Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό

Με μόλις ένα μήνα λειτουργίας, το «Nikki Beach Resort & Spa» στο Πόρτο Χέλι θέτει νέα δεδομένα στο beach hotelling της ­Ελλάδας. Το σκηνικό είναι μαγικό, μένει να ολοκληρωθεί το Nikki spirit.

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό

Με μόλις ένα μήνα λειτουργίας, το «Nikki Beach Resort & Spa» στο Πόρτο Χέλι θέτει νέα δεδομένα στο beach hotelling της ­Ελλάδας. Το σκηνικό είναι μαγικό, μένει να ολοκληρωθεί το Nikki spirit.

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό - εικόνα 1
Το beach club είναι ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα

Κοσμοπολίτικο, σέξι, παιχνιδιάρικο, ντιζαϊνάτο, νεανικό… Το πρώτο «Nikki Beach Resort & Spa» στη Μεσόγειο –και από τα πρώτα στον κόσμο εκτός Αμερικής– συνδυάζει το feeling της ομώνυμης σειράς παραλιών που έχουν αφήσει ιστορία στο elegant, rich & famous beach fun με τη chic χαλαρότητα ενός πανέμορφου ξενοδοχείου διακοπών. Ο τίτλος lifestyle hotel, έτσι όπως χρησιμοποιείται διεθνώς και χωρίς τις αρνητικές πλέον συνδηλώσεις του όρου στα ελληνικά, το περιγράφει πλήρως. Ένα ξενοδοχείο όπου έχεις διαρκώς την αίσθηση ότι κάτι συμβαίνει, από το εντυπωσιακό κατάλευκο λόμπι με τη μεγάλη βιβλιοθήκη, τα μεταλλικά φουτουριστικά «δέντρα» και τις θαλασσινές φωτογραφίες της Μαρίνας Βερνίκου μέχρι τα σούσι για να μοιραστείς στους καναπέδες του roof top και από το λευκό μεταλλικό πλέγμα με τα γεωμετρικά σχέδια που χωρίζει τις σουίτες –έτσι ώστε να… σε βλέπουν και να μη σε βλέπουν– μέχρι τα daybeds για να ξαπλώνεις με την παρέα σου και τις «βυθισμένες» ξαπλώστρες στην πισίνα... Η θέση του ’70s ξενοδοχείου «Γιούλι», το οποίο μεταμορφώθηκε εντελώς από τους Gaetsarelia Design σε συνεργασία με τους Arch Group, περνώντας στα χέρια της Dolphin Capital, είναι πραγματικά μοναδική, με καταπληκτική θέα στον κατάφυτο κλειστό κόλπο με τα δεκάδες αραγμένα ιστιοπλοϊκά. Η εντυπωσιακή είσοδος στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου, που μοιάζει καλυμμένη με έναν τεράστιο μεταλλικό ιστό, σε προετοιμάζει για ένα ξενοδοχείο όπου κάθε λεπτομέρεια έχει προσεχτεί – αν εξαιρέσουμε τις μικρο-ατέλειες του opening της τελευταίας στιγμής.

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό - εικόνα 2
Cosmopolitan chic χαλαρότητα στα δωμάτια

Τα δωμάτια είναι εξαιρετικά μεγάλα, από 55 τ.μ. και άνω –άλλωστε, 40 από τα 66 είναι σουίτες–, και πολύ καλαίσθητα, σε χαλαρό μίμιναλ ύφος με το signature πετρόλ χρώμα των Nikki Beach Hotels & Resorts να σπάει ευχάριστα –μαζί με το γκρι και το καφέ του ξύλου– το κυρίαρχο λευκό. Τα πολύ μεγάλα μπάνια, τα περισσότερα με open plan μπανιέρα και ανοιχτό walk in shower, η υπέροχη θέα, ο hi-end τεχνολογικός εξοπλισμός, που όταν ολοκληρωθεί θα σου επιτρέπει να παραγγέλνεις π.χ. από το μπαρ μέσα από την τηλεόραση ή το tablet σου, τα νεοϋορκέζικα αναλώσιμα Malin & Goetz, το My bar που μπορείς να γεμίσεις με προϊόντα της αρεσκείας σου σε μεγάλες συσκευασίες, οι όμορφες λεπτομέρειες (led «αστράκια» στο μπαλκόνι αλλά και στην ντουλάπα, φίνα λευκά είδη) ολοκληρώνουν την εικόνα των δωματίων που είναι φτιαγμένα για να χαλαρώνεις και να τα ζεις. Εξάλλου, όπως γράφει και η κάρτα-κλειδί (σε ειδικό πλαστικό θηκάκι για να μη βρέχεται, παρακαλώ!): «You don’t need to be on the beach to lounge». Ξεχωρίζουν οι 6 ultra pool suites στο επίπεδο της παραλίας, με ιδιωτικές πισίνες, daybeds στην αυλή και απευθείας πρόσβαση στην άμμο, και οι 8 ultra roof topsuites στον τελευταίο όροφο, με ιδιωτική ταράτσα με jacuzzi, καθιστικό, daybed και πανοραμική θέα. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένων δωματίων, για όσους θέλουν εξοχικό με υπηρεσίες πολυτελούς ξενοδοχείου.

