Ανακάλυψη

Ένα μικρό συγκρότημα με luxury διαμερίσματα στο Μαίναλο, ένα παραδοσιακό αρχοντικό στο Δίλοφο του Ζαγοριού και ένα σύγχρονο οικογενειακό ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα των Γρεβενών είναι από τις τελευταίες αφίξεις στον ξενοδοχειακό χάρτη των βουνών που μας κλείνουν προκλητικά το μάτι.

Ανακάλυψη

Νέοι ξενώνες με ταυτότητα

Ένα μικρό συγκρότημα με luxury διαμερίσματα στο Μαίναλο, ένα παραδοσιακό αρχοντικό στο Δίλοφο του Ζαγοριού και ένα σύγχρονο οικογενειακό ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα των Γρεβενών είναι από τις τελευταίες αφίξεις στον ξενοδοχειακό χάρτη των βουνών που μας κλείνουν προκλητικά το μάτι.

Ανακάλυψη - εικόνα 1
Ostra Menalon Luxury Suites

Πολυτέλεια Ostra Menalon Luxury Suites

Στους πρόποδες του Μαινάλου, ανάμεσα στην Τρίπολη και το χιονοδρομικό της Οστρακίνας, ο Άνω Καρδαράς είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που πριν από λίγα χρόνια δεν είχε καν ηλεκτρικό. Το «Ostra Menalon Luxury Suites» είναι ένα συγκρότημα με πέντε αυτόνομες κατοικίες που σέβονται τόσο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική όσο και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τζακούζι (εκτός από τη μονόχωρη), παροχή ίντερνετ και δορυφορική τηλεόραση. Προτιμήστε το αν ονειρεύεστε χουχουλιάρικες αποδράσεις με φόντο τα έλατα και δεν θέλετε να ξεπορτίσετε ούτε για φαγητό. Στην κουζίνα θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για πρωινό, στην αυλή υπάρχουν ξύλα για να φουλάρετε το τζάκι, ενώ με ένα τηλεφώνημα οι δύο κοντινές ταβέρνες μπορούν να σας φέρουν delivery. Κάθε σουίτα έχει το δικό της στυλ παίζοντας με το παραδοσιακό country ξύλο-πέτρα και τη βικτωριανή αντίκ αρχοντιά στην επίπλωση. Μικρές λεπτομέρειες που σε κερδίζουν: τα φυτικά καλλυντικά Νταμάνα στο μπάνιο, που τα χρησιμοποιούν κατ' αποκλειστικότητα τα ευρωπαϊκά Hilton, τα σεντόνια Πενιέ και τα επιτραπέζια παιχνίδια, για να μη βαρεθείτε καθόλου. Ποια σουίτα να προτιμήσετε; Η «Θαλασσιά» είναι μονόχωρη, για ένα μόνο ζευγάρι. Δίπλα της σε 65 τ.μ. απλώνεται η δίχωρη τρίκλινη «Πορφυρή». Σε ξεχωριστό κτίριο γειτνιάζουν οι τρίκλινες δίχωρες «Σμαραγδί» και «Βανίλια», ενώ σε αυτόνομο κτίσμα 95 τ.μ. απλώνεται η «Καστανή». Αυτή θα επιλέξετε αν ταξιδεύετε με παρέα, αφού φιλοξενεί μέχρι 6 άτομα στις δύο κρεβατοκάμαρες του ορόφου και σε δύο καναπέδες-κρεβάτια στο καθιστικό. Από τον Οκτώβριο η «Θαλασσιά» κοστίζει € 140 τη βραδιά (για Παρασκευή και Σάββατο) και € 90 τις καθημερινές. Οι δίχωρες € 160 και € 100, ενώ η «Καστανή» € 200 τα 2 άτομα, € 260 για 4 άτομα και € 290 για 6 άτομα, αντίστοιχα.

Κρατήσεις στα 27960/22743, 6977286811.

Ανακάλυψη - εικόνα 2
Το αρχοντικό του Διλόφου

Low budget Το αρχοντικό του Διλόφου

Το Δίλοφο είναι από τα ομορφότερα χωριά στο κεντρικό Ζαγόρι, με γραφικά καλντερίμια και παραδοσιακά σπίτια. Ένα από αυτά μετατράπηκε στο «Αρχοντικό του Διλόφου». Κάθε δωμάτιο του προσεγμένου ξενώνα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και οι επιλογές σας ξεδιπλώνονται σε πέντε τρίκλινα, τέσσερα δίκλινα και μία σουίτα. Κοινός παρονομαστής: το έντονο χρωματικό παιχνίδι και η πέτρα στους τοίχους αλλά και τα σιδερένια κρεβάτια, που δίνουν μια ρομαντική πινελιά. Για έξτρα ζεστασιά θα σας προτείναμε να ζητήσετε κάποιο από τα επτά δωμάτια με τα υπέροχα ζωγραφιστά τζάκια. Στο ισόγειο η ρουστίκ τραπεζαρία θα γίνει το στέκι σας για ντόπιες νοστιμιές μετά τις εξορμήσεις στα βυζαντινά μοναστήρια της περιοχής. Τιμή: € 55 τα δύο ισόγεια, χωρίς τζάκι, δωμάτια, € 65 τα δωμάτια του πρώτου και του δεύτερου ορόφου.

Κρατήσεις: 26530/22455.

Ανακάλυψη - εικόνα 3
Tυμφαία

Family Τυμφαία

Μια χρήσιμη διεύθυνση για τους σκιέρ που περιμένουν πώς και πώς τα χιόνια στη Βασιλίτσα ή όσους λατρεύουν τις εξορμήσεις στην παρθένα φύση και τα γεφύρια των Γρεβενών. Το «Τυμφαία» δεσπόζει σε μια πλαγιά στην κορυφή του χωριού Αλατόπετρα, μόλις 20 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό και 28 από τα Γρεβενά. Τα 22 δωμάτιά του μπορεί να μην κρύβουν ντεκό εκπλήξεις, μιας και κινούνται σε πιο συμβατικές ξενοδοχειακές διακοσμητικές επιλογές, έχουν όμως ασύγκριτο πλεονέκτημα τη θέα στα πολύχρωμα δάση του Όρλιακα και τους επιβλητικούς ασβεστόβραχους του Σπηλαίου. Για περισσότερη καλοπέραση, ζητήστε τους κάποια από τις 4 σουίτες για να ξεκουραστείτε πίνοντας ένα ποτό πάνω στη φλοκάτη πλάι στο τζάκι, να κάνετε υδρομασάζ και να κοιμηθείτε σε ξύλινο ή σιδερένιο κρεβάτι στο πατάρι. Στο ισόγειο, εκτός από το χώρο υποδοχής, λειτουργεί ένα άνετο σαλόνι (πάντα με θέα στα βουνά) και εστιατόριο σε πέτρινη σάλα με τζάκι. Τιμή: € 80 το δίκλινο και € 140 η σουίτα.

Κρατήσεις: 24610/24620.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.