Ταξίδι με αφορμή

Δεν χρειάζεται να είστε προσκεκλημένος στο διάσημο Αυτοκρατορικό Χορό της Πρωτοχρονιάς (ούτως ή άλλως είναι λίγο δύσκολο...) για να απολαύσετε το αυστριακό γκλάμουρ της αρχοντικής Βιέννης. Βάλτε την τουαλέτα σας κι ακολουθήστε μας στα σημαντικότερα χορευτικά ραντεβού της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ταξίδι με αφορμή

Οι χοροί της Βιέννης

Δεν χρειάζεται να είστε προσκεκλημένος στο διάσημο Αυτοκρατορικό Χορό της Πρωτοχρονιάς (ούτως ή άλλως είναι λίγο δύσκολο...) για να απολαύσετε το αυστριακό γκλάμουρ της αρχοντικής Βιέννης. Βάλτε την τουαλέτα σας κι ακολουθήστε μας στα σημαντικότερα χορευτικά ραντεβού της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ταξίδι με αφορμή - εικόνα 1

Έχοντας την τύχη να συμπέσουμε στο παρελθόν σε μια εκδήλωση όπως ο ετήσιος χορός των debutantes σε βιεννέζικο grand palace, θα φυλάμε για πάντα στη μνήμη μας την εικόνα της απόλυτης αριστοκρατικής αυστριακής οικογένειας που συνοδεύει το καμάρι της στο χορό - από τη γιαγιά με τις πέρλες και τη σατέν τουαλέτα μέχρι το μικρό γιο με όλο το σετ του σμόκιν, των «αστείων» μυτερών λουστρινιών με τους τεράστιους φιόγκους συμπεριλαμβανομένων. Τέτοιες εικόνες δεν είναι σπάνιες σε μια πόλη που, ιδίως τους χειμερινούς μήνες και με αποκορύφωμα τις γιορτές, ακολουθεί το πιο comme il faut lifestyle εποχής με τις λαμπερές τουαλέτες, τις απαστράπτουσες τιάρες και τις λουστρινένιες γόβες να δίνουν και να παίρνουν. Διακοσμημένο με λαμπερά χρώματα, το Δημαρχείο της πόλης φιλοξενεί στις 13 Ιανουαρίου το Χορό των Λουλουδιών, ενώ λίγες μέρες μετά, σειρά έχει στις 19 Ιανουαρίου, ο Χορός της Φιλαρμονικής της Βιέννης στη Χρυσή Αίθουσα του Musikverein. Κάποτε προνόμιο της αριστοκρατίας, το παλάτι Χόφμπουργκ ανοίγει πλέον τις πόρτες του σε μια σειρά χορούς: φέτος σημειώστε το Χορό των Παθολόγων στις 28 Ιανουαρίου, των Κυνηγών στις 30 Ιανουαρίου και των Ιδιοκτητών Καφέ στις 17 Φεβρουαρίου. Το αποκορύφωμα της λαμπερής περιόδου των χορών είναι ο Χορός της Όπερας στις 23 Φεβρουαρίου, όπου όλη η υψηλή κοινωνία στροβιλίζεται υπό τους ήχους γνωστών αυστριακών βαλς στην Κρατική Όπερα της Βιένης. INFO

Πληροφορίες για τους χορούς αυτούς μπορείτε να πάρετε από τον Οργανισμό Τουρισμού της

Βιέννης στο 0043 (0)124555, www.vienna.info.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.