Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα

Αρκεί η εντυπωσιακή ανανέωση του χιονοδρομικού για να παραμείνει η Αράχοβα στην πρώτη γραμμή; Το «αθηνόραμα Travel» επέστρεψε στην περιοχή, μπήκε πρώτο στο καινούργιο χιονοδρομικό, τσέκαρε τα νέα και προτείνει τις προσπάθειες που ξεχωρίζουν ζητώντας επειγόντως κι άλλες.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα

Η εντυπωσιακή ανανέωση του χιονοδρομικού βρίσκει τον leader προορισμό του ορεινού τουρισμού σε ευφορία. Αρκεί όμως μόνο αυτό για να παραμείνει η Αράχοβα στην πρώτη γραμμή; Το «αθηνόραμα Travel» επέστρεψε άλλη μία χρονιά στην περιοχή, μπήκε πρώτο στο καινούργιο χιονοδρομικό, τσέκαρε τα νέα και προτείνει τις προσπάθειες που ξεχωρίζουν ζητώντας επειγόντως κι άλλες.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 1
Για brunch και άπαιχτη θέα στο «Le Grand Chalet».

Αρκεί ένα χιονοδρομικό για να φέρει την άνοιξη; Το ερώτημα στριφογυρίζει στο κεφάλι μας, καθώς επιστρέφουμε από το καθιερωμένο ρεπορτάζ στο αγαπημένο βουνό των Αθηναίων. Όπως πάντα, είδαμε πολλά. Μιλήσαμε­ με τους επιχειρηματίες­, ανταλλάξαμε απόψεις, τσεκάραμε ό,τι νέο, επισκεφθήκαμε ξενοδοχεία, δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα των εστιατορίων, γίναμε ένα με το πολύχρωμο πλήθος του σαββατόβραδου στην Πλατεία Λάκκα. Διάχυτη είναι στους περισσότερους μια ευφορία, που πηγάζει ασφαλώς από την πολυαναμενόμενη εδώ και χρόνια τεράστια ανανέωση του χιονοδρομικού, για την οποία θα διαβάσετε λεπτομέρειες στις επόμενες σελίδες. Ευφορία το δίχως άλλο δικαιολογημένη­, αλλά και μονάχα η μία από τις δύο πλευρές του νομίσματος. Η άλλη είναι η μάλλον δύσκολη πραγματικότητα που έρχεται, λ.χ., από το περίφημο κεντρικό στενό της Αράχοβας. Χωρίς να του λείπει η ζωή, μας πίκρανε η θέα των αυξημένων σε σχέση με πέρυσι ξενοίκιαστων καταστημάτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάποια νυχτερινά spots δεν ανοίγουν καν το βράδυ της Παρασκευής παρά μόνο του Σαββάτου.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 2
H Καίτη και η Βιολέτα σας περιμένουν με τοπικά προϊόντα και σπιτικά γλυκά στα «Φιλέματα Δαδιού».

