Σπέτσες ολοταχώς!

Κοσμικές, οικογενειακές, νεανικές, νησιώτικες, πράσινες, ανανεωμένες, κλασικές... Οι Σπέτσες συνδυάζουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα στις περατζάδες και τις παραλίες τους. Και μάλιστα είναι εύκολα προσβάσιμες και με το αυτοκίνητο από την Αθήνα - αρκεί να αντέχετε τις στροφές!

Σπέτσες ολοταχώς!

Κοσμικές, οικογενειακές, νεανικές, νησιώτικες, πράσινες, ανανεωμένες, κλασικές... Οι Σπέτσες συνδυάζουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα στις περατζάδες και τις παραλίες τους. Και μάλιστα είναι εύκολα προσβάσιμες και με το αυτοκίνητο από την Αθήνα - αρκεί να αντέχετε τις στροφές!

Σπέτσες ολοταχώς! - εικόνα 1
Στιγμιότυπο από το Spetses Mini Marathon

Παρασκευή απόγευμα αφήνετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του λιμανιού στην Κόστα και περνάτε απέναντι. Φυσικά, μπορείτε να έρθετε με ιπτάμενο από τον Πειραιά, προνοείστε όμως εγκαίρως γιατί εμείς δεν βρήκαμε θέση! Στις Σπέτσες θα ξεχάσετε το αυτοκίνητο, όχι όμως και το μηχανάκι ή το ποδήλατο. Για ένα σαββατοκύριακο, πάντως, αν δεν σκοπεύετε να κάνετε το γύρο του νησιού απολαμβάνοντας τις ανάσες πεύκου και ψάχνοντας την παραλία που σας αρέσει, συνιστούμε περιπάτους και καϊκάκι για μπάνιο.
Το πρώτο βράδυ (ιδανικά από το σούρουπο) πιάνουμε θέση στην Κουνουπίτσα, στην ντυμένη στα λευκά ταράτσα του «Νερού της Αγάπης» (2298074009), για ψαρομεζέδες (φρέσκοι από το καΐκι τους) ή ριζότo και μακαρονάδες με θαλασσινά. Γυρίζοντας στην Ντάπια με τα πόδια, κάνουμε window shopping σε τρία ιδιαίτερα spots για ποιοτικό κόσμημα στην οδό Νιάρχου, στο Μάτι, στον Αθηνιωτάκη και στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, αλλά και στην αντικερί Αιών στην έξοδο προς το Παλιό Λιμάνι και ­καταλήγουμε για κοκτέιλ στο «Votsalo».
Για το πρωί του Σαββάτου, αν έχουμε χρόνο, αξίζουν η γλαφυρή ξενάγηση στο σπίτι της Μπουμπουλίνας –μουσείο σήμερα– και η επίσκεψη στο Μουσείο Σπετσών, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό του Μέξη Χατζηγιάννη με το εντυπωσιακό­ αίθριο και τη βοτσαλωτή αυλή. Ενδιαφέρουσα η έκθεση­ για την ενάλια αρχαιολογία στο ισόγειο, με ευρήματα από το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, αυτό του νησιού Δοκός, αλλά και τα επιζωγραφισμένα ξύλινα ακρόπρωρα. Μιλώντας για αρχοντικά, κρυφοκοιτάξτε από την αυλόπορτα και αυτό του Σωτήριου Ανάργυρου, που δεσπόζει στον εσωτερικό δρόμο της Ντάπιας.

Σπέτσες ολοταχώς! - εικόνα 2
Αναζητήστε τη δική σας αγαπημένη παραλία με καϊκάκι ή μηχανάκι.

Όσο για τις παραλίες, υπάρχουν λύσεις για όλους: οι φουλ του πεύκου Άγιοι Ανάργυροι παραμένουν από την εποχή της ελληνικής ταινίας «Τζένη, Τζένη» η καλύτερη παραλία του νησιού, ενώ επιβάλλεται η βουτιά στη Σπηλιά του Μπεκίρη. Πιο μικρή, αλλά εξίσου όμορφη και πνιγμένη στα πεύκα είναι η οικογενειακή Αγία Παρασκευή, ενώ στην ίδια πλευρά θα βρείτε την Ξυλοκέριζα (κρύα νερά, βραχάκια και καντίνα για σουβλάκι και πατάτες φούρνου), τη Ζωγεριά (οργανωμένη, με συμπαθητική ταβέρνα) και τον Βρέλλο (οργανωμένη, με beach bar), στις οποίες θα πάτε με καΐκι ή μηχανάκι (σε ορισμένες πηγαίνει και λεωφορείο).

