Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού

Από τις Κυκλάδες ως την Εύβοια, μεσούντος του θέρους και μέσα στα capital controls, εννέα ξενοδοχεία του κουτιού έκαναν soft opening και μας βάζουν ιδέες για τα τελευταία weekends με αύρα καλοκαιριού.

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού

Από την Τήνο, τη Σαντορίνη και την Πάρο μέχρι την Εύβοια, την Αίγινα, τη Σκιάθο και τη Χαλκιδική, μεσούντος του θέρους και μέσα στα capital controls, εννέα ξενοδοχεία του κουτιού έκαναν soft opening και μας βάζουν ιδέες για τα τελευταία weekends με αύρα καλοκαιριού.

Aeolis Tinos Suites, Τήνος

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 1

Σε απόσταση αναπνοής από τον Τριαντάρο, αγαπημένο του Ιόλα, και απολαμβάνοντας ένα μοναδικό πανόραμα που «χωρά» πάνω από δέκα κυκλαδονήσια, το καινούργιο πολυτελές ξενοδοχείο, μέλος της HotelBrain, με τις 11 σουίτες και μικρές βίλες, δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. από το πρωινό, επιμελημένο από μια Τηνιακή μαγείρισσα η οποία θα μαγειρέψει στο χώρο σας αν το επιθυμείτε, μέχρι το εντεκάμετρο φουσκωτό που μπορείτε να νοικιάσετε με την παρέα σας αλλά και τις γαλήνιες βόλτες στο συγκρότημα, που εκτείνεται σε 30 στρ. με 1.500 αμπέλια, αιωνόβιες ελιές και 2 εκκλησίες. Ιδανικός για ζευγάρια ο παλιός περιστεριώνας, που έχει μετατραπεί σε κομψή φωλίτσα για δύο. (2283029044)

Art Hotel, Σαντορίνη

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 2

Το νέο μέλος των Aqua Vista Hotels είναι ένα adults only ξενοδοχείο με καλλιτεχνόφιλη διάθεση και βρίσκεται στον Πύργο, το πλέον hot spot της Σαντορίνης αυτήν τη στιγμή. Το φλογερό κόκκινο του πάθους κυριαρχεί από το pool bar με την πανοραμική θέα μέχρι τις βεράντες των 10 σουιτών, οι μισές από τις οποίες με ιδιωτική πισίνα ή πριβέ υδρομασάζ. Στο μινιμαλιστικών διαθέσεων εσωτερικό τους τα χρώματα είναι πιο απαλά, ενώ ιδιαίτερο τόνο δίνουν στο καθένα τα έργα από μάρμαρο ή οι πίνακες ζωγραφικής, που αποτελούν επί της ουσίας μέρος των δύο εκθέσεων οι οποίες κοσμούν το λόμπι του ξενοδοχείου. (2286030845)

Seven, Πάρος

Σε πολύ προνομιακό σημείο, ακριβώς πάνω στην αμμουδιά της Μικρής Σάντα Μαρία, όπου σας οδηγούν ξύλινα μονοπατάκια, ήταν η φετινή έκπληξη σε ένα νησί που δεν έχει πολλά αξιόλογα boutique hotels. Πρόκειται για αυτόνομα δια­μερίσματα με σέρβις ξενοδοχείου, μοιρασμένα σε διώροφα σπίτια. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από δίκλινα μέχρι τετράκλινα, ενώ υπάρχει και μια ξεχωριστή βίλα. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευρύχωρα, ξεχωρίζουν –πέρα από την άμεση πρόσβαση στην παραλία (στο οργανωμένο κομμάτι υπάρχουν ξεχωριστές ξαπλώστρες για το ξενοδοχείο)– για το διακοσμητικό ύφος σε μοντέρνο island chic στιλ με ιδιαίτερα υφάσματα και αναλώσιμα, ενώ ιδιαίτερα καλοστημένος είναι ο εξωτερικός χώρος κάθε δωματίου (σε στεγασμένη αυλή ή βεράντα), με καναπέδες και ανοιχτή κουζίνα. Το πρωινό αλλά και το φαγητό σερβίρονται στο δωμάτιο. (6944964409)

Elimnion Resort, Εύβοια

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 3

Απλωμένο σε έκταση 24 στρ. στα Χρόνια, ανάμεσα στη Λίμνη και στις Ροβιές, με δεκάδες ελιές, ροδιές, αμπέλια και πολλά μυριστικά να σκορπάνε μυρωδιές στην ατμόσφαιρα όταν φυσάει, το συγκρότημα αποτελείται από δέκα πετρόχτιστα bungalows περιμετρικά της πισίνας με το infinity view. Τα μισά είναι δίχωρα και ιδανικά για οικογένειες ή μεγάλες παρέες, ενώ –όπως και στα μονόχωρα– η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν μαζί με τα ξεκούραστα χρώματα. Ποδήλατα για βόλτες στο βουνό, σύντομο μονοπάτι μέχρι τη βοτσαλωτή παραλία με τη φυσική σκιά από τα πεύκα, παιδική χαρά, εστιατόριο που λειτουργεί μεσημέρι και βράδυ αλλά κι εξωτερικό bbq για τις μερακλίδικες παρέες. (2227032023)