Η εικόνα ασφαλώς και δεν θα είναι η ίδια αν ανηφορίσετε την περίοδο των γιορτών. Κοινή ατάκα όλων των επιχειρηματιών της περιοχής είναι πως από τις 19/12 μέχρι και τα Φώτα τα πάντα θα είναι ανοιχτά σε καθημερινή βάση και όλες τις ώρες. «Ναι, αλλά αυτό δεν είναι ούτε ένας μήνας. Και τον υπόλοιπο καιρό τι θα κάνουν;» θα αναρωτηθεί κάποιος­. Και δικαιολογημένα. Γιατί οι ελπίδες όλων δεν γίνεται, ούτε και πρέπει να αρχίζουν και να ­τελειώνουν στο καινούργιο χιονοδρομικό. «Πρέπει να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι αφορμές για να σκαρφαλώσουμε στο βουνό κι ας μην έχει χιονίσει», γράφαμε πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά μάλλον ελάχιστα εισακουστήκαμε. Όταν οι εξελίξεις στο ξενοδοχειακό σκηνικό­ τρέχουν ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, όταν ακόμη και οι πιο απλοί ξενώνες εμπλουτίζουν τη διαμονή με δραστηριότητες που πατάνε στην παράδοση του τόπου τους, φτιάχνοντας αλησμόνητες εμπειρίες για τους επισκέπτες, ­γιατί, ας πούμε, τα ούτως ή άλλως πολύ καλά ξενοδοχεία της Αράχοβας να ποντάρουν μόνο στο τζακούζι τους; Γιατί να δημιουργείται η εντύπωση πως ο προορισμός έχει μείνει πίσω, ενώ τώρα είναι που θα έπρεπε να τρέχει­ με χίλια; Ποιον ενδιαφέρει στην τελική αν το μπαρ «Snow me», που πέρυσι λεγόταν «Red Six», φέτος άλλαξε πάλι ιδιοκτησία και ξαναλέγεται «Snow me»; Γιατί να απουσιάζει από τα περισσότερα μενού το λαθούρι, το οποίο εδώ και δύο χρόνια επανακαλλιεργείται στο βουνό, δίνοντας πλέον επαρκείς ποσότητες αλλά και πρόσφορο πεδίο για πειραματισμό πάνω σε ένα τοπικό προϊόν; Γιατί το μοναδικό Αρχαιολογικό Πάρκο Δελφών, όπως άλλωστε και η πανέμορφη φύση της περιοχής, δυνατά χαρτιά για την επιμήκυνση της σεζόν, δεν αναδεικνύονται π.χ. με έξυπνα πακέτα δραστηριοτήτων και διαμονής ενισχύοντας το προφίλ της περιοχής πέρα από το παρωχημένο πλέον «Μύκονος του χειμώνα»; Οι εξελίξεις υπάρχουν, αλλά δεν είναι αυτές που αρμόζουν στο παρόλα αυτά ισχυρό brand της Αράχοβας. Είναι μάλλον μικρές πινελιές ανανέωσης, που δείχνουν ότι κάτι αρχίζει και πάλι να κινείται στο βουνό, και μάλιστα όχι πάντα από το «κέντρο» αλλά και από τα «περίχωρα», όπως η Αγόριανη και η Αμφίκλεια. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποφασίσαμε να αναδείξουμε φέτος στις σελίδες που ακολουθούν, μαζί βεβαίως με κάποιες κλασικές αξίες του βουνού που καλά κρατούν, για να ανηφορίσετε –όπως πάντα– προετοιμασμένοι.

Ανανέωση από ψηλά

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 3
Ζεστασιά και eclectic μουσικές στο «Gospel» στην Πλατεία Λάκκα.

Άλλο πράγμα να βλέπεις τα Κελάρια ντυμένα στα λευκά, άλλο απογυμνωμένα και γεμάτα φορτηγά που στρώνουν άσφαλτο κοντά στο πάρκινγκ. «Ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού στα Κελάρια, ύψους 17 εκατ. ευρώ. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, που κάνουμε τεστ ασφαλείας και δοκιμές», μας λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας του χιονοδρομικού Σοφία Σιωρόκου, αναφερόμενη στο πιο σημαντικό στοιχείο των αλλαγών, το οποίο είναι η αντικατάσταση των αναβατήρων Αφροδίτη και Βάκχος από μια ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης των χιονοδρόμων.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 4
Τεστάροντας τα ολοκαίνουργια lifts στο χιονοδρομικό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται πια να πάρεις τα cult «αβγά» της Αφροδίτης για να κατεβείς εν συνεχεία στο σαλέ και από εκεί να περιμένεις τα καρεκλάκια του Βάκχου για να φτάσεις επιτέλους στην κορυφή. Αμφότερα αντικαταστάθηκαν από cool οκταθέσιες καμπίνες κι εξαθέσια καρεκλάκια, που καλύπτουν την απόσταση από τα εκδοτήρια μέχρι την κορυφή σε 10 λεπτά, ενώ μέχρι τώρα η διαδικασία διαρκούσε στην καλύτερη περίπτωση ένα μισάωρο. Ο νέος αυτός αναβατήρας τύπου combi lift, που έχει μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς 2.500 ατόμων ανά ώρα (έναντι 1.400 με το παλιό σύστημα), υπάρχει μονάχα σε άλλα τρία χιονοδρομικά στον κόσμο, ενώ δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών «σεναρίων κυκλοφορίας» ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας. Παράλληλα, και καθώς εξωραΐζεται ολόκληρο το χιονοδρομικό, όταν ανεβείτε φέτος στο βουνό, θα δείτε νέα εκδοτήρια εισιτηρίων από τα οποία θα περνάτε απευθείας στα lifts, δύο ολοκαίνουργιες κόκκινες πίστες που δημιουργούν μια «υπερπίστα» ιδανική για αγώνες κατάβασης Super-G Slalom καθώς κι ένα νέο πλατό αρχαρίων και αναψυχής επισκεπτών στην κορυφή του Βάκχου. Οι τιμές παραμένουν σταθερές για 7η συνεχή χρονιά (δείτε αναλυτικά στο www.parnassos-ski.gr), ενώ τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 19/12 παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάν­νη και το χιονοδρομικό θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του για το κοινό την επομένη.

