MoMu στην Αμβέρσα

Η Αμβέρσα, εκτός από μια πόλη-κούκλα, είναι και η έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία μόδας στην Ευρώπη. Η έκθεση για τη ρώσικη μόδα που φιλοξενεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου μας δίνει το ερέθισμα για ένα ενδιαφέρον σκασιαρχείο.

MoMu στην Αμβέρσα

Ένα μουσείο μόδας... πρότυπο!

Η Αμβέρσα, εκτός από μια πόλη-κούκλα, είναι και η έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία μόδας στην Ευρώπη. Η έκθεση για τη ρώσικη μόδα που φιλοξενεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου μας δίνει το ερέθισμα για ένα ενδιαφέρον σκασιαρχείο.

MoMu στην Αμβέρσα - εικόνα 1

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Μουσείου Μόδας της Αμβέρσας προκαλείται προτού ακόμα περάσουμε το κατώφλι του. Πρώτα από την ίδια την πόλη η οποία, παρά τη βαριά φλαμανδική κληρονομιά, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο χώρο της μόδας συναγωνιζόμενη το Μιλάνο. Κατά δεύτερον, τις εντυπώσεις κερδίζει το ίδιο το κτίριο που στεγάζει το μουσείο. Σχεδιασμένο από το Φλαμανδό αρχιτέκτονα Marie-Jose Van Hee στη γωνία της Nationalestraat και της Drukkerijstraat, το «τριγωνικό» κτίριο από ξύλο και γυαλί φιλοξενεί σήμερα, πέρα από το πρωτοποριακό Μουσείο Μόδας, και την Ακαδημία Μόδας της Φλάνδρας. Τολμηρό στη σύλληψη του εκθεσιακού του προγράμματος, με προσεκτικά επιλεγμένους επιμελητές και έμφαση στα τρομερά παιδιά της βελγικής μόδας, το Mode Museum, MoMu για τους φίλους του, στηρίζει τη γοητεία του σε μια μοντέρνα σκηνογραφία που δίνει έμφαση στις διαδραστικές εγκαταστάσεις, αντλώντας έξυπνα ευρήματα από το χώρο του θεάτρου και των νέων μέσων. Βάση για την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων του MoMu αποτελεί η πλούσια συλλογή που κληρονόμησε από το πάλαι ποτέ Μουσείο Ενδύματος, η οποία στηρίζεται κυρίως σε κομμάτια του 19ου αιώνα, το παλαιότερο έκθεμά της, όμως, μας γυρίζει στο 16ο αιώνα.

Η πιο εντυπωσιακή αυτήν τη στιγμή περιοδική έκθεση του MoMu, που τρέχει ως τις 5 Φεβρουαρίου, είναι η «Katharina Prosspekt» με κομμάτια του ντουέτου A. F. Vandevorst εμπνευσμένα από το κόκκινο χρώμα, τις στρατιωτικές στολές, τα θρησκευτικά κοστούμια και φυσικά από τα αγαπημένα υλικά των Ρώσων, το δέρμα και τη γούνα. Βλέπεται, η Ρωσία δεν εμπνέει μόνο τους σχεδιαστές, που κατέκλυσαν τις πασαρέλες με ρωσικής εμπνεύσεως ρούχα, αλλά και τα μουσεία. Περισσότερα για την έκθεση αλλά για το μουσείο στο www.momu.be.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.