντέρνες εκδοχές κλασικών τοπικών πιάτων από τον σταρ σεφ Tim Raue σε ένα παλιό ζυθοποιείο που μετατράπηκε σε εστιατόριο και γκαλερί τέχνης.

Das Lokal (www.lokal-berlin.blogspot.gr ) Νόστιμο μενού με τοπικά προϊόντα σε ένα cosy εστιατόριο με λιγοστά τραπέζια (η κράτηση είναι απαραίτητη) στη Linienstrasse.

Pauly Saal (www.paulysaal.com) Το πρώην εβραϊκό σχολείο μετατράπηκε σε ένα σικάτο εστιατόριο ιδανικό για γιορτινά γεύματα. Στο ίδιο κτίριο, το «Mogg & Melzer» αποτελεί must στάση για ζουμερά σάντουιτς με παστράμι.

Engelbecken (www.engelbecken.de) Χαλαρή ατμόσφαιρα και κλασική βαυαρική κουζίνα. Ιδανικό για να δοκιμάσετε τον κλασικό συνδυασμό σνίτσελ, πατατοσαλάτα και μπίρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.