Σύρος: late summer weekend για δύο

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Ερμούπολης τραβά σαν μαγνήτης τους καλλιτέχνες, από την Κατρίν Ντενέβ ως τον Γιώργο Νταλάρα.

Σύρος: late summer weekend για δύο

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Ερμούπολης τραβά σαν μαγνήτης τους καλλιτέχνες, από την Κατρίν Ντενέβ ως τον Γιώργο Νταλάρα.

Σύρος: late summer weekend για δύο - εικόνα 1
Η πιο αρχοντική συνοικία της Ερμούπολης, τα Βαπόρια, είναι όσο καρτποσταλική φαίνεται.

Θα βολτάρει άραγε και φέτος με το ποδήλατο (και... προεδρικά γαλόνια πλέον) ο Φρανσουά Ολάντ; Θα περάσει από το εξοχικό της η Κατρίν Ντενέβ; Με τέτοια πρωτεύουσα σαν σκηνικό εποχής (αλλά και όχι μόνο) δεν είναι να απορείτε που η Σύρος έχει κερδίσει την ντόπια αλλά και τη διεθνή ιντελιγκέντσια. Και δεν χρειάζεται καν να πατήσετε πόδι στα καντούνια της Ερμούπολης ή στις εξοχικές επαύλεις των παλιών Συριανών αρχόντων στην Ντελαγκράτσια, τα Χρούσσα και το Πισκοπιό για να παραδοθείτε άνευ όρων στη μεγαλόπρεπη νεοκλασική γοητεία της.

Σύρος: late summer weekend για δύο - εικόνα 2
Κλασικό σημείο δροσιάς για τους φαν του νησιού η παραλία της Βάρης.

Έχετε χάσει κάθε ελπίδα να της αντισταθείτε και μόνο που το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι και το βλέμμα σας γράφει πλάνα από την προκυμαία μέχρι τους δίδυμους λόφους στην «πλάτη» της, όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των καθολικών. Εντάξει, οι παραλίες δεν ήταν ποτέ το δυνατό της χαρτί, αλλά η Σύρος απέχει μόλις δύο ώρες από τον Πειραιά και δύσκολα θα της αρνηθείτε έστω ένα long weekend. Με το που θα δέσει το πλοίο διασχίζουμε την αγορά της οδού Χίου (must το μπακάλικο του Κώστα Πρέκα και το κατάστημα του Κορρέ για λουκούμια και χαλβαδόπιτες) και πιάνουμε θέση στην Πλατεία Μιαούλη, κάτω από τις δροσερές καμάρες του καφενείου «Ελληνικό».

Σύρος: late summer weekend για δύο - εικόνα 3
Δημαρχείο Ερμούπολης, σήμα κατατεθέν του νησιού και με υπογραφή Τσίλερ.

Ο στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας αλλά και πολλοί ζωγράφοι –φίλοι του νησιού– περνάνε το δίχως άλλο από το μαγαζί του Μιχάλη Γεωργιάδη και όταν έρθει η ώρα για φαγητό ο sui generis ιδιοκτήτης δεν θέλει και πολύ για να τρατάρει την πελατεία ό,τι βγάλει η κατσαρόλα της οικογένειας. Για μπάνιο δοκιμάστε την προβλήτα στα «Αστέρια», για βουτιές με φόντο τα αρχοντικά στα Βαπόρια, ή πάρτε από το Κίνι το τουριστικό σκάφος για τις δυσπρόσιτες παραλίες Βαρβαρούσα, Αετός, Λια και Γράμματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.