Τι νέα από το κεντρικό στενό της Αράχοβας;

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 5
Το καινούργιο «Ο...tea πίνεις» αγαπά το τσάι και δεν το κρύβει.

Ως γνωστόν, ό,τι συμβαίνει στην Αράχοβα συμβαίνει πάνω στον κεντρικό δρόμο, ο οποίος από τα μέσα της περσινής σεζόν ομιλεί και ολίγον γαλλικά χάρη στο instant hit «Le Sapin» (2267031108) στην Πλατεία Παπαϊωάννου. Ο ιδιοκτήτης Χάρης Σπύρου (και συνιδιοκτήτης του μυκονιάτικου beach resto «Alemagou») έφτιαξε ένα ζεστό διώροφο χώρο ολοήμερης λογικής, όπου η πέτρα και το πατιναρισμένο ξύλο κυριαρχούν, σιγοντάροντας τις δυνατές χειμωνιάτικες γεύσεις της κλασικής γαλλικής κουζίνας, όπως η ακαταμάχητη πατατόσουπα με τρούφα και τα σαλιγκάρια αλά προβενσάλ. Αργά οι κουρτίνες τραβιούνται και το μαγαζί ξεφαντώνει αλά ελληνικά. Λίγο παραπάνω αλλάζουμε ρότα και βαδίζουμε στο... Δρόμο του Τσαγιού. Στο επίσης καινούργιο «O...tea πίνεις» η Αθηνά Μπόμπολη συγκέντρωσε περί τις 50 ποικιλίες της εξαιρετικής φίρμας, ενώ περνώντας στα ενδότερα θα βρείτε ακόμη πολλά μπαχαρικά, γκουρμέ αλάτια, μέλι Vasilissa με βρώσιμο χρυσό (!), όπως και τα περιορισμένης παραγωγής μέλια της Μέλλην.

Τα 20 χρόνια του συμπληρώνει φέτος ο χώρος όπου παλιότερα βρίσκαμε το «Εμπορικό» και τα τελευταία χρόνια το άκρως επιτυχημένο «Ε» που το διαδέχτηκε, δίνοντας αφορμή για γιορτή. Πολλά πάρτι για τις γιορτές (όπως κι ένα special live για λίγο πιο μετά) μας υποσχέθηκε ο ένας εκ των ιδιοκτητών Θανάσης Μαντάς μαζί με ένα νέο μενού διά χειρός του γνωστού σεφ Γιάννη Λιάκου – οι δυο τους συνεργάζονται και στο αθηναϊκό «Ούζομπαρ». Αν πάντως τα ελληνικά, στα οποία η πλειονότητα των μπαρ καταφεύγει μόλις το ρολόι δείξει 12, δεν είναι και τόσο το φόρτε σας, σημειώστε το «Gospel» στην Πλατεία­ Λάκκα. Οι ιδιοκτήτες Γιάννης Πάνου και Γιώρ­γος Καλλιακούδας, αντί για την Πάολα και τον Παντελίδη, αγαπάνε τους Black Κeys, τους Stones και τους Doors και γενικότερα την ξένη μουσική, με ιδιαίτερη προτίμηση στην jazz, τα blues, τη rock και τη soul. Ρίξτε μια ματιά στα καδράκια που κρέμονται στους τοίχους για να πάρετε μια ιδέα για τις μουσικές τους επιρροές και κατόπιν βρείτε τη δική σας γωνιά στον όμορφο χώρο, με πρωταγωνιστές την πέτρα, το ξύλο αλλά και το κέφι των παιδιών. Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί με μπαγκέτες, βάφλες και ­σπιτική καρυδόπιτα από τα χεράκια της μητέρας του Γιάννη.

