Μύκονος: Preview καλοκαιριού!

Οι νέες αφίξεις και οι ανανεωτικές κινήσεις έρχονται φουριό­ζες και, με όρους γευστικής μετεωρολογίας, τα προγνωστικά για το φετινό καλοκαίρι στο νησί δείχνουν φοβερά καλά.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού!

Οι νέες αφίξεις και οι ανανεωτικές κινήσεις έρχονται φουριό­ζες και, με όρους γευστικής μετεωρολογίας, τα προγνωστικά για το φετινό καλοκαίρι στο νησί δείχνουν φοβερά καλά.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 1
Το διάσημο «Βuddha Bar Beach» έρχεται στο ξενοδοχείο «Santa Marina»

Πολύ θετικά τα πρώτα μηνύματα από την κοσμική βασίλισσα των Κυκλάδων, που αυτές τις ημέρες ξεκινά κι επίσημα τη σεζόν ανεβάζοντας ταχύτητες στην πίστα του κοσμοπολιτισμού. Η επιχειρηματικότητα, ξένη κι εγχώρια, ανατροφοδοτεί τη μυθοπλαστική δυναμική του νησιού και κάπως έτσι ο lounge νεο-οριενταλισμός του «Buddha Bar Beach» (που με ένα εκτενέστατο δίκτυο καρφώνει ήδη σημαιάκια σε Παρίσι, Λονδίνο, Ντουμπάι, Ουάσινγκτον, Μόντε Κάρλο, Κάιρο, Πράγα, Κίεβο­, Μεξικό, Σάο Πάολο, Τζακάρτα κ.ά.) πιά­νει παράλιο πόστο στο «Santa Marina Resorts & Villas» στον Ορνό με την ασιατική –στην προκειμένη πιο θαλασσινή– κουζίνα, τα κοκτέιλ και τις chill out-electronica μουσικές του, τις οποίες θα αναλάβει ο αφιχθείς από το «Bhudda Bar Dubai» Dimmi.el (ή αλλιώς Δημήτρης Ελευθεριάδης).

Πέρα­ από το κομψό και αεράτο μπαρ του Βούδα, που ανοίγει μαζί με το ξενοδοχείο στις 20/5, αναμένουμε και τον ερχομό, στο χώρο του «Φιλιππή» στην καρδιά της Χώρας, του «Ling Ling Hakkasan», ενός concept δημιουργικής κινεζικής κουζίνας με nightlife αποχρώσεις και την υπογραφή του περιώνυμου επίσης διεθνούς εμβέλειας­ «Hakkasan» σε συνεργασία με τον Φραντζέσκο Ζαννή του «N’AMMOS», κίνηση που συζητιέται ήδη από πέρυσι. Τα δύο παγκόσμια brands μαζί με το προϋπάρχον «Matsuhisa Mykonos» στο ξενοδοχείο «Βelvedere», που ανοίγει την Πρωτομαγιά, θα συνθέτουν πλέον ένα τρίπτυχο μεγάλων διεθνών ονομάτων που παίζουν σε ασιατικό/lifestyle τερέν, ανεβάζοντας έτσι τα πολυτελή Μποφόρ.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 2
Mια γεύση από το «Hakkasan»

Μεσογειακό steak house ετοιμάζει στην Πλατεία Αγίας Μονής πίσω από την Παραπορτιανή, στο χώρο όπου βρίσκονταν τα «Κιούπια», ο Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τους επιχειρηματίες του «Eat Greek» του Ντουμπάι. Ο χώρος διαμορφώνεται, τι θα γράφει η επιγραφή είναι ακόμη υπό συζήτηση, ο ίδιος πάντως μιλά για ένα casual restaurant με ελληνικά και μεσογειακά ορεκτικά, steaks και... sea steaks, οπότε στο τερέν του γκριλ θα παίζουν επίσης τόνος, ξιφίας και αστακός. Για το επόμενο καλοκαίρι, δε, σκέφτονται από κοινού κι ένα δεύτερο πιο δημιουργικών αποχρώσεων μυκονιάτικο γευστικό σενάριο.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 3
Αλλαγές φέρνει η καλοκαιρινή σεζόν στο ξενοδοχείο «Belvedere»

Στην Παράγκα, από την άλλη, τo πραγματικά εντυπωσιακό «Scorpios Beach Club», που πατάει λίγο πριν από τέλη του Μαΐου το start, είναι το νέο project των Γερμανών Thomas Heyne και Mario Hertel, οι οποίοι αφήνουν το club «Paradise» ύστερα από 10 χρόνια. Οι Anabell Kutucu και Michael Schickinger, που σχεδίασαν το επίσης δικό τους «San Giorgio», συνεργάζονται για τη διαμόρφωση του χώρου με το K-Studio, ενώ executive chef είναι ο Αλέξης Ζόππας, ο οποίος θα παρουσιάσει στο εστιατόριο ένα συνδυασμό ωμοφαγίας (βλ. σεβίτσε και ταρτάρ) με κάρβουνα, ξύλα και καπνίσματα σε ένα υγιεινής φιλοσοφίας μενού με έμφαση στο γκριλ, χρωματισμένο με ελληνικά υλικά.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 4
O Αθηναγόρας Κωστάκος συνεχίζει δυναμιικά στο «Bill & Coo» και όχι μόνο