Skiathos Mystery, Σκιάθος

Αν και το καταπράσινο νησί των Σποράδων μάς έχει συνηθίσει περισσότερο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πάνω στη θάλασσα, την πιο φρέσκια άφιξη την καταγράφει στην πόλη, σε ήσυχη τοποθεσία, αλλά σε απόσταση περιπάτου από τον κεντρικό πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη. Μέλος της HotelBrain με boutique διαθέσεις, αποτελείται από πέντε δίπατες μεζονέτες ιδανικές για οικογένειες και παρέες και ακόμη πέντε σουίτες – οι δύο με εξωτερικό τζακούζι. Τα δωμάτια, όλα σε γήινους τόνους και με έμφαση στα φυσικά υλικά, μοιράζονται σε τρία κτίρια με αμφιθεατρική διάταξη, ενώ σκαλοπάτια οδηγούν στην πισίνα με το ξύλινο ντεκ και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες. (6974648182)

Marini Luxury Apartments & Suites, Αίγινα

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 4

Χτισμένο σε λόφο σε ένα απόμερο σημείο (σε απόσταση περίπου 10 λεπτών από το λιμάνι), με πολύ ωραία θέα μέχρι το απέναντι νησάκι της Μονής και το Αγκίστρι, το καινούργιο αυτό ξενοδοχείο προσφέρει μια άλλη αίσθηση της Αίγινας. Συνδυάζει ησυχία, καλές παροχές και οικογενειακή ατμόσφαιρα, τόσο από άποψη του κοινού που το προτιμά όσο και της περιποίησης από την οικογένεια Μαρίνη. Τα 9 δωμάτια είναι διαφόρων τύπων, από απλά δίκλινα μέχρι μεγάλες σουίτες με πλήρη εξοπλισμό σπιτιού, τα περισσότερα με κάπως αστική σύγχρονη διακόσμηση, καλά υλικά και παροχές (για τα πρώτα κρύα υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση). Δίπλα στην πισίνα με τις ξύλινες σεζλόνγκ υπάρχει κι εστιατόριο για τους πελάτες, ενώ τα παιδιά θα βρουν, μεταξύ άλλων, παιδική χαρά και ποδοσφαιράκι. (2297029136)

Hotel Athena, Ναύπλιο

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 5

Δεν πρόκειται ακριβώς για άφιξη, αλλά για ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου που βρίσκεται δίπλα στο «Τριανόν» και στην πανέμορφη Πλατεία Συντάγματος. Ειδικός τεχνίτης από την Τήνο ανέδειξε τα παλιά μωσαϊκά που είχαν κρυφτεί κάτω από τα ξύλινα πατώματα και η διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων και των 14 δωματίων έγινε σε retro chic ύφος, ταιριαστό με τη ’60s αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα κρεβάτια, τα λινά και οι πετσέτες είναι της CocoMat, το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες πίτες, ντόπιο μέλι και τυριά αλλά και πολλά προϊόντα της αναπλιώτικης Taste3, ενώ η σουίτα του τελευταίου ορόφου «βλέπει» πλατεία, Ακροναυπλία και Παλαμήδι. (2752047200)

GR8, Ερμιονίδα

Στην ήσυχη περιοχή της παραλίας της Κουβέρτας, πολύ κοντά στην Ερμιόνη, μια πρόταση ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και ιδιωτικότητα. Το συγκρότημα αποτελείται από 8 αυτόνομες κατοικίες, καθεμία με δικό της κήπο, πάρκινγκ και περίφραξη που θα βολέψει ιδιαίτερα όσους ταξιδεύουν με το κατοικίδιο τους, το οποίο είναι ευπρόσδεκτο. Οι μισές είναι διώροφες με τρία υπνοδωμάτια, ενώ οι άλλες μισές εκτείνονται σε τρία επίπεδα και διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια. Ελαφρώς συμβατική η διακόσμηση, ωστόσο ο εξοπλισμός είναι ποιοτικός και οι χώροι της κάθε κατοικίας, με πλήρως λειτουργική κουζίνα και καθιστικό, άνετοι. (2754036055)

Avaton Resort, Χαλκιδική

Νέα ξενοδοχεία για weekend με αύρα καλοκαιριού - εικόνα 6

Στην καρδιά ενός μεγάλου κτήματος πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου της Κομίτσας, στην ανερχόμενη προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής, το πολυτελές συγκρότημα, μέλος της HotelBrain, αποτελείται από 16 σουίτες και βίλες, κάποιες με ιδιωτική πισίνα, που περιτριγυρίζονται από καταπράσινους κήπους φτάνοντας απευθείας στην ιδιωτική παραλία με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Η διαμονή διανθίζεται με ποικίλες παροχές, οι οποίες περιλαμβάνουν από περιποιήσεις ευεξίας και μίνι κρουαζιέρες στην κοντινή ακτογραμμή μέχρι ιδιωτικές μεταφορές με λιμουζίνα ή ελικόπτερο, private chef στο χώρο σας, ακόμη και προσωπικό μπάτλερ. (6932390252)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.