Με δύναμη από την Αγόριανη

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 6
Ο Βασίλης Τσαρουχάς προγραμματίζει πολλά events για τις γιορτές στο «Le Grand Chalet»

Από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες της περιοχής, ο Βασίλης Τσαρουχάς έχει διαρκώς το νου του σε τρεις διαφορετικές πλευρές, στον οικογενειακό ξενώνα «Το μπαλκόνι της Αγόριανης» (2234061127) κοντά στην κεντρική πλατεία, στην ταβέρνα «Κυρ-Γιάννης» που λειτουργεί στο ισόγειο και στο στιλάτο all day (& night) «Le Grand Chalet» (2234061301) στην κορυφή του χωριού. Το σύνθημα «στροφή στα τοπικά προϊόντα» είναι φέτος πιο ισχυρό από ποτέ κι έτσι στον «Κυρ-Γιάννη» η φέτα στο τηγανόψωμο είναι φυσικά Παρνασσού, το λάδι που χρησιμοποιούν είναι δικό τους, ενώ πρεμιέρα κάνει και η κοκκινιστή προβατίνα με χοντρό μακαρόνι – το τυπικό αγοριανίτικο φαγητό του γάμου. Στο «Chalet» τα new entry eggs benedict γίνονται με αβγά από τις κότες του οικογενειακού κτήματος, στο επίσης νέο φοντί σοκολάτας μπορείτε να βουτήξετε βρασμένα κάστανα της περιοχής, ενώ το λαθούρι γίνεται ωραία γαρνιτούρα για το αρνί. Ο μπάρμαν Λευτέρης φτιάχνει φέτος αχνιστό Gluehwein με την αυθεντική συνταγή των χριστουγεννιάτικων αγορών της Βασιλείας και το μαγαζί αποτελεί πραγματικά ένα ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας και δικαίως έχει εξελιχθεί σε hot στάση του βουνού.

Περάστε από την Αμφίκλεια να σας «φιλέψουν»

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 7
Ένα παλιό αρχοντικό της Αμφίκλειας στεγάζει το ζεστό ξενώνα «Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού».

Οι λάτρεις της Αμφίκλειας, στην «ήσυχη» πλευρά του Παρνασσού, σίγουρα γνωρίζουν την Καίτη και τον Αντώνη Δαρμή από την εντελώς σπιτική και προσωπική φιλοξενία που προσφέρουν απλόχερα εδώ και χρόνια στο «Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού» (2234029040), τον ξενώνα που στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο αναστύλωσαν με φροντίδα και μεράκι. Εδώ και λίγους μήνες δημιούργησαν με τη φίλη τους Βιολέτα τα «Φιλέματα Δαδιού» (2234022092), ένα εξίσου ζεστό και φιλόξενο καφε-παντοπωλείο στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας. Τα προϊόντα είναι όλα διαλεχτά και ως επί το πλείστον τοπικά –από την ευρύτερη περιοχή–, όπως τα όσπρια (ρεβίθια, φασόλια και λαθούρι), τα ζυμαρικά (χυλοπίτες και τραχανάς), το μέλι αλλά και τα γαλακτοκομικά του Ανδρέου. Σουξέ κάνει το κάθε φορά διαφορετικό γλυκό του Σαββάτου, το οποίο θα δοκιμάσετε μαζί με άλλα πολλά στα τραπεζάκια που βρίσκονται δίπλα στην τζαμαρία.

Δύο στάσεις για καλό φαγητό στην Αράχοβα

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 8
Το «Αρχοντικό» φόρεσε κιόλας τα γιορτινά του.

Η κ. Λουκία έχει κιόλας στολίσει την όμορφη σάλα στο «Αρχοντικό» (2267031631) κοντά στη γέφυρα και ο Δημήτρης προγραμματίζει τα live για τα σαββατόβραδα. Μας αρέσει η ατμόσφαιρα αυτής της οικογενειακής ταβέρνας με το τζάκι και τα βιτρό που στολίζουν το ταβάνι. Πιάνουμε, όπως πάντα, τραπέζι στην τζαμαρία για να βλέπουμε τον Βράχο της Ώρας, ενώ από την κουζίνα καταφθάνουν σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και σουσάμι, φέτα ψητή, αραχοβίτικο λουκάνικο και ψητά λαχανικά με φορμαέλα. Για τη συνέχεια ποντάρουμε στο κοκορέτσι και το κοντοσούβλι από ντόπιο κρέας ή σε κάποιο μαγειρευτό, όπως το χοιρινό σελινάτο και ο κρασάτος κόκορας, και συνοδεύουμε με δικό τους ροζέ κρασί.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 9
Νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα στο «Αγνάντιο».