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό - εικόνα 3
Το «Nikki Cafe» αγαπάει πολύ το σούσι

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται και το φαγητό, με τον νεαρό σεφ Απόστολο Δήμου, ο οποίος έχει περάσει από τις κουζίνες γνωστών γαλλικών εστιατορίων και της Costa Navarino, να έχει θέσει ψηλά τον πήχη, θέλοντας να στήσει του χρόνου κι ένα εστιατόριο fine dining προσθέτοντας ακόμη μία επιλογή πέρα από το comfort food και το pan-Asian menu που έχουν ταυτιστεί με τα «Nikki Beach». Δοκιμάζοντας σε ένα ειδικό μενού την μπουγιαμπέσα του, με το ψάρι να σερβίρεται ξεχωριστά κονσερβαρισμένο για τις ανάγκες του food styling και την αποδομημένη σαλάτα νισουάζ, βλέπεις ότι είναι οπαδός των καθαρών μεσογειακών γεύσεων τις οποίες ανανεώνει επιτυχημένα. Προς το παρόν οι επιλογές του φαγητού μοιράζονται στο «Nikki Cafe» στο ισόγειο, με θέα στο beach club (το οποίο σερβίρει πολλά πιάτα του και στα κρεβάτια της παραλίας), και στο «Pearl Rooftop Lounge Bar», που σερβίρει σε στουλ και καναπέδες ασιατικές γεύσεις ενθαρρύνοντας τη λογική της μοιρασιάς, του lounging, του cocktail & food pairing. Εδώ ανεβαίνει τα βράδια ο DJ της παραλίας, συνήθως με chill out μουσικές να συνοδεύουν τα κοκτέιλ (με επιλογές όπως Phuket Sunset με βότκα, πουρέ raspberry και lime ή Heli Irish Ginger με Μαστίχα Skinos, Jameson και πορτοκαλάδα), τα καλοφτιαγμένα σούσι, το Wagyu beef tataki με wasabi mayo και τις πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως Asian wakame και κινόα με τσίλι, nori, shiso και ponzu dressing. Στο «Nikki Cafe» το μενού είναι πιο χαλαρό, με δημοφιλή διεθνή κι έθνικ πιάτα, όπως τα bestseller rib eye, κοτόπουλο satay, Wagyu burger και βέβαια σάντουιτς (π.χ. με βασιλικό καβούρι τεμπούρα, ρεμουλάδα σελινόριζας και Thai dressing) και σούσι που φτάνουν και στην παραλία σε φαντεζί δίσκους. Κι εδώ υπάρχουν πολλές προτάσεις για να μοιραστείς, όπως άλλωστε και ωραία μεγάλα ξύλινα στρογγυλά τραπέζια για παρέες. Το πρωινό, το οποίο επίσης σερβίρεται στο «Nikki Cafe», έχει χαρακτήρα, με όμορφα κεραμικά τιρκουάζ σερβίτσια, καλοστημένους μπουφέδες, υγιεινές κι ελληνικές πινελιές (κερήθρες, σαλάμι Θάσου, τυριά, κουλούρι Θεσσαλονίκης, σπιτικά τυροπιτάκια κ.ά.) κι ενδιαφέροντα ζεστά πιάτα a la carte (αυθεντικά eggs Benedict, αφρός ασπραδιών με αβοκάντο και λαχανικά κ.ά.).

