Sales tactics

Όσοι δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με τις ουρές που περιμένουν υπομονετικά με τις ώρες να ανοίξουν οι πόρτες του «Harrods» ή δεν έχετε δει το κατά τ' άλλα σικ κατάστημα της Prada στη Sloane Street να μεταμορφώνεται σε... «Zara» δεν ξέρετε τι σημαίνουν εκπτώσεις στο Λονδίνο. Ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης για τις χειμερινές εκπτώσεις των μητροπόλεων του shopping που ε-ε-έρχονται!

Sales tactics

Τα μυστικά του μητροπολιτικού shopping

Όσοι δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με τις ουρές που περιμένουν υπομονετικά με τις ώρες να ανοίξουν οι πόρτες του «Harrods» ή δεν έχετε δει το κατά τ' άλλα σικ κατάστημα της Prada στη Sloane Street να μεταμορφώνεται σε... «Zara» δεν ξέρετε τι σημαίνουν εκπτώσεις στο Λονδίνο. Ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης για τις χειμερινές εκπτώσεις των μητροπόλεων του shopping που ε-ε-έρχονται!

Sales tactics - εικόνα 1
Prada, Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη Tα καλά σας εσώρουχα και γραμμή για το Barneys!

Η 26η Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη δεν είναι μέρα hangover μετά τις χριστουγεννιάτικες κραιπάλες. Οι Νεοϋορκέζες fashionistas έχουν ήδη σημειώσει στην ατζέντα τους την εναρκτήρια ημερομηνία των φετινών χειμερινών εκπτώσεων. Αν δεν έχετε προγραμματίσει χριστουγεννιάτικο ταξίδι πάντως μην απογοητεύεστε - οι εκπτώσεις διαρκούν ως τα μέσα Φεβρουαρίου και τότε είναι που οι τιμές πέφτουν έως και 70%. Το hit των εκπτώσεων είναι το «Barney’s warehouse sale» όχι στο κλασικό κατάστημα της Madison Αvenue αλλά στο Chelsea (236 West 18th Str.), όπου μπορεί να πετύχεις κελεπούρια όπως ένα φόρεμα wrap της Diane von Furstenberg έναντι € 60 αντί για 210. Πρέπει όμως να έχετε υπομονή και να μην ντρέπεστε, αφού τα ρούχα στοιβάζονται καθημερινά σε ντενεκέδες και δεν υπάρχουν δοκιμαστήρια, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε επιτόπου. Για κάτι πιο ψαγμένο, αναζητήστε το «Tokio7» (64 East Seventh Str.) όπου οι στυλίστες των περιοδικών «σκοτώνουν» used κομμάτια σε απίστευτες τιμές.

INFO

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη οργανωμένα, απευθυνθείτε στα τουριστικά γραφεία:

Marathon Travel: 2103818069. Palmos Travel: 2109359384. TUI Hellas: 2103713400.

Sales tactics - εικόνα 2
Eκπτωτικό event στο λονδρέζικο Selfridges

Λονδίνο Το μισθό μου για το Prada σας...

Πολλά έχουν αλλάξει από το 1894, όταν οι Λονδρέζοι που έφτασαν στο «Harrods» για τις εκπτώσεις βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: την πρώτη κυλιόμενη σκάλα, στην κορυφή της οποίας οι υπάλληλοι τους περίμεναν με ένα ποτήρι κονιάκ. Το μόνο που παραμένει ίδιο είναι οι ουρές. Οι λονδρέζικες εκπτώσεις δεν θυμίζουν σε τίποτε τις πολιτισμένες καταστάσεις του Μιλάνου. εδώ θα πρέπει σχεδόν να παλέψετε με τις έτοιμες για όλα Βρετανίδες για να αποκτήσετε ένα ζευγάρι μοκασίνια Miu Miu μισοτιμής. Επίσημη εναρκτήρια ημερομηνία δεν υπάρχει, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα όμως αρχίζουν σιγά σιγά, οπότε έχετε το νου σας. Το αγαπημένο «Browns» (23-27 South Molton Street, 02075140038) με φίρμες όπως Hussein Chalayan και Jil Sander ξεκινάει τις εκπτώσεις του στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ για το «Selfridges» θα πρέπει να περιμένετε ως τις αρχές Ιανουαρίου - το ίδιο και για τα καταστήματα του Paul Smith.

INFO

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο Λονδίνο οργανωμένα, απευθυνθείτε στα τουριστικά γραφεία:

Βυζαντινό: 2105234850. Kyklos: 2103225175. Palmos Travel: 2109359384. Sunways: 2103234513. TUI Hellas: 2103713400. XT Travel: 2109343468.

Sales tactics - εικόνα 3
Hermes

Παρίσι Ένα εισιτήριο για τις εκπτώσεις του Hermes, παρακαλώ!

Μην ψάχνετε για διαφημιστικές επιγραφές «50%» στις αστραφτερές βιτρίνες των επώνυμων μπουτίκ - η νέα τάση των εκπτώσεων στο Παρίσι είναι να φιλοξενούνται υπό μορφή events σε χώρους εκτός των καταστημάτων ανά την πόλη. Έτσι, για να πετύχετε ένα φουλάρι Hermes μισοτιμής θα πρέπει να αναζητήσετε το παλιό θέατρο Salle Gaveau (24 Rue du Faubourg St-Honore) όπου από τις 16 ως τις 20 Ιανουαρίου διοργανώνει τις εκπτώσεις του ο γνωστός οίκος. Γενικά πάντως οι φετινές εκπτώσεις στο Παρίσι ξεκινούν στις 4 Ιανουαρίου, διαρκούν ακριβώς τέσσερις εβδομάδες και δεν πέφτουν ποτέ κάτω από το 50%. Το «Goyard» (233 Rue St-Honore) αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα φετινά must των εκπτώσεων, με highlight τις περιζήτητες ταξιδιωτικές τσάντες του.

INFO

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο Παρίσι οργανωμένα, απευθυνθείτε στα τουριστικά γραφεία:

Concorde Voyages: 2103221204-5. Marathon Travel: 2103818069. Pyramis International: 2103254975-9. Superior: 2103311541. Sunways: 2103234513.

Sales tactics - εικόνα 4

Μιλάνο Παζάρια στην άκρη της πόλης

Η πιθανότερη μέρα έναρξης των φετινών εκπτώσεων στο Μιλάνο είναι η 7η Ιανουαρίου. Αναμένεται να κρατήσουν έξι εβδομάδες - οι τιμές την τελευταία εβδομάδα πέφτουν πολύ χαμηλά. Οι μετα-χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις του «Salvagente» (Via Bronzetti 16), ενός από τα καταστήματα στην άκρη της πόλης όπου βρίσκεις ούτως ή άλλως επώνυμα ρούχα σε χαμηλές τιμές, είναι από τα all-time favorites, ενώ στους μεγάλους οίκους αναζητήστε κλασικά κομμάτια, όπως ένα μαύρο Gucci φόρεμα ή ένα ζευγάρι μοκασίνια Tods. Ψάξτε επίσης το «κρυμμένο» «Biffi» (Corso Genova 6), όπου θα βρείτε γνωστές φίρμες και νέους σχεδιαστές με πολύ καλές εκπτώσεις.

INFO

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο Μιλάνο οργανωμένα, απευθυνθείτε στα τουριστικά γραφεία:

Interaviation: 2103318318. Palmos Travel: 2109359384. Skylines: 2106777779. Superfast Ferries: 2108919130.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.