Έτερη ρουστίκ και νόστιμη στάση κάνουμε στο «Αγνάντιο» (2267032114), δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο. Εκτός από ικανός ψήστης ο Παναγιώτης Βασιληάς έχει και το εργαστήρι ζυμαρικών Γέννημα Γης, οπότε ξεκινάμε με ωραία χυλωμένο τραχανά, συνεχίζουμε με υπέροχα μεγάλα μανιτάρια με ροδέλες φορμαέλας, βάζοντας ακόμη στο στόχαστρο έναν κόκορα με χυλοπίτες ή το ελαφρύ, με ωραία ροδαλή σάλτσα μοσχαράκι στη στάμνα.

Θέλω το δικό μου εξοχικό στο βουνό

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 10
Η κεφάτη παρέα της Σουζάνας, της Εβελίνας, της Πέννυς και του Τάσου στο καινούργιο «Monte Bianco Villas».

Το συγκρότημα «Monte Bianco Villas» (2267031704) είναι μια φρέσκια πρόταση δια­μονής στο κοσμικό βουνό. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι, απέναντι από το παγοδρόμιο στην είσοδο του Λιβαδιού, κι ενδείκνυται για όσους από εσάς αναζητάτε το δικό σας ορεινό εξοχικό σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές παροχές. Μοιρασμένα σε 4 κτίρια, θα βρείτε 6 διώροφα σαλέ με 2 υπνοδωμάτια και 8 σουίτες με 2 υπνοδωμάτια, ενώ 2 μεγάλες βίλες (160-180 τ.μ.) βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Επί της υποδοχής οι τρεις νεαρές ιδιοκτήτριες Σουζάνα, Πέννυ κι Εβελίνα αλλά και ο «άγρυπνος φρουρός» Τάσος, που θα φροντίσει για ό,τι χρειαστείτε: από το πρωινό που έρχεται στο δωμάτιο σε δίσκο μέχρι τα κοκτέιλ, τα ροφήματα και τα σπιτικά γλυκά που σας περιμένουν στο καφέ του κεντρικού κτιρίου. Αυτό είναι και το meeting point του συγκροτήματος, ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, όπου τα κορίτσια σχεδιάζουν πολλά après ski παρτάκια για τις ημέρες των γιορτών.

«Santa Marina», όπως λέμε Αράχοβα

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 11
Η πισίνα του «Santa Marina Arachova Resort & Spa».

Άρρηκτα συνδεδεμένα με το κοσμικό χωριό, τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Santa Marina στην Αράχοβα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Το μεγαλύτερο ατού του «Santa Marina Arachova» (2267031230) είναι ασφαλώς η προνομιακή του τοποθεσία, που εξασφαλίζει συνταρακτική θέα στο δελφικό τοπίο αλλά και πανεύκολη πρόσβαση στα πάντα χωρίς καν αυτοκίνητο. Το αδελφό «Santa Marina Arachova Resort & Spa» (2267031954) στο δρόμο προς το χιονοδρομικό είναι, πάλι, ένα πραγματικό winter resort αξιώσεων, με ατμοσφαιρικές σουίτες που σε προδιαθέτουν να χαλαρώσεις, καλό φαγητό, παροχές που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά, περιποιήσεις spa (highlight η πισίνα με την ξύλινη οροφή που θυμίζει σοφίτα με υπέροχη θέα) και πολλούς χώρους χαλάρωσης, που σε προκαλούν να περάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εντός παρά εκτός. Και τα δύο ξενοδοχεία λειτουργούν τις ημέρες των γιορτών με ειδικά πακέτα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε επικοινωνώντας απευθείας μαζί τους.

