Melissaki Villas

Τέσσερις βίλες με personalized service στο άγνωστο χωριουδάκι Πυργιώτικα της Αργολίδας, μια ανάσα από το Ναύπλιο, κάνουν μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα πρόταση για τα γουικέντ μας σ' έναν κλασικό προορισμό.

Melissaki Villas

Πώς να μην κολλήσεις;

Τέσσερις βίλες με personalized service στο άγνωστο χωριουδάκι Πυργιώτικα της Αργολίδας, μια ανάσα από το Ναύπλιο, κάνουν μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα πρόταση για τα γουικέντ μας σ' έναν κλασικό προορισμό.

Melissaki Villas - εικόνα 1

Σε μια εποχή που γίνεται πολύς λόγος για τον επαναπροσδιορισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, κάποιοι άνθρωποι, χωρίς καν (φαντάζομαι) να εμπλέκονται οι ίδιοι στη συζήτηση, βάζουν από μόνοι τους τις βάσεις για τη νέα εποχή. Σ' αυτές εδώ τις σελίδες τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκουν πάντα θέση. Όχι μόνο γιατί εμείς λατρεύουμε και υποστηρίζουμε ως άποψη το καινούργιο, αλλά και γιατί εσείς οι αναγνώστες μας ως leader ταξιδιώτες το ψάχνετε, το αναζητάτε και το αγκαλιάζετε.

Αυτό που προσφέρουν ως τουριστικό προϊόν λοιπόν ο Θανάσης Καραχάλιος και η γυναίκα του Μαίρη στα μικροσκοπικά Πυργιώτικα της Αργολίδας δεν εντάσσεται σε κανένα ταξιδιωτικό καλούπι. Είναι περισσότερο η προσωπική τους άποψη και κατάθεση περί αισθητικής και φιλοξενίας παρά μια ξενοδοχειακή πρόταση.

Το «Melissaki Villas» δεν άραξε πάνω σε κάποια παραλία για να «πουλήσει» θέα στη θάλασσα. Ούτε θέα στο Ναύπλιο έχει, αν και απέχει απ' αυτό ούτε δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο. Ούτε τα Πυργιώτικα είναι ένα χωριό που θα προσέξεις βγαίνοντας από το Ναύπλιο στο δρόμο προς Επίδαυρο. Μυρίζει χωριό, με αναμμένα τζάκια, κότες στις αυλές, σκυλιά στους δρόμους, όμορφους λαχανόκηπους και τους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας απλώς υπέροχους. Προσόν; Αγγίζει το Ναύπλιο χωρίς όμως να εισπράττει τη βαβούρα του. Ό,τι πρέπει γι' αυτούς που θέλουν και να απομονωθούν αλλά και να ζήσουν τους ρυθμούς της πανέμορφης αργολικής πρωτεύουσας. Είναι πολύ κοντά στην Επίδαυρο (εμείς το έχουμε ήδη κλείσει για τα γουικέντ μας στο αρχαίο θέατρο), πολύ κοντά στις Μυκήνες και φυσικά πολύ κοντά στις αμμουδερές παραλίες της περιοχής. Μπορείς λοιπόν με βάση το «Melissaki Villas» να κάνεις πολλά σενάρια. Εκτός κι αν κολλήσεις όπως εμείς. Γιατί το «Melissaki», όπως θυμίζει και το όνομά του, έχει... μέλι.

Melissaki Villas - εικόνα 2

Μια πινακίδα στο δρόμο από Ναύπλιο προς Επίδαυρο σε βάζει στα Πυργιώτικα. Από εκεί ακολουθείς τις πινακίδες προς «Melissaki» και σε 500 μέτρα φτάνεις στην πόρτα του κτήματος. Οι τέσσερις βίλες είναι χτισμένες γύρω από μια μεγάλη πισίνα που πάνω της ρίχνει τη σκιά του ένας πλάτανος. Λουλούδια, πορτοκαλιές, λεμονιές, γκαζόν, μια λιλιπούτεια παιδική χαρά, όλα σε κοινή θέα από τη μεγάλη βεράντα κάθε βίλας. Κάθε σπίτι μοιάζει σαν αυτόνομο εξοχικό όπου περισσεύει το καλό γούστο και όχι μόνο. Η διακόσμηση δεν υπηρετεί μόνο το στυλ αλλά και τη λειτουργικότητα. Μπορεί να μείνεις ένα μήνα εδώ και να μη νιώσεις καθόλου ότι σου λείπει κάποια από τις ανέσεις του σπιτιού σου. Ενιαίος ο χώρος του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της άρτια εξοπλισμένης κουζίνας, με το τζάκι λιτό και απέριττο να στολίζει και να ζεσταίνει το χώρο. Άνετοι οι καναπέδες και μοναστηριακού ύφους η τραπεζαρία (διαφορετική σε κάθε βίλα). Σε δύο επίπεδα μοιράζονται οι τρεις κρεβατοκάμαρες -υπέροχη αυτή που κατεβαίνει μερικά σκαλιά κάτω από το καθιστικό- και τα δύο μπάνια. Kingsize κρεβάτι και δύο πανέμορφα καθιστικά, το ένα κάτω από μια γυάλινη σέρα - ωραίο εύρημα που προσφέρει η αρχιτεκτονική των σπιτιών. Διαλεγμένες με προσοχή ντουλάπες, μπάνια (όλα της Moda Bagno), τηλεόραση plasma και CD player. Με λίγα λόγια, ένα σπίτι ό,τι πρέπει για ερωτικό γουικέντ, πιτζάμα πάρτυ φίλων (κοιμίζουν ακόμα και μια εξαμελή παρέα) ή οικογενειακές διακοπές. Οι βίλες έχουν καθημερινό σέρβις, το πρωινό (πλουσιότατο και σπιτικό) σερβίρεται στην τραπεζαρία σας όποια ώρα το ζητήσετε και για δείπνο μέχρι ντελίβερι από την αξιόλογη ταβέρνα του χωριού μπορείτε να έχετε, αν βαρεθείτε να κατεβείτε στο Ναύπλιο. Είπαμε, το «Melissaki» έχει μέλι...

Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr
INFO

Melissaki Villas, Πυργιώτικα Αργολίδας, 27520/96414, 6944366804, www.melissaki.gr. Τιμές για δύο άτομα € 167, για τέσσερα άτομα € 278 και για έξι άτομα € 334. Με πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.