Ύδρα: car free ρομάντζο

Ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και arty weekends. Από τη Νόρια Πολίτη

Ύδρα: car free ρομάντζο

Ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και arty weekends. Από τη Νόρια Πολίτη

Ύδρα: car free ρομάντζο - εικόνα 1

Car free και μικρή το δέμας, η Ύδρα μας θα μας κάνει να ξεχάσουμε το αυτοκίνητο για ένα σαββατοκύριακο και να χρησιμοποιήσουμε είτε θαλάσσιο ταξί είτε τα… πόδια μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και arty weekends (ακόμη και παράρτημα της Καλών Τεχνών υπάρχει εδώ, στο αρχοντικό Τομπάζη). Φτάνοντας, βλέπουμε απλωμένα σε δύο βραχώδεις λόφους τα πολυώροφα αρχοντικά με τις κεραμιδένιες σκεπές –ορισμένα είναι επισκέψιμα–, το παλιό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια αλλά και τη ναυτική σχολή και μας έρχεται να εξερευνήσουμε μεμιάς κάθε σοκάκι της πάλαι ποτέ ακμαίας ναυτικής πολιτείας.

Μέρα είναι ακόμη, οπότε η πρώτη βόλτα είναι προς τα παλιά σφαγεία, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου. Κάθε χρόνο ένας διαφορετικός καλλιτέχνης οργανώνει μια site specific έκθεση εδώ και φέτος είναι η σειρά του Πολωνού γλύπτη Pawel Althamer (εγκαίνια: 22/6). Στη συνέχεια πάμε γραμμή στο κεντρικότατο μεζεδοπωλείο «Το Παραδοσιακόν» (2298054155) για μεζέδες (must το υδραίικο καλαμάρι) μετά… people watching. Κι αν αντέχουμε ακόμη, κάνουμε και μια στάση στο κοντινό «Amalour» ή στο «Papagalos» στην άλλη πλευρά του λιμανιού (αμφότερα της… ιδίας οικογενείας) για ένα ή και δύο Daiquiri Amalour Athens, με ρούμι, λικέρ μαστίχας, λεμόνι και πράσινο μήλο.

Ύδρα: car free ρομάντζο - εικόνα 2

Το επόμενο πρωί τίθεται το μεγάλο ερώτημα: πού πάμε για μπάνιο; Οι πιο κοντινές επιλογές είναι το «Spilia Beach Club-Cafe» με σκάλες για τη θάλασσα, η Υδρονέτα, το Αυλάκι και το βοτσαλωτό Μικρό Καμίνι, όπου βρίσκεται το trendy all day beach bar-restaurant «Castello» (2298054101) με ξαπλώστρες στην παραλία. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν κάμποσες άλλες (προσεγγίζονται με τακτικά δρομολόγια των θαλάσσιων ταξί), όπως η οργανωμένη παραλία του «Mira Mare» Μανδράκι, οι Πλάκες Βλυχού με την πολύ ωραία ψαροταβέρνα «Four Seasons» (2298053698) πάνω στο κύμα και τον πολύ καλό ψήστη, ο Παλαμιδάς, ο Μώλος, το οργανωμένο Μπίστι, η πευκόφυτη Νήσιζα με την ομώνυμη νησίδα αλλά και η απομακρυσμένη Λιμνιώνιζα (κοντά στη Σπηλιά της Φώκιας). Ούτε και οι φαν της πεζοπορίας όμως θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς έξι διαδρομές οριοθετούν τα μονοπάτια με πλήρη σήμανση κατά μήκος τους.

Το βράδυ πιάνουμε ασυζητητί τραπέζι σε μία από τις σταθερές αξίες του νησιού, το bar-restaurant «Omilos», σε ένα μπαλκόνι κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα, με ψαγμένες και πρωτότυπες γεύσεις αλλά κι έντονες νύχτες – με DJ sets και πάρτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Νέα ενδιαφέρουσα άφιξη το Ρόδι (2298029751) με μεσογειακή κουζίνα σε ένα ντιζαϊνάτο χώρο σε παλιό ταρσανά, με θαλασσινή δυτική θέα προς τις Σπέτσες και τον Αργοσαρωνικό, στη μέση του χωματόδρομου που συνδέει παραλιακά τη Χώρα με το Καμίνι. Όσοι, πάλι, προτιμάτε να κατεβάσετε ρυθμούς το σαββατοκύριακο, επιλέξτε την πανέμορφη αυλή του «Bratsera Hotel», όπου βρίσκεται το πολύ καλό εστιατόριό του (2298058794), με το δημιουργικό μενού διά χειρός του σεφ Νικόλα Μαραγκάκη, και κλείστε τη βραδιά σας με μια ταινία στο θερινό σινεμά Γαρδένια.

Πού να μείνετε

Ύδρα: car free ρομάντζο - εικόνα 3

Bratsera Hotel Το εργοστάσιο επεξεργασίας σφουγγαριών έχει μετατραπεί σε elegant ξενώνα: άνετοι κοινόχρηστοι χώροι με αφαιρετικό διάκοσμο και διαφορετικού ύφους δωμάτια με όλα τα κομφόρ. Ιδιαίτερος ο καταπράσινος χώρος της πισίνας, όπου σερβίρεται και το πρωινό.
Ύδρα Hotel Ποιοτικά ανακαινισμένο αρχοντικό με ευχάριστα λιτή επίπλωση. Τα οκτώ ευρύχωρα και καλόγουστα δωμάτια διαθέτουν κουζίνα. Πρωινό continental στο δωμάτιο ή στην όμορφη πίσω αυλή. Για να φτάσετε πρέπει να ανεβείτε αρκετά σκαλιά.
Cotommatae 1810 Υδραίικο αρχοντικό, που έχει μετατραπεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο boutique hotel με πέντε σουίτες με ρομαντική διάθεση και δύο πολύ περιποιημένα δίκλινα. Στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους θα δείτε συλλεκτικά έπιπλα, έργα τέχνης αλλά και σκεύη-αντίκες.
Orloff Boutique Hotel Boutique ξενοδοχείο στην κατοικία του Γεωργίου Ορλώφ. Διαμερίσματα διαφορετικού μεγέθους επιπλωμένα με αυθεντικά παλιά κομμάτια και πίνακες. Το πρωινό σερβίρεται στη μαγευτική αυλή ή στη σάλα-lounge.
Piteoussa Rooms & co Περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην καρδιά της πόλης, διακόσια μέτρα από το λιμάνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.