Χαμένοι στα έλατα

Τα 39 σαλέ του «Elatos Resort & Health Club» (2234061162) διακτινίζουν τους τυχερούς επισκέπτες τους απευθείας στις Άλπεις και είναι ιδανικά για όσους θέλουν να κρατάνε τις αποστάσεις τους από την κοσμοσυρροή, αλλά όχι από τις χάρες του βουνού και το χιονοδρομικό. Κυριολεκτικά χαμένο στα έλατα, το συγκρότημα έκανε πέρυσι δυναμικό restart, περνώντας στο δυναμικό της Aria Hotels και αποκτώντας νέο πρόσωπο, με επίκεντρο το ανανεωμένο κεντρικό κτίριο που διαθέτει μεταξύ άλλων εστιατόριο, παιδότοπο και αναπαυτικά σαλόνια, ενώ κορυφαίο παραμένει το health club με την εντυπωσιακή πισίνα, ντυμένη όλη με τζαμαρία που σχεδόν επιτρέπει στο ελατοδάσος να εισβάλει στο χώρο.

Μια «μινιόν» επιλογή διαμονής

Ανανεωμένο βρήκαμε τον «Ξενώνα Κυριακή» (2234029011) στα ψηλά της Αμφίκλειας. Ο Δημήτρης και η Νικολέτα, που ανέλαβαν πρόσφατα τη λειτουργία του, αναβάθμισαν αισθητά τα 8 δωμάτια του οικήματος μαζί με το χαγιάτι που εποπτεύει όλο το χωριό και το κοινόχρηστο σαλόνι του ισογείου, όπου σερβίρουν το χειροποίητο πρωινό. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι κι ένα mini bus που θα συνδέει τον ξενώνα με το χιονοδρομικό δύο φορές την ημέρα, μια νέα και ωραία ιδέα.

Αχνιστό κρασί με αυθεντική συνταγή από τον Λευτέρη στο «Le Grand Chalet».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 12

Ζεστασιά και eclectic μουσικές στο «Gospel» στην Πλατεία Λάκκα.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 13

Τεστάροντας τα ολοκαίνουργια lifts στο χιονοδρομικό.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 14

Κάθε βόλτα στην Αράχοβα περνά από τη γέφυρα.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 15

Για brunch και άπαιχτη θέα στο «Le Grand Chalet».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 16

Restart φέτος για το χιονοδρομικό.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 17

Σε πολλά εστιατόρια θα βρείτε κλασικές αλλά και πιο πειραγμένες σούπες.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 18

Ο Βασίλης Τσαρουχάς προγραμματίζει πολλά events για τις γιορτές στο «Le Grand Chalet».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 19

To «E» γίνεται είκοσι και το γιορτάζει.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 20

Τα σκαλοπάτια του Αϊ-Γιώργη δεν ησυχάζουν ποτ.έ

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 21

Η πισίνα του «Santa Marina Arachova Resort & Spa».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 22

Η κεφάτη παρέα της Σουζάνας, της Εβελίνας, της Πέννυς και του Τάσου στο καινούργιο «Monte Bianco Villas».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 23

Το ανανεωμένο χιονοδρομικό Παρνασσού θα ανοίξει για το κοινό στις 20/12.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 24

Το καινούργιο «Ο...tea πίνεις» αγαπά το τσάι και δεν το κρύβει.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 25

Τα χειροποίητα διακοσμητικά ­χαρίζουν ζεστασιά στις «Monte Bianco Villas».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 26

H Καίτη και η Βιολέτα σας περιμένουν με τοπικά προϊόντα και σπιτικά γλυκά στα «Φιλέματα Δαδιού».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 27

Η εξωτερική άποψη του «Santa Marina Arachova Resort & Spa».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 28

Το «Αρχοντικό» φόρεσε κιόλας τα ­γιορτινά του.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 29

Οι Β. Μπαλντούμης και Στ. Πάππος της παλιότερης σχολής σκι της Ελλάδας Πάππος-Μπαλντούμης.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 30

Νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα στο «Αγνάντιο».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 31

Ένα παλιό αρχοντικό της Αμφίκλειας στεγάζει το ζεστό ξενώνα «Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 32

Μοναδικό αλπικό σκηνικό στο «Elatos Resort & Health Club».

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 33

O bartender του «Le Sapin» επί το έργο.ν

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 34

Σήμα κατατεθέν του «Κυρ-Γιάννη» είναι οι πεντανόστιμες πίτες της κ. Ευμορφίας.

Αράχοβα restart: Slalom στα φετινά νέα - εικόνα 35

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.