Κάιρο

Φθινόπωρο, ιδανική περίοδος για long weekend στο Κάιρο. Αν συμμερίζεστε την άποψη, να τα τελευταία νέα από την πόλη των πυραμίδων, με τις πιο κομψές, hi end προτάσεις για διαμονή, φαγητό και shopping. Απολαύστε τες!

Κάιρο

Τα πιο classy hot spots

Φθινόπωρο, ιδανική περίοδος για long weekend στο Κάιρο. Αν συμμερίζεστε την άποψη, να τα τελευταία νέα από την πόλη των πυραμίδων, με τις πιο κομψές, hi end προτάσεις για διαμονή, φαγητό και shopping. Απολαύστε τες!

Κάιρο - εικόνα 1

Πού θα μείνετε

Επιλέξτε για διαμονή κάποιο από τα μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία με θέα στο Νείλο. Τα περισσότερα βρίσκονται στην Γκεζίρα και το Garden City, τα οποία συνήθως διαθέτουν καλές τιμές και πλούσιο, value for money πρωινό.

  • Helnan Shepheard: Το οικονομικότερο πεντάστερο του Καΐρου, στο ωραιότερο σημείο του Garden City.
  • Four Seasons: Το νεότερο, ακριβότερο και πολυτελέστερο αυτή τη στιγμή ξενοδοχείο του Καΐρου, λίγο πιο κάτω από το Shepheard.
  • Cairo Marriot: Διαθέτει ωραίους υπαίθριους χώρους και αριστοκρατικό attitude.
  • Mena House Oberoi: Με θέα στις πυραμίδες στην περιοχή Al-Haram (Γκίζα). Το αριστοκρατικότερο όλων και σαφώς το πιο χλιδάτο. Πρόκειται για ένα παλιό βασιλικό κυνηγετικό περίπτερο που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Δυστυχώς αρκετά μακριά από το κέντρο. Πού θα φάτε

    Στο «Κολωνάκι» του Καΐρου, δηλαδή την αριστοκρατική περιοχή Ζαμάλεκ (όλες οι πρεσβείες και το παλιό χρήμα εκεί κατοικοεδρεύουν).

  • Abou El Sid (00202 7359640): Οριεντάλ περιβάλλον σε μαξιλάρες και χαμηλούς καναπέδες. Εξαιρετική τοπική κουζίνα. Περίπου € 30-40 το άτομο.
  • La Bodega (00202 7356761, 00202 7350543): Μίνιμαλ περιβάλλον, μέτρια πολυνησιακή κουζίνα, trendy διάθεση. Γύρω στα € 30 το άτομο, αλλά με το πιο ωραίο μικρό μπαρ της περιοχής. Είναι ίσως το μοναδικό (εκτός των ξενοδοχείων) που θα βρείτε καλά ποτά και ωραίο κόσμο.
  • Θα σας φανεί περίεργο, αλλά τα Kentucky Fried Chicken του Καΐρου είναι τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει σ' όλα μας τα ταξίδια. Να φάτε το οριεντάλ hot ρύζι, θα ενθουσιαστείτε.
  • Στο εστιατόριο Samakmak (00202 2753513) στην περιοχή Mohandisseen (θα σας θυμίσει τις ταβέρνες της Καισαριανής) θα φάτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Ζητήστε τα κυδώνια να σας τα ζεματίσουν και να τα αρωματίσουν με σαφράν και κόλιαντρο.
  • Για καφέ, μία είναι η πρόταση: El Fishaui Cafe στο Khan al Khalili. Να πάτε βραδάκι γιατί η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Τι να αγοράσετε
  • Φρέσκο πράσινο πιπέρι.
  • Μοσχολέμονα τουρσί.
  • Μεταξωτά mules από το Atlas Silks στο Khan al Khalili (00202 5906139).
  • Μπολάκια από αλουστράριστο αλάβαστρο από τον Mohamed (00201 01183413) στο Khan al Khalili.
  • Αγοράστε ρούχα από τα Mobaco Stores - το καλύτερο αιγυπτιακό βαμβάκι. Τα πιο βολικά υποκαταστήματά τους βρίσκονται στο Arcadia Mall (στην περιοχή Road Al Farag), στην Corniche και στο Hilton Nile. Στέλιος Πενταρβάνης
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

    Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    16/04/2024

    Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

    Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

    Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

    Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

    Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

    Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

    Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

    Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.