Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων

Ανεπιτήδευτα γραφική, βγαλμένη από... κυκλαδίτικο σκηνικό παρότι δωδεκανησιακή, η Χώρα της Αστυπάλαιας –με τα κατάλευκα σπίτια να κρέμονται σε μια γλώσσα γης πάνω από το πέλαγος– μαγεύει τους σοφιστικέ.

Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων

Ανεπιτήδευτα γραφική, βγαλμένη από... κυκλαδίτικο σκηνικό παρότι δωδεκανησιακή, η Χώρα της Αστυπάλαιας –με τα κατάλευκα σπίτια να κρέμονται σε μια γλώσσα γης πάνω από το πέλαγος– μαγεύει τους σοφιστικέ.

Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων - εικόνα 1

Προτού βγεις στον κλασικό περίπατο προς την Παναγία την Πορταΐτισσα και τη Μεγάλη Παναγιά, προτού χαζέψεις τα χειροποίητα κι έθνικ αξεσουάρ των μπουτίκ Art…in pelago και Πάλος, προτού παραδοθείς στο χαβαλέ μιας παρτίδας πόρτες στο ρετρό καφενείο «Του Μουγκού», στις ωραίες μουσικές του «Notos», στις λαϊβάδικες (από φέτος) νύχτες στο «Άρτεμις» και δεις τον ήλιο… να ανατέλλει από το μπαρ «Κάστρο», θα καθίσεις στην πλατεία στο «Μελτέμι» για γλυκό πρωινό με αιθέρια πουγκιά και ξεροτήγανα και θα περάσεις από το εργαστήριο Ηλιάνα ή το φούρνο της Μαρουλιώς για παραδοσιακά κιτρινοκούλουρα με ζαφορά και γλυκά παξιμαδάκια. Έτσι κι αλλιώς, θα τις χρειαστείς τις προμήθειες όταν κάνεις την κατάβαση από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη μέχρι τη θάλασσα, μέσα από μια χαράδρα με δέντρα και κολυμπήθρες, όταν βγεις στο χωματόδρομο για το απομονωμένο ψαρολίμανο Βαθύ ή πεταχτείς με τα τουριστικά πλοιάρια στα νησάκια Κουνούπα και Κουτσομύτη. Βουτιές είπα; Με το κάστρο των Querini στο φόντο τιμήστε οπωσδήποτε το βοτσαλωτό Τζανάκι αλλά και το Μαγαζάκι (που από πέρυσι έχει μεγάλο σουξέ). Αγαπημένοι προορισμοί και οι Πλάκες και το μικροσκοπικό Μπλε Λιμανάκι, αν και για μεγαλύτερη απλοχωριά αράξτε στις Βάτσες ή στα Καμινάκια.

Πού να φάτε
Για αστυπαλιώτικη παραδοσιακή κουζίνα στη Λίντα στα Καμινάκια. Για εξαιρετικά μαγειρεμένα ψητά και τηγανητά ψάρια, φρεσκότατα, από το δικό τους καΐκι –και σε συγκλονιστικό location– στην Ακτή και για μαγειρευτά στον Μπαρμπαρόσα στη Χώρα.

Πού να μείνετε
Pylaia Boutique Hotel Η πιο high πρόταση διαμονής στο νησί, με αφαιρετική διακόσμηση, θέα προς το Λιβάδι, δύο πισίνες και πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα (2243061070, www.pylaiahotel.gr, από € 70).

Arhitektoniki Studios Προσεγμένα διαμερίσματα με καθιστικό, χτιστά κρεβάτια κι εξοπλισμένη κουζίνα, στο δρόμο για τα Καμινάκια, με θέα στη Χώρα (2243059830, www.arhitektoniki.gr, από € 80).

Mariakis Boutique Hotel Τέσσερα υπόσκαφα σπίτια στη Χώρα, εκεί όπου αρχίζει το κάστρο, με ηλικία άνω των 150 ετών στον Πέρα Γιαλό (2243061413, www.mariakis.gr, από € 50).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.