Σπέτσες ολοταχώς! - εικόνα 3
Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους στον «Ταρσανά».

Το μεσημεράκι μάς βρίσκει με τα μαγιό στην εξέδρα του «Σιώρα» (2298073497) στο Παλιό Λιμάνι παρέα με κλασικούς Σπετσιώτες, όπως η αειθαλής καλλιτέχνις Ναταλία Μελά, να τσιμπολογάμε­ γαύρο σχάρας και σαλάτα αντράκλα από το κτήμα τους με φέτα. Το βράδυ επιστρέφουμε στο κέντρο της νυχτερινής ζωής του νησιού, το Παλιό Λιμάνι. Για φαγητό συνήθως το πρόγραμμα έχει περαντζάδα και ό,τι μας γυαλίσει ανάλογα με τη διάθεση: ψαροφαγία επιπέδου στο «αδερφάκι» του «Νερού της Αγάπης», τον «Ταρσανά» (2298074490), μαγειρευτά αλλά και πίτσα στο φρέσκο και παρεΐστικο «Νυχθημερόν» (2298072465), μεζέδες στο κλασικό «Ορλώφ» (2298075255) ή πίτσα και κοκτέιλ στο «Il Padrino»; Αν, πάλι, είστε κατευθείαν­ για nightlife, κάντε πρώτα μια στάση για σουβλάκι στον «Γιώρ­γο» στην Ντάπια. Για ποτό στο Παλιό Λιμάνι, χωρίς να λείπουν και οι πιο mainstream επιλογές, προτιμάμε το «Throubi» με τις γνωστές jazz-funk μουσικές (από εδώ ξεκίνησε το δημοφιλές στέκι της Πλατείας Αγίας Ειρήνης). Το πιο ιδιαίτερο μπαρ του νησιού όμως, με αύρα ’60s-’70s rock και αυθεντικό setting εποχής, είναι το «Spetsa» στα στενάκια της Ντάπιας. Για πιο exclusive βραδιές σημειώστε το μαγικό περιβάλλον του εστιατορίου «On the Verandah» ή το «Freud Oriental» (2298074553), και τα δύο στο «Poseidonion Grand Hotel», όπου μπορείτε να έρθετε και για ένα κοκτέιλ με αλόη και σίσο, συνοδεία κάρι ποπκόρν, στο μπαρ της βεράντας. Την Κυριακή το μεσημεράκι που δεν είμαστε για πολλές μετακινήσεις η πιο hot νεανική κατάσταση στήνεται στο beach bar «Καΐκι» μπροστά στην Κοργιαλένειο Σχολή. Προτού φύγουμε, τέλος, δεν παραλείπουμε να περάσουμε και από το παραδοσιακό καφενείο του Σταμπόλη στην Ντάπια για ένα κουτί αμυγδαλωτά Καρδιασμένου.

Πού να μείνετε

Σπέτσες ολοταχώς! - εικόνα 4
Exclusive χαλάρωση στην πισίνα του εμβληματικού «Poseidonion Grand Hotel».

Poseidonion Grand Hotel (Ντάπια, 2298074553, από € 192) Το εμβληματικό grand hotel των Σπετσών γιορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια του και αναμφίβολα αποτελεί την πιο πολυτελή επιλογή.
Mare Monte (Ντάπια­, 2298077122, από € 130) Νέο boutique hotel σε ένα αρχοντικό του 1762 πίσω από το κέντρο της Ντάπιας. Αυλή με τζακούζι.
Spetses (Κουνουπίτσα, 2298072602, από € 70) Value for money beach hotel.
Orloff Resort (Ανάληψη, 2298075444, από € 120) Όμορφο, αφαιρετικής αισθητικής boutique hotel με προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.