Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι ό,τι καλύτερο αυτήν την εποχή. Διαλέξαμε 5 προορισμούς για να κρατήσετε το budget σας χαμηλά χωρίς να χάσετε σε εμπειρίες. 

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι ό,τι καλύτερο αυτήν την εποχή. Διαλέξαμε 5 προορισμούς για να κρατήσετε το budget σας χαμηλά χωρίς να χάσετε σε εμπειρίες. Από τον Μίλτο Μιχαλά και τον Βαλσάμη Δουκάκη

Βουδαπέστη

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη - εικόνα 1

Από € 370 το άτομο
Γιατί να πάω
Ρομαντική και ολοζώντανη, η πρωτεύουσα των Μαγυάρων είναι πιο όμορφη από ποτέ αυτή την περίοδο. Η μαγεία του Δούναβη και οι στολισμένες γέφυρες προσφέρουν το ιδανικό Christmas spirit, ενώ τα περίφημα λουτρά είναι ό,τι πρέπει για απόλυτο relax.
Στα οπωσδήποτε
Χάζι στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Vorosmarty, shopping στον πεζόδρομο Vaci, βόλτες στην ανερχόμενη περιοχή της παλιάς Συναγωγής, ανάβαση με το τελεφερίκ στη συνοικία του Κάστρου, παραστάσεις στην Όπερα, βαρκάδα στον Δούναβη και χαλάρωση στα λουτρά Szechenyi.
Πού να μείνω
Στα διαμερίσματα του «K9 Residence» (www.k9residence.com, από € 45), στο «Atrium Fashion Hotel», (www.atriumhotelbudapest.com, από € 56) ή στο αρτιστίκ «Brody House» (www.brodyhouse.com, από € 70).
Πού να φάω
Στο «Zeller Bistro», για ντόπια κουζίνα και καλό κρασί, και στο μικρό και cosy «Cafe Kor», που το επιλέγουν και οι ντόπιοι (www.cafekor.com). Εξαιρετικά γλυκά στο «Gerbeaud».

Λιουμπλιάνα

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη - εικόνα 2

Από € 400 το άτομο
Γιατί να πάω
Για να ζήσετε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στη λιλιπούτεια σλοβένικη πρωτεύουσα που συνδυάζει μπαρόκ γοητεία και νεανική ατμόσφαιρα. Το σκηνικό περιλαμβάνει ένα παραμυθένιο κάστρο, λιθόστρωτες πλατείες και υπαίθριες συναυλίες, παζάρια και ζωντανά cafés.
Στα οπωσδήποτε
Χαλαροί περίπατοι κατά μήκος του ποταμού, με στάσεις στα ξύλινα σπιτάκια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ice-skating στην πλατεία Kongresni, χάζι στους περίτεχνους καθεδρικούς, τις art deco και τις νεοκλασικές προσόψεις, καφές στην πλατεία Preseren με θέα στην Τριπλή Γέφυρα.
Πού να μείνω
Στο ρομαντικό «Antiq Hotel», κάτω από το κάστρο (www.antiqhotel.eu, από € 69), στο μοντέρνο «M Hotel», (www.m-hotel.si, από € 60) ή στο φιλικό «Hostel Tivoli» (www.hosteltivoli.com, από € 40).
Πού να φάω
Σλοβένικη κουζίνα με ολόφρεσκα υλικά και δυνατές μπριζόλες στο «Pri Skofu», σπιτικά ζυμαρικά στο «Julija», εξαιρετικά crunchies (σαν έξτρα λεπτές πίτσες) στο bistro «Zvezda».

