Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων

Σίγουρα δεν είναι φθηνά, είναι όμως ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζήσεις την ατμόσφαιρα μερικών από τους ομορφότερους ορεινούς ξενώνες της Ελλάδας.

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων

Σίγουρα δεν είναι φθηνά, είναι όμως ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζήσεις την ατμόσφαιρα μερικών από τους ομορφότερους ορεινούς ξενώνες της Ελλάδας.

Amaryllis Luxury Guesthouse, Ζαγοροχώρια

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων - εικόνα 1

Στην κορυφή των κομβικών για τις μετακινήσεις σας στην περιοχή Άνω Πεδινών, το «Amaryllis Luxury Guesthouse» απλώνεται σε 3 κτίρια περιμετρικά μιας πολυεπίπεδης αυλής με βεράντες και κιόσκια. Η αναπαλαίωσή τους με σεβασμό στο παραδοσιακό στυλ και οι νότες γαλλικής εξοχής που χαρίζουν τα πατιναρισμένα χρώματα, τα έπιπλα, οι αντίκες και τα floral υφάσματα συνταιριάζονται αρμονικά σε ένα σύνολο ξεχωριστής αισθητικής και ποιότητας. Η «Ανεμώνη» είναι ένα ιδιαίτερα ζεστό δωμάτιο σε αποχρώσεις του ροδί, χρώμα της ευεξίας και της αισιοδοξίας, και με πυκνή, εμφανή ξυλοδομή στο ταβάνι. Ο ρομαντικός της χαρακτήρας ενισχύεται από το μεγάλο τζάκι με μάρμαρο, τις περίτεχνες σκαλιστές πολυθρόνες, το πλήρες σετ τσαγιού από πορσελάνη και το χειροποίητο κεφαλάρι πάνω από το κρεβάτι της Coco-Mat, το οποίο στρώνεται με κλινοσκεπάσματα Guy Laroche. Την υπογραφή του γνωστού γαλλικού οίκου φέρουν επίσης οι πετσέτες και τα μπουρνούζια στο μπάνιο, ενώ τα amenities είναι Fragonard. Οι παροχές περιλαμβάνουν επιπλέον δορυφορική τηλεόραση, dvd player, wi-fi, ξύλα για το τζάκι και πλούσιο παραδοσιακό πρωινό με γλυκές και αλμυρές συνταγές που αλλάζουν καθημερινά (€80, 2653071132).

Αρχοντόπετρα Suites & Spa, Μεγάλο Χωριό

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων - εικόνα 2

Μπορεί η «Αρχοντόπετρα», νέα άφιξη δυο βήματα από το Καρπενήσι, να ξεχωρίζει για τις ζεστές και πολυτελείς σουίτες της, έχει όμως και μερικά δίκλινα δωμάτια που βαδίζουν στα βήματά τους. Και σε αυτά πρωταγωνιστεί το ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις, από τα υπέροχα κεφαλάρια των μεγάλων διπλών κρεβατιών, μέχρι τα κομοδίνα με τα εντυπωσιακά λαμπατέρ και τα πλατιά γραφεία. Την εικόνα συμπληρώνουν οι βαριές κουρτίνες, τα χαλιά και τα ευρύχωρα μπάνια. Από την βεράντα τους θα πάρετε μια πρώτη γεύση της ανεμπόδιστης θέας την οποία θα απολαύσετε ιδιαίτερα από το μπαλκόνι του cafe της «Αρχοντόπετρας», που το χειμώνα σκεπάζεται με γυάλινη οροφή. Το spa του ξενοδοχείου με καταρράκτη και σύστημα αντίθετης ροής, σάουνα και γυμναστήριο αλλά και η προσωπική φροντίδα της οικογένειας Ζηνέλη κάνουν την «Αρχοντόπετρα» μία ξεχωριστή πρόταση διαμονής στην Ευρυτανία (€80, 2237041100).

