Design Βερολίνο

Παροιμιώδες για τα βαριά χειμωνιάτικα κρύα του, το Βερολίνο ζει τέτοια εποχή την καλύτερη περίοδό του. Κάναμε check in σε δύο πολύ ξεχωριστά design hotels της πόλης.

Design Βερολίνο

Παροιμιώδες για τα βαριά χειμωνιάτικα κρύα του, το Βερολίνο ζει τέτοια εποχή την καλύτερη περίοδό του. Κάναμε check in σε δύο πολύ ξεχωριστά design hotels της πόλης, γύρω από το πανέμορφο πάρκο Tiergarten, ένα value for money κι ένα exclusive, και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για χαλαρά φθινοπωρινά weekends.

25 Hours Hotel Bikini Berlin: 'Οταν τα hostels συνάντησαν τα design hotels

Design Βερολίνο - εικόνα 1
Μια αστική ζούγκλα στο bar του «25 Hours Hotel Bikini Berlin»

Η πρώτη αίσθηση φτάνοντας στη ρεσεψιόν μπορεί να σας χαλάσει λίγο καθώς θυμίζει youth hostel, ειδικά αν πέσετε σε ουρά για το check in. Η υποδοχή βρίσκεται σε όροφο, αφού πρώτα έχετε αναζητήσει την είσοδο για το ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα εμβληματικό εμπορικό κέντρο του Charlottenburg που ξανάνοιξε πρόσφατα ανακαινισμένο. Βρήκαμε το λόμπι σε αναβρασμό, με παιδάκια να κουνιούνται στις ντιζαϊνάτες κούνιες δίπλα στη ρεσεψιόν και στο μοντέρνο bakery.

Design Βερολίνο - εικόνα 2
«25 Hours Hotel Bikini Berlin», πρώτη αιώρα πάρκο!

Σιγά σιγά όμως, περνώντας στο πανέμορφο ντιζάιν σαλόνι με μια δισκοθήκη φτιαγμένη από παλιά ηχεία γεμάτα βινίλια και τα νεο-μποέμ καθιστικά, όπου μπορείς να τσεκάρεις τα μέιλ σου στα Mac ή στα tablets to rent, αρχίζεις να εγκλιματίζεσαι σε ένα πραγματικά φρέσκο κι έξυπνο ξενοδοχειακό concept που φωνάζει «Βερολίνο». Όπως λέει­ ο designer Werner Aisslinger, ο οποίος υπογράφει το σχεδιασμό (έχει εκθέσει, μεταξύ άλλων, στο MoMA): «Με το “25 Hours Hotel Bikini Berlin” θέλαμε να ενσαρκώσουμε το βερολινέζικο τρόπο ζωής, γιατί όταν έρχεται κάποιος­ εδώ από το Λος Άντζελες ή το Τόκιο­ αναζητά το μη τελειωμένο, το αυτοσχεδιαστικό, το κολάζ». Και όντως το βρίσκει. Περπατώντας στους σκοτεινούς κλαμπίστικους διαδρόμους που οδηγούν στα δωμάτια, τα οποία απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στο skyline της πόλης ή στο πάρκο με το ζωολογικό κήπο. χαλαρώνοντας στα δωμάτια με τους χάλκινους τοίχους και τις βιο­μηχανικές λεπτομέρειες, τα ανοιχτά μπάνια αλά δημόσιες τουαλέτες, τις κρεμάστρες-αυτοσχέδιες ντουλάπες, τα οικολογικά αναλώσιμα σε οικογενειακό μέγεθος με επιγραφές του στιλ «Κλείστε το νερό όσο με χρησιμοποιείτε» και τους διακόπτες που ζεσταίνουν το πάτωμα του μπάνιου! Εδώ δεν θα συναντήσετε περιττές ξενοδοχειακές φιοριτούρες, αλλά έξυπνες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως τα Mini που παραχωρούνται δωρεάν στους επισκέπτες – αν κι εμείς προτιμήσαμε τα ποδήλατα και χαθήκαμε στα καταπράσινα μονοπάτια του –γεμάτου με παρέες που έκαναν πικνίκ– πάρκου.

