Ζαρούχλα

Μόλις επιστρέψαμε από ένα Σαββατοκύριακο-αστραπή στη Ζαρούχλα και σας μεταφέρουμε τις θετικότατες εντυπώσεις μας. Όπως όλα δείχνουν, μια πολύ όμορφη κατάσταση δημιουργείται εκεί στις πλαγιές του Χελμού.

Ζαρούχλα

Η ανερχόμενη του Χελμού

Μόλις επιστρέψαμε από ένα Σαββατοκύριακο-αστραπή στη Ζαρούχλα και σας μεταφέρουμε τις θετικότατες εντυπώσεις μας. Όπως όλα δείχνουν, μια πολύ όμορφη κατάσταση δημιουργείται εκεί στις πλαγιές του Χελμού.

Ζαρούχλα - εικόνα 1
Σύγχρονο country style στο Hotel Aroania

Η Ζαρούχλα είναι εύκολη! Και όταν μιλάμε για προορισμό Σαββατοκύριακου, αυτό είναι μεγάλο προσόν. Δυόμισι ωρίτσες από Αθήνα και βρίσκεσαι μέσα στα έλατα, τα μαυρόπευκα, τις καρυδιές, και τις καστανιές. Το ίδιο το χωριό με τα χαμηλά πέτρινα σπιτάκια του είναι μια γλύκα.

Τέσσερα ξενοδοχεία διαθέτει το χωριό και όλα έχουν «κάτι». Ο πιο παλιός ξενώνας είναι ο Πύργος της Ζαρούχλας (26960/33934, 2106439488, 2105445596), που το κυριότερό του θέλγητρο είναι ότι στεγάζεται σε ένα επιβλητικό διατηρητέο πυργόσπιτο. Μέσα στο χωριό λειτουργούν δύο ακόμη μονάδες: το ξενοδοχείο Στης Έλενας (26960/35083-4, www.zarouchla.com), ένα καινουργιοφτιαγμένο λευκό οίκημα με δέκα μεγάλα νεανικά δωμάτια σε παλ χρωματισμούς, αλλά και ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους (παιδότοπος, σαλόνι με τζάκι, αίθουσα τηλεόρασης κ.λπ.) και το Hotel Aroania (26960/35090, 6972487333, www.aroania-hotel.gr), ένα εντυπωσιακό πέτρινο συγκρότημα στο τέρμα του χωριού σε σύγχρονο country style, όπου όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι και μάλιστα... απεριόριστης καύσης (μπορείτε να το έχετε αναμμένο ακόμη και ολόκληρη την ημέρα, εφόσον βρίσκεστε μέσα στο δωμάτιο).

Στην τελευταία μας επίσκεψη γνωρίσαμε και ένα ακόμη ξενοδοχείο, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, τις Δρυάδες (26960/34840, www.driadeshotel.gr). Βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά με συγκλονιστική θέα στο φαράγγι του Κράθι. Το κτίριο, ξύλινη φινλανδική κατασκευή σε συνδυασμό με πέτρα, διαθέτει δέκα δωμάτια, cozy σαλόνι με τζάκι και μεγάλα παράθυρα έτσι σχεδιασμένα ώστε και καθισμένοι στους καναπέδες να απολαμβάνετε το βουνίσιο τοπίο, μια σούπερ ευρύχωρη αίθουσα ψυχαγωγίας, αλλά και ένα χαμάμ για αποτοξίνωση μέσα στα έλατα.

Ζαρούχλα - εικόνα 2
Ειδυλλιακή η βόλτα στη λίμνη Τσιβλού

Και στον τομέα φαγητό, η Ζαρούχλα τα πάει μια χαρά. Ο κλασικός Γιάννης, στον κεντρικό δρόμο του χωριού, βρίσκεται πάντα εκεί, το ίδιο και τα ζουμερά παϊδάκια του. Στην είσοδο του χωριού σημειώνουμε μια καινούργια άφιξη, Τα ύδατα της Στυγός, με περιποιημένη σάλα σε νεορουστίκ ύφος και έμφαση στην κατσαρόλα. Την καρδιά μας όμως την αφήσαμε στον επίσης κλασικό Μαχαίρα, που τον βρήκαμε σε καλύτερη φόρμα από ποτέ. Έξτρα αρωματικό αγουρέλαιο για τα άγρια χόρτα, κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση, τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και για το τέλος ένας υπέροχος σιμιγδαλένιος χαλβάς, προσφορά του καταστήματος, που μόλις είχε βγει από την κατσαρόλα. Να μνημονεύσουμε βεβαίως και τον αλανιάρη κοκκινιστό κόκορα που δοκιμάσαμε στο Πέτρινο, κοντά στη λίμνη Τσιβλού.

Το μόνο που μένει για να απογειωθεί το χωριό είναι να ολοκληρωθεί ο δρόμος που το συνδέει με το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων (χρειάζεται να ασφαλτοστρωθούν τα τέσσερα τελευταία χιλιόμετρα). Η υποδομή που έχει δημιουργηθεί είναι πραγματικά αξιόλογη και αυτό αντανακλάται και στον κόσμο που προσελκύει. Παλιότερα, η Ζαρούχλα ήταν απλώς σταθμός για μονοήμερες περιηγήσεις γκρουπ που έρχονταν με πούλμαν. Σήμερα γεμίζει από τζιπάτους, αλλά και ψαγμένους ποδηλάτες, που γνωρίζουν ότι όταν τελειώσουν με τις περιηγήσεις τους στα δάση της γύρω περιοχής θα τους περιμένουν οι χουχουλιάρικες ανέσεις του χωριού.

Ελένη Κούκη
ekouki@athinorama.gr
TIP

H καλύτερη κοντινή εκδρομήείναι στη μικροσκοπική λίμνη Τσιβλού σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τη Ζαρούχλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.