Φλωρίκα Κυριακοπούλου: το νέο Ναύπλιο

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος εγκαινιάστηκε στο παλιό εργοστάσιο της βιομηχανίας Ανθός, ανανεώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα της πρωτεύουσας της Αργολίδας. Η δημιουργός του Φλωρίκα Κυριακοπούλου μιλά στη Μαριάννα Κουρκούνη για το χαρακτήρα του, τα all time classics και το... νέο Ναύπλιο.

Φλωρίκα Κυριακοπούλου: το νέο Ναύπλιο

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος εγκαινιάστηκε στο παλιό εργοστάσιο της βιομηχανίας Ανθός, ανανεώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα της πρωτεύουσας της Αργολίδας. Η δημιουργός του Φλωρίκα Κυριακοπούλου μιλά στη Μαριάννα Κουρκούνη για το χαρακτήρα του, τα all time classics και το... νέο Ναύπλιο.

Φλωρίκα Κυριακοπούλου: το νέο Ναύπλιο - εικόνα 1

«Βλέπω το Φουγάρο ως ένα δυναμικό χώρο ζωής, που θέλει να εμφυσήσει σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης μέσα από απλά, καθημερινά πράγματα (π.χ. μαγειρική) αλλά και πιο σύνθετα, όπως οι χειροτεχνίες και άλλες μορφές τέχνης. Πάνω απ’ όλα επιθυμεί να μεταγγίσει την αγάπη για την ποιότητα, το μεράκι και το πάθος, να προσφέρει κίνητρα κι ερεθίσματα για πνευματικές αναζητήσεις. Όλα τα... κύτταρα του Φουγάρου, η βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, τα εργαστήρια, το cafe, το artshop, οι εκθεσιακοί χώροι, συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Η πλούσια εκδηλωσιακή παλέτα του περιλαμβάνει ποικίλα εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια που αφορούν τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες. Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα τρέχει το “Craft Fair #1”, η μεγαλύτερη έκθεση χρηστικών αντικειμένων 56 Ελλήνων καλλιτεχνών, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Ξανθούλη, η οποία και θα ανανεώνεται συνεχώς».

Φλωρίκα Κυριακοπούλου: το νέο Ναύπλιο - εικόνα 2

«Χαίρομαι που καινούργια στέκια με άποψη και προσωπικό στιλ έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό στο Ναύπλιο, από νέους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν την εναλλακτική πρόταση στην ψυχαγωγία. Ενδεικτικά αναφέρω το μπαρ “Βάτραχος”, το “Circulo” και το “360 Cafe” στην Παλιά Πόλη, το ουζερί “Άνω Κάτω” απέναντι από το στρατόπεδο του Ναυπλίου, το κατάστημα τροφίμων Χύμα και Τσουβαλάτα στην οδό Άργους και τα βιολογικά προϊόντα του Καραμάνου στην Ασκληπιού».

Φλωρίκα Κυριακοπούλου: το νέο Ναύπλιο - εικόνα 3

«Αν φιλοξενούσα έναν φίλο μου στο Ναύπλιο, θα τον πήγαινα αρχικά στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για να δούμε τις μοναδικές συλλογές και το υπέροχο πωλητήριό του, στο εξαιρετικά ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος, όπως επίσης και στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό αρχοντικό. Η ώρα του φαγητού θα μας έβρισκε είτε στον “Αραπάκο” και τον “Σαβούρα” είτε για ψαράκι στις ήσυχες και παραδοσιακές ταβέρνες της Πλάκας ή στο Βιβάρι και ύστερα θα τον προκαλούσα να γευτεί το φημισμένο παγωτό του Ιταλού. Το cafe του Φουγάρου, πάλι, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις με την ησυχία σου τον καφέ και το γλυκό σου. Στη λίστα των “οπωσδήποτε” θα έβαζα έναν αρχαιολογικό περίπατο στις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Ασίνη και το Ηραίο στο Άργος και –αν φυσικά ήταν καλοκαίρι– μια παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο και μια βουτιά στην παραλία της Πλάκας, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα, κάτω από τα κυκλώπεια τείχη της Ασίνης».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!