Αποδράσεις

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για μια μάσκα; Πόσο αποφασισμένοι είστε να αφεθείτε στο καρναβαλικό κέφι και ποια μεταμφίεση τραβά η καρδιά σας; Επιλέξτε τη στολή που σας ταιριάζει και εμείς θα σας δώσουμε τα καλύτερα ραντεβού και τα χρήσιμα κονέ που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το καρναβαλικό σας ταξίδι στο εξωτερικό.

Αποδράσεις

Στις χώρες του καρναβαλιού

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για μια μάσκα; Πόσο αποφασισμένοι είστε να αφεθείτε στο καρναβαλικό κέφι και ποια μεταμφίεση τραβά η καρδιά σας; Επιλέξτε τη στολή που σας ταιριάζει και εμείς θα σας δώσουμε τα καλύτερα ραντεβού και τα χρήσιμα κονέ που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το καρναβαλικό σας ταξίδι στο εξωτερικό.

Ρίο ντε Τζανέιρο

Αποδράσεις - εικόνα 1

Το Καρναβάλι

Με τις μουλάτες να λικνίζονται ημίγυμνες μες στα φανταχτερά κοστούμια τους είναι να μην πάρει… φωτιά το Ρίο; Αν θέλετε τα καλύτερα ανεξαρτήτως κόστους, κλείστε θέση στο Σαμποδρόμιο στις 27 και 28/2 αλλά και στον γκλάμορους χορό του ξενοδοχείου «Copacabana Palace». Αν, όμως, το πορτοφόλι σας δεν αντέχει, ξεχυθείτε στους δρόμους και συμμετέχετε στο γλέντι που στήνουν οι bandas εν χορδαίς και οργάνοις.

Βασικές Διαδρομές

Σουλάτσο στο παραθαλάσσιο πάρκο Aterro, από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης έως το μνημείο του Estacio de Sa, ή πανοραμικό ριλάξ στο λόφο Κορκοβάντο; Φυσικά και τα δύο, απλώς επιλέξτε τη σειρά. Ενδιάμεσα σας περιμένουν πολλά ακόμα: η απέραντη Κοπακαμπάνα, το νησί Φισκάλ, το μουσείο Casa do Pontal, το μπελ επόκ γκουρμέ στέκι «Confeitaria Colombo»…

Info

Ένα 6ήμερο στο Ρίο με το Ipanema Travel (2103210157) κοστίζει από € 1.360 (μεταφορές, διαμονή ξενοδοχείο σε 5*, με πρωινό, ξενάγηση στα αγγλικά). Το Hellita Travel (2103236675) οργανώνει ταξίδι, στις 24/2-4/3, σε ξενοδοχείο 3* από € 1.300.

Βενετία

Αποδράσεις - εικόνα 2

Το Καρναβάλι

Το βενετσιάνικο καρναβάλι ζει τη χρονιά του «δράκου και του λιονταριού», τίτλος που μας προϊδεάζει για επιρροές από την Κίνα και το θέατρο. Όπως και να 'χει, πάντως, οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του φέρνουν στο νου ημέρες Γαληνοτάτης. Από 17/2 έως τις 28/2 αρλεκίνοι, δόγηδες, κοντεσίνες και καζανόβες, με τις βαρύτιμες στολές και τις χρυσοποίκιλτες μάσκες τους, μένουν ξάγρυπνοι τραγουδώντας στις πλατείες και στα κανάλια.

Βασικές Διαδρομές

Ένας εσπρέσο στο περίφημο καφέ «Florian» είναι το ιδανικό τονωτικό πριν από τα σεργιάνια στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις piazzas San Polo και Santa Maria Formosa και στο παλάτι των Δόγηδων. Η μεγάλη μαγεία, πάντως, είναι τα κανάλια που απολαμβάνεις κάνοντας βαρκάδα με γόνδολα - ή έστω φωτογραφίζοντάς τα απ' τα γεφύρια τους.

Info

Ενδεικτικά πακέτα: 23-28/2 οδικώς με € 571 (Superfast Ferries, 2108919020). 24-27/2 αεροπορικώς από € 629 με τα γραφεία Travelstore (2103243420) και Interaviation (2103318318). Οι εκδρομές περιλαμβάνουν: μεταφορές, διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στο Μέστρε και ξενάγηση.