Μπελαίικο, Στεμνίτσα

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων - εικόνα 3

Το «Μπελλαίικο» ήταν από τους πρώτους ξενώνες που έβαλαν την Στεμνίτσα στο στόχαστρο των υποψιασμένων Αθηναίων weekenders, χάρη στην άψογη φιλοξενία της ιδιοκτήτριας Νένας Γκριντζιά και τον cosy χαρακτήρα του. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διώροφο στεμνιτσιώτικο σπίτι στο πιο όμορφο σημείο του χωριού. Η κουκλίστικη «Κάμαρη» είναι το μικρό δωμάτιο του επάνω ορόφου, το οποίο παραδοσιακά παρείχε την απαραίτητη απομόνωση στο ζευγάρι της οικογένειας ή σε κάποιον καλεσμένο. Μπορεί να μην έχει τζάκι όπως τα υπόλοιπα, έχει όμως παράθυρο με θέα μέχρι τη βουνοκορφή του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου, στρογγυλό τραπεζάκι με καρέκλες καφενείου, cd player και ράφια με βιβλία. Επιπλέον cd, βιβλία αλλά και επιτραπέζια θα βρείτε στον ηλιόλουστο οντά, εκεί όπου σερβίρεται το ξεχωριστό πρωινό του ξενώνα με εντελώς σπιτικά εδέσματα από δικά τους υλικά. Αποκλείεται να μην ξετρελαθείτε με τις μαρμελάδες της κ. Κυριακής, μητέρας της Νένας, τις οποίες θα βρείτε και στο μαγαζί της στον κεντρικό δρόμο του χωριού (€70, 2795081286).

Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Ξενώνας Μαζαράκη, Πικουλιάνικα

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων - εικόνα 4

Σε απόσταση αναπνοής τόσο από τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά όσο και από την Σπάρτη, ο «Ξενώνας Μαζαράκη» ξεδιπλώνει τον boutique χαρακτήρα του σε έξι πέτρινες κατοικίες που εντάσσονται πλήρως στο καταπράσινο λακωνικό τοπίο. Στο δωμάτιο «Ουρανός Ι» ιδιαίτερο τόνο δίνουν οι διάσπαρτες γαλάζιες αποχρώσεις (όπως λόγου χάρη στην εμφανή ξυλοδομή της οροφής) αλλά και το διπλό κρεβάτι, τα κομοδίνα και η επιφάνεια εργασίας που είναι όλα χτιστά. Χτιστές λεπτομέρειες θα βρείτε και στο άνετο μπάνιο, με μπανιέρα και προϊόντα περιποίησης. Πέρα από κλιματισμό, αυτόνομη θέρμανση, minibar, βραστήρα για καφέ ή τσάι, τηλεόραση plasma και dvd player (ταινίες θα διαλέξετε από τη συλλογή τους) το δωμάτιο διαθέτει επιπλέον δύο μπαλκόνια, ένα με θέα στον Μυστρά και την κοιλάδα της Σπάρτης και ένα που βλέπει στον Ταΰγετο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο πρωινό , το οποίο έρχεται όποια ώρα το θελήσετε στο δωμάτιο μέσα σε καλάθι και περιλαμβάνει από πορτοκάλια, γιαούρτι και αβγά μέχρι κουλουράκια και κέικ (€90, ρωτήστε και για τις προσφορές τους, 2731020414).

Aberratio Boutique Hotel, Αρίστη Ζαγορίου

Τα πιο value-for-money δωμάτια των καλών ξενώνων - εικόνα 5

Το «Aberratio» άνοιξε μόλις στα τέλη Οκτωβρίου, σε χώρο 5 στρεμμάτων λίγο έξω από την Αρίστη και με συγκλονιστική θέα στους Πύργους της Αστράκας και τον Βοϊδομάτη. Το δωμάτιο Α3 βρίσκεται στο κεντρικό από τα 3 κτίρια και έχει άμεση πρόσβαση στο ζεστό καθιστικό με τους μεγάλους καναπέδες, τη βιβλιοθήκη και το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Και αυτό ακολουθεί τα ποιοτικά στάνταρ των υπολοίπων. Γήινες αποχρώσεις, ξύλινο πάτωμα, ταβάνι με κορμούς δένδρων και πατιναρισμένα χρώματα, τηλεόραση, wi-fi, μεγάλο διπλό κρεβάτι Coco-Mat με κεφαλάρι ντυμένο με μπροκάρ ύφασμα, πουπουλένιο πάπλωμα και μια αναπαυτική μπερζέρα πλάι στα δύο παράθυρα. Επιπλέον ρομαντικούς πόντους προσφέρει το έπιπλο-τουαλέτα με δύο σειρές συρταριών και τρίπτυχο καθρέφτη. Πολύ ενδιαφέρον είναι το μπάνιο, όπου το ασπρόμαυρο εφέ σκακιέρας στο πάτωμα συνδυάζεται ιντριγκαδόρικα με τοίχους καλυμμένους από λευκά πλακάκια με μαύρα πουά στίγματα. Διαθέτει επίσης μεγάλο νιπτήρα, μπουρνούζια, παντόφλες και amenities Apivita (€85, προσφορά γνωριμίας μέχρι 22/12, 2653042202).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.