«Garden Café»: γαστρονομικό hot spot με ιστορία

Υψηλού επιπέδου service και εκφραστικές μεσογειακές γεύσεις στον κατάφυτο κήπο του ξενοδοχείου «Grande Albergo delle Rose».

«Garden Café»: γαστρονομικό hot spot με ιστορία

Υψηλού επιπέδου service και εκφραστικές μεσογειακές γεύσεις στον κατάφυτο κήπο του ξενοδοχείου «Grande Albergo delle Rose».

«Garden Café»: γαστρονομικό hot spot με ιστορία - εικόνα 1

Ταυτισμένο διαχρονικά με το υψηλού επιπέδου service και τις εκφραστικές μεσογειακές γεύσεις, το «Garden Café» στον κατάφυτο κήπο του ξενοδοχείου «Grande Albergo delle Rose» αποτελεί γαστρονομικό hot spot της Ρόδου με μακρά ιστορία στη σκιά του επιβλητικού διατηρητέου ξενοδοχείου, σε μια μοναδική τοποθεσία της πόλης, δίπλα στη θάλασσα.

Στον ιταλικό κορμό του μενού ξεχωρίζουν το κλασσικό καλοφτιαγμένο vitello tonato με τρυφερό μοσχάρι και ωραία απαλή σάλτσα, η πολύ καλή τραγανή και νόστιμη σαν χωριάτικο ψωμί focacia που ψήνεται σε ιταλικό φούρνο, όπως και η πίτσα που θα την βρείτε σε πολλές ωραίες εκδοχές.

«Garden Café»: γαστρονομικό hot spot με ιστορία - εικόνα 2

Στις ελληνικές προτάσεις οι τραγανιστές φλογέρες ελληνικών τυριών περιχυμένες με μυρωδάτο ροδίτικο θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και καρύδια είναι από τα «πρέπει» του μενού, και δίπλα τους κάνουν αίσθηση οι ζουμερές τζάμπο γαρίδες με ωραία σάλτσα ντομάτας και ούζο, όπως και τα στριφτούδια El Greco με αντσούγιες, ντοματίνια, σκορδάκι, κάπαρη και φέτα, και η παραδοσιακή μαραθόπιτα.

Ασυνήθιστα ζουμερό το ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και ψητά λαχανικά. Πολύ καλά επιδόρπια με αφαιρετικό μιλφέιγ και γλυκό ντοματάκι και αφράτο σοκολατένιο can-can με παγωτό βανίλια. Extra tip: Το φθινόπωρο στη Ρόδο έχει φέτος διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που δίνουν αφορμή για φθινοπωρινό weekend.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αυτό το ανερχόμενο boutique οινοποιείο βρίσκεται σε ένα νησί που μάλλον δεν έχεις πάει

Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
12/10/2025

10 πόλεις του κόσμου που κάθε γνήσιος λάτρης της πίτσας οφείλει να επισκεφτεί

Λατρεύεις την πίτσα; Πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη (και όχι, δεν είναι όλα στην Ιταλία)

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.