ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Απέναντι από τη σταρ Πάρο στέκει η Αντίπαρος. Και φέτος μοιάζει να είναι η χρονιά της. Θα ακούσετε πολλούς να βάζουν πλώρη για κει. Αν το αποφασίσετε και εσείς, να πάτε διαβασμένοι.

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

ένας μικρός, γλυκός παράδεισος

Απέναντι από τη σταρ Πάρο στέκει η Αντίπαρος. Και φέτος μοιάζει να είναι η χρονιά της. Θα ακούσετε πολλούς να βάζουν πλώρη για κει. Αν το αποφασίσετε και εσείς, να πάτε διαβασμένοι.

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - εικόνα 1

Γιατί Αντίπαρος; Σε απόσταση αναπνοής από την Πάρο, η Αντίπαρος έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια το δικό της «λόμπι» φανατικών επισκεπτών. Όχι μόνο για τις πανέμορφες εξωτικές παραλίες της αλλά και για τα στολισμένα με βουκαμβίλιες και γεράνια σοκάκια του Κάστρου, του μοναδικού οικισμού του νησιού.

Πώς περνώ τη μέρα μου; Ευχαριστώντας τον Θεό που σας «έριξε» σε αυτόν το μικρό παράδεισο. Κολύμπι, ούζο, μεζέδες και γλυκές νύχτες για ρομαντζάδα -αλλά και για ξεσάλωμα.

Καλύτερες παραλίες: Ποια να πρωτοδιαλέξεις; Κακό Ρέμα στον Αϊ Γιώργη, Μικρή Παραλία στο Σωρό, Σιφναίικος Γιαλός και Λειβάδι στο Δεσποτικό, το ερημονήσι που ακουμπάει σχεδόν στην Αντίπαρο. Highlights: Απόλαυση το θαλασσινό καγιάκ με αφετηρία τον Αϊ Γιώργη και προορισμό τις μοναδικές θαλάσσιες σπηλιές (www.seakayak-greece.com). Επίσης το σπήλαιο των σταλακτιτών στο λόφο του Αϊ Γιάννη (8 χλμ. από την Χώρα). Ο πιο εντυπωσιακός σταλακτίτης του έχει ύψος 8 μέτρα και ονομάζεται Αγία Τράπεζα επειδή εδώ τη νύχτα των Χριστουγέννων του 1673 ο ιερέας που συνόδευε το Γάλλο πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη τέλεσε χριστουγεννιάτικη λειτουργία^ το γεγονός μάλιστα χαράχτηκε στα λατινικά στο βράχο: «Εδώ ο ίδιος ο Χριστός γιόρτασε καταμεσής της νύχτας του 1673».

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - εικόνα 2
Ξενώνας Ωλίαρος

Πού θα μείνετε: Προτείνουμε τον ξενώνα «Ωλίαρο» στη θέση Αϊ Γιώργης. Παραδοσιακός ξενώνας που διαθέτει οκτώ νησιώτικου στυλ διαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένα (κλιματισμός, κουζίνα, τηλεόραση) και με μεγάλες βεράντες που αγναντεύουν το Αιγαίο και το νησάκι Δεσποτικό, που στέκει ακριβώς απέναντί του (22840/25304-5, από € 65). Κάμπινγκ: Η Αντίπαρος διαθέτει ένα από τα καλύτερα (και παλιότερα) οργανωμένα κάμπινγκ των Κυκλάδων. Βρίσκεται στην περιοχή Θεολόγος (22840/61410). Πού θα φάτε: Νόστιμα και σπιτικά στον «Γιώργη» (κεντρικός δρόμος της Χώρας) και στον «Καπετάν Πιπίνο» (στον Αϊ Γιώργη). Meeting points: Θα περάσετε πολλές φορές από τη σκιερή αυλή του «Ναυάγιου» της Βίκης για τα σπιτικά γλυκά της. Νύχτα: «Smile» στον ίσκιο του ευκάλυπτου στην κεντρική πλατεία της Χώρας, «Mariano Club» και «Soul Sugar». Από όλα θα κάνετε ένα πέρασμα. Πώς θα πάτε: Από την Πούντα ή την Παροικιά της Πάρου περνάτε απέναντι με καϊκάκι. Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr
Τεύχος 219, 22/7/2004

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.