Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι

Από τους σοφιστικέ και αγαπημένους των ξένων VIP Παξούς ως το μυστήριο της μικροσκοπικής Αντιπάρου ακολουθούν τέσσερα νησιά που αναμένεται να συζητηθούν (και) αυτό το καλοκαίρι. 

Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι

Από τους σοφιστικέ και αγαπημένους των ξένων VIP Παξούς ως το μυστήριο της μικροσκοπικής Αντιπάρου ακολουθούν τέσσερα νησιά που αναμένεται να συζητηθούν (και) αυτό το καλοκαίρι.

Κως

Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 1

Να ένα νησί που επενδύει σοβαρά στον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού του προφίλ, κάνοντας έτσι ρεκόρ επισκεπτών. Επώνυμοι σεφ και νέα small luxury hotels (στο ντιζαϊ­νάτο «Aqua Blu Boutique Hotel & Spa» την κουζίνα ανέλαβαν οι «Food Mask» Γ. Βενιέρης και Αθ. Κωστάκος), ταβέρνες που τιμούν την ελληνική κουζίνα («Ωρομέδων») αλλά και νεανικές μονάδες («Hotel Meni») συνθέτουν ένα πολυσυλλεκτικό τοπίο που δεν εξαντλείται στο party tourism.

Παξοί

Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 2
(φωτό: Photpaxi)

Η πρόσφατη αναφορά στο ένθετο «How to spend it» των «Financial Times» ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει ότι το σοφιστικέ καταφύγιο των villa lovers είναι πολύ στα πάνω του: VIPs, resto εξελίξεις (ξεχωρίζει η μεταμόρφωση της ταβέρνας του Μπίρου σε μοντέρνο spot για μεσογειακές γεύσεις) κι ένα εκπληκτικό boutique hotel, το «Torre e Merli» δίνουν τον τόνο.

Αντίπαρος

Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 3
© Grispos Kostas

Εκτός από αγαπημένη των σταρ, εξελίσσεται στον πιο μοδάτο προορισμό για ποτό ακόμη και για όσους παραθερίζουν στην Πάρο. Από τα ξενοδοχεία της ξεχωρίζει το ανακαινισμένο φέτος «Ωλίαρος» με νέο χώρο για γιόγκα. Το ιταλικό εστιατόριο «Lollo’s» βρήκε νέο πόστο στο λιμάνι και η Σαμπρίνα Τσιαρπελόνι και ο άντρας της ετοιμάζουν εξαιρετική πίτσα.

Σκιάθος

Ηot Ιslands: τα νησιά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 4

Το περσινό boom επωνύμων (από την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα) συνεχίζεται, το nightlife καλά κρατεί, ενώ ακούγονται φήμες για πρότυπες exclusive eco κατοικίες αλά Αντίπαρος. Φέτος το γνωστό και καλό εστιατόριο της οικογένειας του «Skiathos Palace» «Καρνάγιο» μετατρέπεται σε bar-restaurant, ενώ το ξενοδοχείο «Kassandra Bay» συνεχίζει τις επεκτάσεις του με νέο spa κι εστιατόρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.