Design Βερολίνο - εικόνα 3
Μια αστική ζούγκλα στο bar του «25 Hours Hotel Bikini Berlin»

Για φαγητό ούτε λόγος, αφού είχαμε μόλις σηκωθεί από το λουκούλλειο μπουφέ του πρωινού, που αξίζει απολύτως τα € 12 το άτομο. Σερβίρεται στο roof top, σε μια αίθουσα σε στιλ θερμοκήπιου με πανοραμική θέα, και περιλαμβάνει από καπνιστά ψάρια, τυριά και αλλαντικά σε μεγάλη ποικιλία μέχρι ζεστό ρυζόγαλο με σάλτσα φρούτων, χούμους και μπαμπαγκανούς! Δίπλα υπάρχει ένα χαλαρό κοκτέιλ μπαρ επίσης με συγκλονιστική θέα.

Das Stue: Exclusive καταφύγιο Signe Urquiola

Design Βερολίνο - εικόνα 4
Το μίνιμαλ lobby του «Das Stue»

Σε ένα κτίριο του 1930 που είχε­ σχεδιαστεί ειδικά για να στεγάσει­ τη βασιλική πρεσβεία της Δανίας, με αναφορές στο σκανδιναβικό κλασικισμό, το ξενοδοχείο «Das Stue» επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του design hotel ως χαλαρού καταφυγίου με την κορυφαία ντιζάινερ Patricia Urquiola να δίνει ρέστα στην εσωτερική διακόσμηση. Από τη στιγμή που διασχίζεις το επιβλητικό κατώφλι και σε παραλαμβάνουν οι concierges του ξενοδοχείου μέχρι το πρώτο ποτό στο υπέροχο σαλόνι με τα ένα κι ένα έπιπλα και φωτιστικά (βγαλμένα από editorial του «Wallpaper» κι όμως απίστευτα χαλαρά και απροσποίητα) ή στην αυλή με τις πολύχρωμες πολυθρόνες-φωλιές, νιώθεις σαν να έχεις διακτινιστεί σε ένα μικρόκοσμο καλού γούστου κι αισθητικής κρυμμένο σε μια ήσυχη γωνιά που ακουμπάει στο Tiergarten.

Design Βερολίνο - εικόνα 5
Μια όαση το spa του «Das Stue»

Τα δωμάτια είναι αθόρυβα μοντέρνα, με λιτές γραμμές και απολύτως λειτουργικό σχεδιασμό. Ξεχωρίζει ο όροφος με τις σουίτες-πραγματικά διαμερίσματα με βεράντες που βλέπουν στο πάρκο ή ακόμη και τα ζώα του ζωολογικού κήπου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη γαστρονομία, με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Καταλανό σεφ Paco Perez Helms να επιμελείται τα μενού των εστιατορίων. Το πρωινό είναι εμπειρία, με τα καλύτερα eggs benedict που έχουμε δοκιμάσει εδώ και καιρό, φρέσκους χυμούς όλων των χρωμάτων (must το παντζάρι!), ισπανική τορτίγια και μεγάλη ποικιλία αλλαντικών και τυριών από την Ιβηρική.

Design Βερολίνο - εικόνα 6
Το αστεράτο εστιατόριο «Cinco» στο «Das Stue»

Γενικά οι γεύσεις της Ισπανίας διαπνέουν το μενού σε συνδυασμό με ευρύτερα μεσογειακές αλλά και ασιατικές πινελιές. Στο γκουρμέ εστιατόριο «Cinco» θα δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι «στο στιλ του Σαν Σεμπαστιάν», μοσχάρι Wagyu και ολοθούρια (αγγουράκια της θάλασσας) στη σχάρα. Στο πιο χαλαρό εστιατόριο «Casual», το μενού μας ταξιδεύει από τα tapas bars της Ισπανίας (γαρίδες al ajillo με τηγανητά αβγά και σκόρδο, χταπόδι στο στιλ της Γαλικίας με κόκκινη πιπεριά και πατάτες) μέχρι τη Σκανδιναβία (Nordic burger με μαγιονέζα αγριοράπανου) και την Ιαπωνία (tataki σολομού).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.