Λονδίνο στα βήματα του Χάρι Πότερ

Εφτά χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο και τρία μετά την τελευταία ταινία, η μανία για τον Χάρι Πότερ παραμένει αμείωτη.

Λονδίνο στα βήματα του Χάρι Πότερ

Εφτά χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο και τρία μετά την τελευταία ταινία, η μανία για τον Χάρι Πότερ παραμένει αμείωτη. Το «Gregorian Hotel» του Λονδίνου μετέτρεψε πρόσφατα δύο από τα δωμάτιά του σε κοιτώνες του Hogwarts!

Λονδίνο στα βήματα του Χάρι Πότερ - εικόνα 1
«Gregorian Hotel»

Οι φαν του πασίγνωστου μάγου Χάρι Πότερ συνεχίζουν να ψάχνουν και να συλλέγουν αντικείμενα, αλλά και να αναζητούν οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν και την παρέα του. Καφέ, βιβλιοπωλεία, καταστήματα συνηθίζεται να αντλούν τη θεματολογία και τη διακόσμηση τους από τον μαγικό κόσμο της J.K. Rowling. Το πιο πρόσφατο «κρούσμα», βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ένα ξενοδοχείο.

Το «Gregorian Hotel», χτισμένο το 1852, μετέτρεψε πρόσφατα δύο από τα δωμάτιά του σε κοιτώνες του Hogwarts! Κηροπήγια, βιβλία με ξόρκια, κρεβάτια με ουρανό, καζάνια, πέτρινοι νιπτήρες, γυάλινα μπουκάλια με μαγικά φίλτρα και σχολικά μπαούλα επιστρατεύονται για να μεταφέρουν τους επισκέπτες στην αγαπημένη σχολή μαγείας και να αισθανθούν για λίγο… μαθητευόμενοι μάγοι. Το ταξίδι όμως στη μαγεία δεν σταματά στη διαμονή!

Το ξενοδοχείο προσφέρει στους ενοίκους των Wizard Chambers (όπως ονομάζονται τα θεματικά αυτά δωμάτια), τη δυνατότητα ξενάγησης στα σημεία της πόλης που σχετίζονται με τις ταινίες, αλλά και εκδρομή στα studio της Warner Bros, όπου γυρίστηκαν οι ταινίες και έχουν πλέον διαμορφωθεί σε μουσείο για τους επισκέπτες. Οι επιπλέον παροχές κοστίζουν,όπως είναι φυσικό, κάτι παραπάνω, κι έτσι η τιμή των 209 λιρών της απλής διανυκτέρευσης για δύο άτομα γίνεται 249 με την ξενάγηση και 363 με την εκδρομή.

Τα… Χαριποτερικά αξιοθέατα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο στα βήματα του Χάρι Πότερ - εικόνα 2
Πλατφόρμα 9 και ¾ στο σταθμό King’s Cross, Λονδίνο

Αν δεν σας αρέσουν οι οργανωμένες ξεναγήσεις, είστε όμως φαν του Χάρι Πότερ, η επίσκεψη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει πέρασμα από τα σημεία όπου έγιναν γυρίσματα ή σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τον αγαπημένο σας μάγο. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι:

Πλατφόρμα 9 και ¾ στο σταθμό King’s Cross, Λονδίνο
Το τρένο που οδηγούσε τους μικρούς μάγους στο σχολείο τους έφευγε από την πλατφόρμα 9 και ¾. «Τρέχεις ίσια ανάμεσα στις πλατφόρμες 9 και 10» είπε ο Χάγκριτ στο Χάρι πριν εκείνος ανακαλύψει φοβισμένος ότι δεν θα χτυπήσει στον τοίχο αφού θα περάσει από μέσα του… μαγικά! Η ζωή μιμήθηκε την Τέχνη και στο σταθμό King’s Cross του Λονδίνου έχει τοποθετηθεί μία ταμπέλα με τον αριθμό της μαγικής πλατφόρμας αλλά και… μισό καρότσι με τις αποσκευές του Χάρι να διαπερνά τον τοίχο ακριβώς από κάτω. Η φωτογραφία με το κοκκινοκίτρινο κασκόλ του Γκρίφιντορ να ανεμίζει από τη φόρα είναι must!!

Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν, Οξφόρδη
Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκανε πολλές εμφανίσεις στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Χτισμένη γύρω στο 1600, ήταν το ιδανικό σκηνικό για να «υποδυθεί» τη βιβλιοθήκη του Hogwarts.

Γέφυρα Millennium, Λονδίνο

Προς το τέλος της ταινίας «Ημίαιμος Πρίγκιψ» οι θανατοφάγοι καταστρέφουν μια γέφυρα, την οποία… υποδύθηκε η Millennium Bridge του Λονδίνου. Μπορεί η αληθινή γέφυρα να μην μοιάζει και πολύ με αυτή που τελικά είδαμε στην ταινία, αυτό όμως δεν μειώνει το ενδιαφέρων των τουριστών.

Καφέ «The Elephant House», Εδιμβούργο
Προτού δει τον ήρωα που δημιούργησε να αγαπιέται από εκατομμύρια ανθρώπους και την ίδια να συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η J.K. Rowling ζούσε στο Εδιμβούργο και δούλευε το προσχέδιο του πρώτου της βιβλίου σε μικρά καφέ. Ένα από αυτά, το «The Elephant House», αυτοαποκαλείται «το μέρος όπου γεννήθηκε ο Χάρι Πότερ» και διαφημίζει το γεγονός με μια ταμπέλα αλλά και ένα ρόφημα που ονόμασε «Φλερ Ντελακούρ».

Gloucester Cathedral, Gloucester
Το εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού φιλοξένησε τους διαδρόμους του Hogwarts στις δύο πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ. Οι τοπικοί ξεναγοί οργανώνουν επισκέψεις και εξηγούν τους τρόπους με τους οποίους ο ναός μεταμορφώθηκε στην Μαγική Ακαδημία, χάρη στο καμουφλάζ των βιτρό που αναπαριστούν τον Αδάμ και την Εύα.

Βάσια Κυριάκου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.