Βαρσοβία

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη - εικόνα 3

Από € 370 το άτομο
Γιατί να πάω
Αναγεννημένη και γεμάτη γοητευτικές αντιθέσεις, η πολωνική πρωτεύουσα είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των εναλλακτικών αποδράσεων. Από τις μπαρόκ εκκλησίες μέχρι τους ανακαινισμένους βιομηχανικούς χώρους και τη δυναμική design σκηνή.
Στα οπωσδήποτε
Σεργιάνι στην αριστερή όχθη του ποταμού Wisla, στην όμορφη Stare Miasto (Παλιά Πόλη) και τη Nowe Miasto (Νέα Πόλη). Το Βασιλικό Κάστρο, το Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών, η κομψή οδός Nowy Swiat με τα κτίρια του 19ου αιώνα, και τα παλάτια Wilanow και Lazienski τραβούν την προσοχή. Πού να μείνω
Στο ιστορικό «Polonia Palace Hotel» (www.poloniapalace.com, από € 65), στα ατμοσφαιρικά «SleepWell Apartments» (www.sleepwell-warsaw.pl, από € 50) ή στο «Hanunu Hostel» (www.hanunuhostel.pl, από € 30).
Πού να φάω
Στο «Stary Dom» για pierogi (θυμίζουν ραβιόλια) και πληθωρικά σνίτσελ, στο «Qchnia Artystyczna» για σούπα borsch και στο «Serwus» για γεμιστή μπαγκέτα.

Μπάνσκο

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη - εικόνα 4

Από € 220 το άτομο
Γιατί να πάω
Το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας, στις βόρειες πλαγιές του όρους Πιρίν, τραβάει σαν μαγνήτης Βαλκάνιους –κι όχι μόνο– σκιέρ και τρελαμένους sportsmen. Άφθονο χιόνι, πίστες για κάθε επίπεδο, μια παλιά πόλη με σπίτια του 18ου αιώνα και nightlife.
Στα οπωσδήποτε
Το σκηνικό προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα – από ski και snowboard μέχρι paragliding. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια του ιστορικού κέντρου, ζεσταθείτε με σούπες στις ρουστίκ mehana και βουτήξτε στις ιαματικές πηγές του Dobrinishte.
Πού να μείνω
Στο «White Lavina Spa and Ski Lodge», (www.lavina.bg,από € 77), στο «Sunrise Park & Spa Complex», (www.hotelsunrisebansko.com, από € 63) ή στο «Matsurev Han» (www.matsurevhan-bansko.com, από € 28).
Πού να φάω
Για αυθεντική βουλγαρική κουζίνα επιλέξτε την ταβέρνα «Baryakova». Το «Victoria» ενδείκνυται για σούπες, ενώ για πιο ιδιαίτερα πιάτα στο «Amvrosia».

Λισαβόνα

Low Budget ρεβεγιόν στην Ευρώπη - εικόνα 5

Από € 500 το άτομο
Γιατί να πάω
Πανέμορφη, αλλά ουχί με την καρτποσταλική έννοια του όρου, η πορτογαλική πρωτεύουσα στις εκβολές του ποταμού Τάγου συνδυάζει μοναδικά την αύρα μιας πόλης με 20 αιώνες Ιστορίας με αυτή μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.
Στα οπωσδήποτε
Στο Βοτανικό Πάρκο του Εδουάρδου VII με το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Η βόλτα με το τραμ 28 μέχρι τη γειτονιά των fados Alfama, μια μπίρα στο κιόσκι κάποιας πλατείας και μια φωτογραφία με το άγαλμα του Φερνάντο Πεσόα στο καφέ «Brasileira» είναι απλώς must.
Πού να μείνω
Στο «Tivoli Jardim» (www.tivolihotels.com, από € 100), στο «The Independente Hostel & Suites» (www.theindependente.pt, από € 80 για σουίτα και από € 10 κατ’ άτομο σε κοιτώνα) ή στο «Palacio Vila Flor» (www.palaciovilaflor.com, από € 65) σε τρία σπίτια της Alfama.
Πού να φάω
Στο Mercado de Campo de Ourique, τη σκεπαστή λαϊκή αγορά της Λισαβόνας. Στην ιστορική μπιραρία «Cervejaria Trindade». Μύδια και άλλα όστρακα στο «Oui».

Οι τελικές τιμές είναι κατά προσέγγιση και αφορούν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή τριών διανυκτερεύσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.