Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες.

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες.

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση - εικόνα 1
Άπλα για ξάπλα στο Τσιγκούρι.

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες… Σκαρφαλωμένη σε μια πλαγιά με πελαγίσια θέα, η Χώρα της (ή Παναγιά) ξυπνά –χωρίς βιασύνες– με καφέδες στο φοιτητοστέκι «Χαρά» και σούπερ πρόγευμα στη δροσερή βεράντα του «Deli». Ο ανοιχτός ορίζοντας προς το πέλαγος μας δείχνει τον κατήφορο για την πρώτη βουτιά στο αμμουδερό Τσιγκούρι με τ’ αρμυρίκια και τους καναπέδες του beach bar. Αν όμως έχει έρθει η ώρα για σαφάρι παραλίας, ο χάρτης έχει πολλές προτάσεις. Οι οικογένειες τιμούν το απλόχωρο Λιβάδι, τον Κάμπο (φέρτε ομπρέλα) και την αμμουδιά του Λιόλιου («φταίνε» σαφώς και τα σπιτικά κυκλαδίτικα μαγειρέματα της κυρίας Ακαθής στο προσεγμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Lioliou Beach Hotel»).
Αν πάλι θέλετε μοναξιές, αναζητήστε τα μονοπάτια που οδηγούν στην «πριβέ» δεύτερη παραλία της Αλυγαριάς, στον Κάβο του Μιχάλη με τα απίθανα τιρκουάζ νερά και στη σκιερή αγκαλιά κάτω από τα βράχια στο Πορί. Κοντά στο γαλήνιο οικισμό της Μεσαριάς, δεν θα θέλετε να ξεκολλήσετε από την παραλία της Ψιλής Άμμου –κάποιοι βρίσκουν καβάντζα για μέρες κάτω από τα δέντρα στον αμμόλοφο που την αγκαλιάζει– και από το βαθύ, μοναχικό κόλπο του Γερολιμιώνα – κατηφορίστε απαραιτήτως με ομπρέλα στο μονοπάτι. Και μετά; Ραντεβού ασυζητητί στο «Πέτρινο της Μεσαριάς» για μαμαδίστικα μαγειρευτά ή για ψαρόσουπα και κριθαρότο γαρίδας από τον «Νικόλα της Σχοινούσας», στο Μερσίνι, το λιμάνι. Οι νύχτες όμως κατά βάση ανήκουν στη Χώρα, στο κεντρικό πλακόστρωτο: με ρακομεζέδες και αυτοσχέδια γλέντια με βιολιά και λαούτα στο παλιό καφενείο, με κοκτέιλ, γλυκά και πιάτα δουλεμένα με φαντασία στο «Deli», με γαλακτομπούρεκο στη «Λόζα» και σπιτική ελληνική κουζίνα στην «Κυρα-Ποθητή». Εδώ θα ξεκαλοκαιριάσει φέτος και το Μικρό Πολυτεχνείο, οργανώνοντας σεμινάρια, εκθέσεις, συναυλίες και μικρομηκάδικο κινηματογραφικό αφιέρωμα. Στις 5-7/7 ξαναχτυπά με γευστικά κεράσματα η Γιορτή της Φάβας κι ο ονομαστός οργανοπαίκτης Νίκος Οικονομίδης κουρδίζει ήδη το βιολί του!

Που να μείνετε

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση - εικόνα 2
Γενναιόδωρη η θαλασσινή θέα από τα δωμάτια του «Lioliou Beach Hotel»

Οικογενειακή φιλοξενία σε άνετα δωμάτια και μεζονέτες διαμερίσματα, εκεί που σκάει το κύμα, στο «Lioliou Beach Hotel» (2285071975, 575). Παρτέρια με λουλούδια, μπαξές με κηπευτικά και πρωινό με προϊόντα της περιοχής στο χώρο της ταβέρνας. Περιποιημένα δωμάτια και θαλασσινή θέα στο «Iliovasilema Hotel» (2285071948) στη Χώρα και «Grispos Villas» (2285071930) στο Τσιγκούρι. Μποέμ mix ‘n’ match στα δωμάτια του «Μικρού Πολυτεχνείου εν πλω» στη Χώρα και στο «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» (6937100641).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.