Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας

Ένα ταξίδι στην Ιταλία και μία mini – κρουαζιέρα ταυτόχρονα ; Ακριβό ακούγεται χώρια που ο οργανωμένος τουρισμός δεν φαίνεται να το συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις του. Και όμως γίνεται και είναι εύκολο χωρίς να είναι και ιδιαίτερα δαπανηρό.

Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας

Ένα ταξίδι στην Ιταλία και μία mini – κρουαζιέρα ταυτόχρονα ; Ακριβό ακούγεται χώρια που ο οργανωμένος τουρισμός δεν φαίνεται να το συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις του. Και όμως γίνεται και είναι εύκολο χωρίς να είναι και ιδιαίτερα δαπανηρό.

Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας - εικόνα 1

Το ανακάλυψα πρόσφατα χάρη σε μία μετακίνηση μου από την Πάτρα στην Αγκόνα και ένα έκτακτο περιστατικό που με ανάγκασε να παραμείνω στη περιοχή για τρεις ημέρες και στη συνέχεια να πάρω το δρόμο της επιστροφής προς την Πάτρα με το ίδιο πλοίο. Νομίζω ότι αξίζει να σας «ρίξω» την ιδέα και εσείς με τη σειρά σας αποφασίζετε.

Ας αρχίσουμε από το πλοίο το οποίο στην περίπτωση μου ήταν το “Hellenic Spirit” της ΑΝΕΚ στο οποίο και θα αναφερθώ. Κατ’ αρχήν είκοσι – εικοσιδύο ώρες πήγαινε και άλλες τόσες για το γυρισμό δηλαδή δύο μέρες παραμονής στο σκάφος (σαν χρόνος) σηματοδοτεί μία mini – κρουαζιέρα με ένα σταθμό που σου δίνει τη δυνατότητα να διακόψεις την παραμονή στο πλοίο και να «χορτάσεις» αξιοθέατα. Το ίδιο το πλοίο, τηρουμένων των αναλογιών, έχει ανέσεις και κάνει προτάσεις που μπορούν να παραπέμψουν σε κρουαζιέρα. Θα αφήσω κατά μέρος της καμπίνες (υπάρχουν για όλα τα βαλάντια και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων με το παραπάνω) και θα αναφερθώ στα υπόλοιπα που ούτως η άλλως αποτελούν και την «ουσία» του ψυχαγωγικού trip.

Εξαιρετικά, πολυτελή και αναπαυτικά, τα σαλόνια σου επιτρέπουν να απολαύσεις με άνεση και περίσσευμα πολιτισμού, το ταξίδι. Διαβάζοντας ή συζητώντας συντροφιά με ένα κοκτέιλ ή το αγαπημένο σας ουίσκι κ.λ.π. Υπάρχουν και τα duty free. Δεν μπορώ να πω ότι τα «έψαξα» αλλά νομίζω ότι είδα πολλούς να το κάνουν. Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν η disco του πλοίου είναι πραγματική σαν αίσθηση χώρου και αν θέλετε κάτι που να ανεβάζει λίγο πιο πολύ την αδρεναλίνη υπάρχουν και τα «τυχερά παιχνίδια». Μπορείτε να δοκιμάσετε. Αυτό που μπορώ να πω ως βιωματική εμπειρία, είναι ότι δεν θα πλήξετε. Η άνεση και η καθαριότητα που χαρακτηρίζει τους εσωτερικούς χώρους επεκτείνεται και στα καταστρώματα και αυτό οφείλω να ομολογήσω με εντυπωσίασε. Ειδικά στο χώρο του υπαίθριου snack – bar όπου υπάρχει και μία μικρή πισίνα η οποία λειτουργεί. Ευκαιρία λοιπόν και για μία δροσιστική βουτιά. Μία και αναφερθήκαμε στο snack – bar ας μπούμε και στα χωράφια της γευστικής απόλαυσης. Το προαναφερθέν λοιπόν εκτός των άλλων είναι και λίγο γυράδικο – σουβλατζίδικο. Πολύ καλής ποιότητας τα προσφερόμενα. Τα απόλαυσα καταμεσής στη θάλασσα και πιστέψτε με κρατάω την εικόνα και θα το επαναλάβω στο επόμενο ταξίδι. Φυσικά υπάρχει και το self – service. Πολύ καλό και με ιδιαίτερα προσεγμένες μακαρονάδες. Πάτρα – Αγκόνα γαρ. Αυτό που απομένει για να ολοκληρώσω την εικόνα είναι το εστιατόριο του πλοίου. Πολύ καλή κουζίνα, ελληνικά προϊόντα, καλή λίστα κρασιών. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και σε άλλα παρόμοια ταξίδια και το συστήνω μετά λόγου γνώσεως. Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι 22 ώρες του ταξιδιού περνάνε γρήγορα και με ενδιαφέροντα τρόπο που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη σας και θα θελήσετε να το επαναλάβετε. Άλλωστε ούτως ή άλλως θα έχετε την ευκαιρία να το ξαναζήσετε στην επιστροφή. Τρεις – τέσσερις ημέρες αργότερα ανάλογα με το τι θα επιλέξετε για τη χερσαία περιπλάνηση σας στην περιοχή. Το πλήρες τρίπτυχο που γεμίζει απόλυτα ένα πενθήμερο (ή και περισσότερο) διακοπών ορίζεται ως εξής : Σαν Μαρίνο, Ραβέννα, Ρίμινι.

Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά

Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας - εικόνα 2

San Marino : Το San Marino απέχει 150 χλμ. από το λιμάνι της Αγκόνα. Με δύο λόγια αυτή η μίνι – δημοκρατία (61 Km2) θυμίζει μία αετοφωλιά στην κορυφή ενός ψηλού απόκρημνου βράχου με έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα. Η πρόταση μου είναι κατεβαίνοντας από το πλοίο να βάλετε κατ’ ευθείαν πλώρη προς τα εκεί και να κάνετε την πρώτη σας διανυκτέρευση. Θα περπατήσετε και θα «χαθείτε» στα γραφικά, γεμάτα κίνηση, δρομάκια θα σκαρφαλώσετε στα κάστρα και θα απολαύσετε καλό ιταλικό φαγητό σε ένα γραφικό ταβερνάκι με την Ιταλία στα πόδια σας. Σε ένα εικοσιτετράωρο τα έχετε δει όλα. Την άλλη μέρα το μεσημεράκι θα πάρετε το δρόμο προς τα βόρεια με προορισμό τη Ραβέννα (80 χλμ.).

Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας - εικόνα 3

Ραβέννα : Πρωτεύουσα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 404 μ.Χ. είναι σήμερα μία αριστοκρατικά γραφική πόλη που θα ευχαριστηθείτε να τη «ψάχνετε» περπατώντας. Αυτό όμως που κάνει τη Ραβέννα μοναδική είναι τα υπέροχα μωσαϊκά (ορισμένα χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μ.Χ.) τα οποία κλέβουν την παράσταση και θα χαράξουν την επίσκεψη στη μνήμη σας. Τα πιο σημαντικά θα τα θαυμάσετε επισκεπτόμενοι το μαυσωλείο της Galla Placidia και τη βασιλική του S. Vitali. Αν προλάβετε θα κάνετε και μία βόλτα μέχρι τον τάφο του Δάντη και το μαυσωλείο το Γότθου βασιλιά Θεοδώριχου. Φυσικά για να τα προλάβετε όλα αυτά θα διανυκτερεύσετε στη Ραβέννα και θα εξαντλήσετε την παραμονή σας στην πόλη την άλλη μέρα το απόγευμα οπότε και θα βάλετε «πλώρη» για την Αγκόνα με μία στάση στο Ρίμινι (50 χλμ.).

Μια μίνι κρουαζιέρα με άρωμα Ιταλίας - εικόνα 4

Ρίμινι : Η πόλη συνδέεται εμμέσως πλην σαφώς με την Εθνική μας ιστορία αφού η θρυλική Ελληνική ταξιαρχία του Ρίμινι είναι αυτή που με ηρωϊκές μάχες που κράτησαν είκοσι πέντε ημέρες απώθησε της γερμανικές δυνάμεις (Οκτ. 1944) και ελευθέρωσε την πόλη. Σήμερα το Ρίμινι είναι μία από τις πιο γνωστές λουτρόπολεις της Ιταλίας με εξαίρετες παραλίες, νυκτερινή ζωή, ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια και ένα γραφικό ιστορικό κέντρο που αξίζει να το περπατήσετε. Η πρόταση μου είναι να μείνετε στην πόλη δύο βράδια. Το πρώτο βράδυ (φτάνοντας από τη Ραβέννα) θα περπατήσετε την παλιά πόλη και θα δειπνήσετε σε κάποια γραφική τρατορία. Έτσι θα έχετε όλη την επόμενη μέρα στη διάθεση σας για ένα ευχάριστο far-niente στη θάλασσα, μεσημεριανή ξεκούραση και ατελείωτες ευχάριστες απογευματινές βόλτες. Τη συνέχεια την ξέρετε. Ύπνος και πρωί - πρωί της επομένης δρόμο για το πλοίο που θα σας περιμένει 85 χλμ. νοτιότερα.

Νομίζω ότι η συνολική ιδέα είναι κάτι περισσότερο από καλή. Μέσα σε μία εβδομάδα μία mini κρουαζιέρα με ένα όμορφο πλοίο και απόλαυση τριών αξιοθέατων πόλεων με πολλά ενδιαφέροντα δεν είναι και λίγο. Εγώ πάντως την ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω. Για την πληρέστερη πληροφόρηση πάντως ας έχετε στα υπ’ όψιν ότι το ίδιο ταξίδι μπορείτε να κάνετε και με τα Super Fast Ferries. Εγώ απλά περιγράφω τη δική μου βιωματική εμπειρία με το “Hellenic Spirit”. Θα μου πείτε : Και τα έξοδα στην Ιταλία ; Εντάξει δεν είναι τζάμπα αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν το είδος του ταξιδιού και τη συνολική απόλαυση κινούνται σε λογικά, ελπίζω και σε βατά επίπεδα. Μπείτε στο internet και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αξιοπρεπή καταλύματα από 90 – 120 ευρώ το βράδυ και στους τρεις προορισμούς. Όσο για το φαγητό, αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε, λύσεις υπάρχουν πολλές. Σε μία τρατορία π.χ. με 50 – 60 ευρώ ένα ζευγάρι τρώει καλά. Έπειτα ως γνωστόν στην Ιταλία οι πίτσες είναι άλλο πράγμα. Ελπίζω λοιπόν να το τολμήσετε. Από εμένα απλά, καλό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.