Οι 2Eaters (Αθηναγόρας Κωστάκος και Θεοδόσης Κακούτης) έχουν αναλάβει την κάρτα ενός μικρού wine bar ονόματι «Vino’s», το οποίο θα σετάρει ελληνικά πιατάκια κι ελληνικές ετικέτες στην οδό Καλογερά, το δρόμο του «M-eating» του Παναγιώτου Μενάρδου, του «Kalita» και του «Nautilus». Όσο για το απόλυτα δικό τους τερουάρ, το «Bill & Coo» στη Μεγάλη Άμμο, πέρα από τα νέα πιάτα του Αθηναγόρα Κωστάκου, όπως το frozen spinialo (με αφρό λάιμ, πάγο από το άχνισμα των θαλασσινών και φύκια τηγανισμένα σε τεμπούρα) ή το Bloody Mary αχινού, το φετινό καλοκαίρι φέρνει την πολύ καλή Άντζελα Σίμου στη θέση του pastry chef αλλά κι ένα tapas bar στα αριστερά της εισόδου, μπροστά στην πισίνα, όπου θα σερβίρονται ελιές γεμιστές με ζελέ από Martini, καπνιστός καγιανάς στο τσόφλι και άλλα μικρά και από ό,τι φαίνεται αρκούντως συναρπαστικά.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 5
Ο Τάσος Αθανασιάδης και το «Nice 'n' easy» μετακομίζουν σε νέο χώρο

Το «Νice ’n’ Easy» πάλι, ύστερα από δύο χρόνια στο Καλό Λιβάδι, μετακόμισε σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, ένα κομμάτι της ιστορικής «Αλευκάνδρας». Στη διάσημη μυκονιάτικη πλατεία της Μικρής Βενετίας ο Χρήστος Αθανασιάδης θα παρουσιάσει μια κουζίνα με ελληνικά τοπικά υλικά και σύγχρονες γευστικές τάσεις, με το αρσενικό Νάξου και το Σαν Μιχάλη να συνυπάρχουν με την κινόα και τα goji berries κι ένα sirloin από Waguy με καλαμάρια και χταπόδια. Στο στιλ του αθηναϊκού all day εστιατορίου δηλαδή, αλλά πιο θαλασσινό – σε νησί είμαστε.

Και το ξενοδοχείο «Belvedere», πάντως, τροχοδρομεί αλλαγές. Το «Belvedere Restaurant» θα παραχωρήσει φέτος τη θέση του σε ένα νέο εστιατόριο –απ’ ό,τι μάθαμε, θα στηθεί στα τέλη Ιουνίου σε μια μικρή βεράντα– με πιο γαστρονομική κατεύθυνση, την κουζίνα του οποίου αναλαμβάνει ο Νίκος Ζερβός, ο οποίος συνεργάζεται εδώ και καιρό με τον Τάσο και τον Νικόλα Ιωαννίδη. Μαζί του θα δούμε κι ένα tapas bar με μεικτό concept, όπου θα συγκατοικούν casual food από το «Matsuhisa» και κάποιες μεσογειακές γεύσεις.

Μύκονος: Preview καλοκαιριού! - εικόνα 6
Ο Νικόλας Στράγκας έρχεται από την Κοπεγχάγη στη Μύκονο

Ακούω επίσης ότι με το «N’AMMOS» στην Ψαρρού θα συνεργαστεί ένας Έλληνας σπουδαίος ζαχαροπλάστης, ο Νικόλας Στράγκας, ο οποίος κάνει καριέρα εδώ και χρόνια στη Δανία, με βραβεύσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις κι ένα δικό του ζαχαροπλαστείο στην Κοπεγχάγη. στη θέση του δεύτερου «Bandanna» στον Τούρλο βρίσκεται πλέον­ το καινούργιο bar-restaurant «Cayenne». κι ένα νέο μεζεδοπωλείο ονόματι «Mama’s Cuisine» θα ανοίξει προσεχώς τις πόρτες του στον Γιαλό.

Από εκεί και πέρα, το γνωστό «Remezzo» συνεχίζει στην ίδια γευστική λογική με πέρυσι, ο Χρόνης Δαμαλάς επιστρέφει στο «Kiku» του «Cavo Taggoo» και ο Χριστόφορος Πέσκιας κρατά την επιμέλεια του «Jackie O’ Beach» ανανεώνοντας τον κατάλογο με νέα πιάτα στο ιδιαίτερο ελληνικο-ασιατικό του στιλ κι έχοντας στα σκαριά ένα beach menu-έκπληξη. Όσο για το ταϊ­λανδεζο-fusion «Mr Pug» του Γιώργου Βενιέρη, που πέρυσι έκανε στην ουσία αυγουστιάτικη πρόβα τζενεράλε, ήδη ανοιχτό, ετοιμάζει ωραία πράγματα, όπως λόγου χάρη ένα yum pla fu, ήτοι ψάρι σαν... τραγανό μαλλί της γριάς, ή ένα ιδιαίτερο, επίσης καινούργιο rabbit curry, με το μπαρ να προτείνει ήδη πικάντικα chili Negronis.

Για δυνατό καλοκαίρι ετοιμάζονται, τέλος, το «Pasaji» στον Ορνό, το κλασικό «Bakalo» στη Λάκκα, που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα με τον Γιάννη Γαβαλά πάντα στην κουζίνα του, το «Balthazar» στην Πλατεία Αγίας Κυριακής, που φέτος θα έχει νέο σεφ, η «Liasti» παρέα με τον λαχανόκηπό της στη Λια και πάει λέγοντας... Περισσότερα όμως θα σας πούμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη Μύκονο μόλις η σεζόν πάρει το δρόμο της. Δεν θα αργήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.