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό - εικόνα 4
Spa on the beach

Το beach club είναι πανέμορφο­, ίσως το πιο chic σκηνικό παραλίας­ στην Ελλάδα, με μεγάλα λευκά daybeds γύρω από τη σχετικά μικρή πισίνα, υπερυψωμένα ξύλινα κρεβάτια με ουρανό στην άμμο και open air «καμπάνες» με σαλονάκια. Κατάλευκο, με ξύλινα ethnic-style έπιπλα και το αεικίνητο, ντυμένο στα λευκά προσωπικό διαρκώς παρόν. Μοναδικό μείον του beach club η σχετικά αδιάφορη θάλασσα μπροστά, που κρατάει τον κόσμο γύρω από το μπαρ με τον DJ (η μουσική ακολουθεί τη διάθεση του κοινού άλλοτε με πιο ανεβασμένους και άλλοτε με πιο chill out ρυθμούς), όπου μπορείς να πιεις το κοκτέιλ σου καθισμένος ή ξαπλωμένος μες στο νερό. Στο βάθος τα δεκάδες κότερα και το μισοβυθισμένο ναυάγιο φτιάχνουν εικόνα Ριβιέρας.
Τι μένει για να δέσει η συνταγή­ «Nikki Beach»; Η απογείωση του σέρβις και, βέβαια, το κατάλληλο κοινό. Το Πόρτο Χέλι δεν είναι Σεν Τροπέ, ούτε Μύκονος, οπότε μένει να γίνει δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση. Προς το παρόν, καθότι το ξενοδοχείο έκανε soft opening μες στον Αύγουστο, και παρά την αθρόα προσέλευση, το κοινό ήταν σχετικά mixed, με αρκετές οικογένειες, χωρίς να ανταποκρίνεται πλήρως στην ατμόσφαιρα της πιο σέξι παραλίας στον κόσμο, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι Nikki. ­Δεδομένου του ότι βρίσκεται σε έναν ανερχόμενο προορισμό, με πολύ αριστοκρατικό, αλλά όχι και τόσο party χαρακτήρα (που μέχρι πρότινος δεν είχε πολλούς επισκέπτες πέρα από τους ενοίκους των γύρω βιλών), μένει να κερδίσει το στοίχημα και να βρει το κοινό της, ελληνικό αλλά και διεθνές, αφού η Πελοπόννησος φαίνεται να μπαίνει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην αγορά του πολυτελούς τουρισμού. Του χρόνου θα υπάρχει, άλλωστε, και πιο σφιχτό ημερολόγιο από events στην παραλία, όπως αυτά που κρατούν διαρκώς στην πρίζα τους επισκέπτες των Nikki Beach διεθνώς.

Tο «Nikki Beach Resort & Spa» κάνει το Πόρτο Χέλι hot προορισμό - εικόνα 5
Η θέα από τα δωμάτια των επάνω ορόφων είναι μαγική

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και η ευρύτερη περιοχή και οι φορείς πρέπει να αντιληφθούν τα οφέλη από την ανάπτυξη του υψηλού τουρισμού αναβαθμίζοντας τις υποδομές, από την καθαριότητα μέχρι τη βελτίωση των παραλιών και τη δημιουργία παραλιακών μονοπατιών­ αντί για χωμάτινους αυτοκινητόδρομους. Το ξενοδοχείο θα μείνει ανοιχτό μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ακολουθώντας τη σεζόν του προορισμού που κλείνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια με το Mini Marathon των Σπετσών, ενώ για την Παρασκευή 12/9, την ημέρα πριν από την Αρμάτα, έχει προγραμματιστεί­ ένα φαντασμαγορικό «Yacht Party», με guest DJs τους Gus & Bonso, σαξόφωνο, την fire performer Deva και πυροτεχνήματα (Κρατήσεις 6981196356, reservations.portoheli@nikkibeachhotels.com)

Οι τιμές των δωματίων γι’ αυτήν την περίοδο ξεκινούν από € 275, ενώ για τους μη πελάτες τα daybeds του beach club έχουν ελάχιστη κατανάλωση € 60 και οι καμπάνες € 80. Το φαγητό στο «Nikki Cafe» και sτο «Pearl» κυμαίνεται στα € 45-60. Κρατήσεις: 27540 98500, reservations.portoheli@nikkibeachhotels.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.