Νίκαια

Αποδράσεις - εικόνα 3

Το Καρναβάλι

Ο πατροπαράδοτος λουλουδοπόλεμος με μιμόζες δεν τους φτάνει. Στην 122η (!) καρναβαλική χρονιά της η λαμπερή κυρία της Κρουαζέτ αποφάσισε να χρίσει τον καρνάβαλο «Βασιλιά των κορόιδων» (αυτό είναι το θέμα τους για φέτος) και να γεμίσει την παραλιακή λεωφόρο με «φεγγάρια από πράσινο τυρί» που θα χορεύουν αποκλειστικά στους τρελούς τσιγγάνικους ρυθμούς του Εμίρ Κουστουρίτσα. Ραντεβού από τις 11 έως τις 28/2.

Βασικές Διαδρομές

Με 14 λουλουδιαστές αποκριάτικες παρελάσεις, 19 μουσεία, 32 μνημεία και 300 εκτάρια σε πάρκα, έχεις πολλά να δεις και να κάνεις στη Νίκαια. Μην ξεχαστείτε, λοιπόν, στην παραλιακή Promenade. Ανεβείτε στο λόφο του κάστρου και σεργιανίστε στα στενάκια της παλιάς πόλης που κρύβουν υπέροχα μπαρόκ παλάτια, παλιές εκκλησίες και μαγαζάκια με προβηγκιανά προϊόντα!

Info

Το τουριστικό γραφείο Concorde Voyages (2103221204-5), το οποίο ειδικεύεται σε γαλλικούς προορισμούς, μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε το ταξίδι σας. Βιαστείτε, όμως, γιατί την περίοδο του καρναβαλιού είναι δύσκολο να βρείτε δωμάτιο στην περιοχή.

Μαδέρα

Αποδράσεις - εικόνα 4

Το Καρναβάλι

Κάτι οι παλιές σχέσεις με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι η αποκριά, στην πρωτεύουσα Φουντσάλ την είδαν Βραζιλιάνοι και χορεύουν σάμπα. Τα στολισμένα άρματα, η δυνατή μουσική και οι καρναβαλιστές που μεταμφιέζονται α λα Ρίο ή και σατιρικά βάζουν το πορτογαλέζικο νησί σε φάση πανηγυριού, με αποκορύφωμα την αλληγορική παρέλαση στις 25/2 και τη fun parade στις 28/2.

Βασικές Διαδρομές

Φουντσάλ σημαίνει «πλωτός κήπος» και εδώ η φύση είναι πράγματι η πρωταγωνίστρια. Αφού εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες γνώσεις για το νησί στο διαδραστικό μουσείο Madeira Story Center, ανεβείτε στο πανέμορφο Monte Palace, χαλαρώστε στους κήπους Quinta Magnolia και Quinta das Cruzes και, αν έχετε όρεξη για πιο μακρινές βόλτες με θέα, βάλτε ρότα για το Κάμπο Τζιράο και την Εκουμεάντα.

Info

Ταξιδέψτε στη Μαδέρα με το Ipanema Travel (2103210157) για 8 ημέρες με € 1.158. Εναλλακτικά υπάρχει εκδρομή με 3 διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα και 4 στη Μαδέρα με € 970. Ένα τετραήμερο (26/2-1/3) με το Hellita Travel (2103236675) κοστίζει από € 559.

Πουτινιάνο

Αποδράσεις - εικόνα 5

Το Καρναβάλι

Μαζί με τη Βενετία και το Βιαρέτζιο, το Πουτινιάνο συνθέτει την «αγία» καρναβαλική τριάδα στην Ιταλία. Μόνον που εδώ τα έθιμα είναι πιο... παγανιστικά, το γλέντι περιλαμβάνει σατιρικές παρλάτες και ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ακούει στο όνομα Φαρινέλα. Όλη, πάντως, η αποκριάτικη κουστωδία παρελαύνει με το απαραίτητο μουσικό ταρατατζούμ τις Κυριακές της αποκριάς και την ημέρα του Mardi Gras.

Βασικές Διαδρομές

Ένα... πλοίο δρόμος είναι η γραφική ιταλική κωμόπολη, αφού απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από το Μπάρι. Αν, λοιπόν, σκεφτόσασταν να επισκεφθείτε την Απουλία για να δείτε, π.χ., το Αλμπερομπέλο με τα κωνικά τρούλι, αξίζει να το επιχειρήσετε την αποκριά και να βάλετε στο πρόγραμμα τα σπήλαια, τις ρωμανογοτθικές εκκλησιές και τα γραφικά σοκάκια του Πουτινιάνο.

Info

Στο Πουτινιάνο φτάνετε μέσω Μπάρι σε 16 περίπου ώρες με τα πλοία της Superfast Ferries (2108919130), η οποία μπορεί να σας κλείσει και ξενοδοχείο.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.