Σίφνος

Αυθεντικά κυκλαδίτικη και ακομπλεξάριστα low profile, η Σίφνος ξέρει πάντα να μας κερδίζει λανσάροντας τα αγνά υλικά της παράδοσης σε aegean chic πακέτο.

Σίφνος

Αυθεντικά κυκλαδίτικη και ακομπλεξάριστα low profile, η Σίφνος ξέρει πάντα να μας κερδίζει λανσάροντας τα αγνά υλικά της παράδοσης σε aegean chic πακέτο.

Σίφνος - εικόνα 1
Χερρόνησος, ψαροχώρι όπως παλιά! (φωτό: Δήμος Σίφνου)

Οι βουτιές από τα βράχια του μοναστηριού της Χρυσοπηγής με την ταβέρνα του Λεμπέση στο βάθος να μας υπόσχεται σιφνέικες νοστιμιές. Το απομεσήμερο στα δαιδαλώδη σοκάκια του Αρτεμώνα, με χαλβαδόπιτες και παστελάκια από το ρετρό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου ανά χείρας, να χαζεύουμε τα νεοκλασικά με τις ολάνθιστες αυλές. Ο περίπατος το δειλινό στο Κάστρο μέσα από λότζιες, σοκάκια κοσμημένα με ρωμαϊκές σαρκοφάγους και παμπάλαια εκκλησάκια, πριν κατηφορίσουμε στα Σεράλια για θαλασσινά στα «Βατράχια» πάνω στο κύμα. Η εκδρομή ως το ψαροχώρι της Χερρονήσου, στο μυχό ενός γαλανού κυκλαδίτικου φιορδ. Μας αρέσει που επιστρέφοντας στη Σίφνο βρίσκουμε παρούσες αγαπημένες αξίες: τους αγγειοπλάστες που μετουσιώνουν τον σιφνέικο πηλό σε χρηστικά σκεύη – στο μοναστήρι των Φυρογείων λειτουργεί μικρό μουσείο νεότερης κεραμικής – και τις παραδοσιακές συνταγές (ρεβιθάδα, αρνάκι μαστέλο, ρεβιθοκεφτέδες, καππαροσαλάτα), να κάνουν θραύση στις ταβέρνες.

Σίφνος - εικόνα 2
O Eμίρ Κουστουρίτσα ήρθε για γυρίσματα και αγόρασε σπίτι! (φωτό: 2010 Neoclassics Films LTD)

Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από καλόγουστες επενδύσεις στο ξενοδοχειακό τοπίο έδωσαν άλλο αέρα στα πανιά μας για τη Σίφνο. Οι διαδρομές όμως παραμένουν κλασικές. Με περιηγητική διάθεση ένα πρωινό θα πεταχτούμε στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα πριν συνεχίσουμε για μπάνιο στην αμμουδιά στο Βαθύ. Το νησί δεν φημίζεται για τις αμμουδιές του, οπότε οι πιστοί του είδους θα πρέπει να ποντάρετε στις Καμάρες, στον οικογενειακό Πλατύ Γιαλό, στο Αποκοφτό της Χρυσοπηγής, τη Φασολού και το Γλυφό στο Φάρο, εκτός κι αν πάρετε το εκδρομικό ιστιοπλοϊκό για τη Φυκιάδα και τη Βλυχάδα. Τα βράδια πάλι, αν δεν αράξουμε στις Καμάρες, για ροκιές στο Old Captain ή χύμα στο κύμα στο Follie (αμφότερα αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια!) και δεν πεταχτούμε στον Αρτεμώνα να δοκιμάσουμε σιφνέικα καλούδια στο εστιατόριο «Περβόλι» που μας παίνεψαν φίλοι, θα μας βρουν στο στενό στην Απολλωνία να τσεκάρουμε ρούχα και αξεσουάρ στο Colores, το Loft και στον πολυχώρο Κυκλάδων Χώρος, να απολαμβάνουμε τη μεσογειακή κουζίνα του «Ωκύαλου» και το ποτό μας στο Δόλωμα και το Μπότζι.

Σίφνος - εικόνα 3
Elies Resort: χαλάρωση υψηλής αισθητικής πάνω από την αμμουδιά του Βαθύ

Μετάβαση
Με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία από τον Πειραιά (σε 3 ώρες και 15’ έως 6 ώρες). Πληροφορίες στις εταιρείες: Aegean Speed Lines (2109690950), Ventouris Lines (2104114911) και Zante Ferries (2104100211).

Διαμονή
Elies Resort (2284034000, www.eliesresorts.com ) Παραλιακό συγκρότημα στο Βαθύ με απλόχωρους κοινόχρηστους χώρους, στιλάτο spa και υπέροχη pool area.

Kamaroti Suites (2284032069, www.kamaroti.com, από € 100) Σιφνέικη αρχιτεκτονική και σύγχρονες ανέσεις σ’ ένα καινούργιο γοητευτικό συγκρότημα σε ελαιώνα στην Καμαρωτή, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει πισίνα, παιδότοπο και μπιστρό με μεσογειακή κουζίνα.

Alexandros Hotel (2284071300-2, www.hotelalexandros.gr , από € 50) Οικογενειακό συγκρότημα σε κυκλαδίτικο στυλ, με πισίνα και διαφορετικούς τύπους δωματίων (που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 5 άτομα), σε ύψωμα πάνω από την παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Verina Astra (2284071525, www.astra.verina.gr , από € 95) Πέντε ευρύχωρες σουίτες και δύο δωμάτια, στην Πουλάτη, όλα με βεράντα και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Πρωινό με τοπικές πινελιές.

Delfini Apartments (2284033740, www.hoteldelfini.gr , € από 65) Συμπαθέστατη μονάδα κυκλαδίτικου στυλ στην Αγία Μαρίνα, με θέα στις Καμάρες.

Lighthouse Hotel Συγκρότημα κατοικιών κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σε ήσυχη τοποθεσία, στην κορυφή λόφου στον Φάρο, με πανοραμική θέα και φροντισμένους εξωτερικούς χώρους. Της ίδιας ιδιοκτησίας είναι και οι ενοικιαζόμενες κατοικίες (2284071519 www.sifnoslighthouse.com , από € 79).

Maisons a la Plage δίπλα στις παραλίες Φασολού, Φάρου, Γλυφού και Χρυσοπηγής (http://sifnosmaisonsalaplage.gr, από € 99) αλλά και η μοναδική Βίλλα Βρύση στα Εξάμπελα, απέναντι από το κάστρο (www.villavrissi.gr/en/gallery.html , από € 170).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.