Ύδρα - Σπέτσες

Γοργόνες και μάγκες στην Ύδρα, καΐκια και λατίνια στις Σπέτσες! Δύο ιδιαίτερα events μας δίνουν την αφορμή για weekend στα δύο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού που δεν παύουν να ανανεώνουν το ταξιδιωτικό τους προφίλ.

Ύδρα - Σπέτσες

Γοργόνες και μάγκες στην Ύδρα, καΐκια και λατίνια στις Σπέτσες! Δύο ιδιαίτερα events μας δίνουν την αφορμή για weekend στα δύο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού που δεν παύουν να ανανεώνουν το ταξιδιωτικό τους προφίλ.

Ύδρα

Ύδρα - Σπέτσες - εικόνα 1

Event: Γοργόνες και μάγκες στο Καμίνι
Οι γοργόνες και οι μάγκες πάνε Ύδρα! Το αξέχαστο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη πρόκειται να αναβιώσει σε μια ζωντανή μουσικοχορευτική παράσταση, και μάλιστα σε ένα φυσικό σκηνικό αξεπέραστης ομορφιάς, το γραφικό λιμανάκι Καμίνι. Ο δήμος του νησιού και η ομάδα A Capella έχουν ετοιμάσει για την Παρασκευή 15/6 (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μιαούλεια 2012) αυτό το ξεχωριστό event που θα πλασιωθεί από οπτικοακουστικό υλικό.

Φαγητό
Must είναι η επίσκεψη στο all day beach bar-restaurant «Castello» στα Καμίνια με το εντυπωσιακό setting: ταράτσες, ξύλινα έπιπλα sur mesure από το Μπαλί, έξυπνες διακοσμητικές παρεμβάσεις, ξαπλώστρες στην πριβέ παραλία. Το μενού, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Νίκου Φωτιάδη, δίνει έμφαση στο comfort food, σε μεζέδες, πάστες και ριζότο. Τσεκάρετε και τα θεματικά events τους, τους guest DJs και τα signature cocktails.

Ύδρα - Σπέτσες - εικόνα 2

Ξενοδοχείο
Το ολοκαίνουργιο boutique hotel «Cotommatae 1810» φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό υδραίικο αρχοντικό. Χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, συντηρήθηκαν μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα περίτεχνα ταβάνια του χολ και του σαλονιού, οι ξύλινοι τοίχοι, οι οροφές από καστανιά κ.λπ. Αποτελείται από πέντε σουίτες και δύο δίκλινα, καθένα από τα οποία έχει το δικό του όνομα και ατμοσφαιρική επίπλωση που δένει με το ύφος του κτιρίου. (www.cotommatae.gr)

Σπέτσες

Ύδρα - Σπέτσες - εικόνα 3

Event: Spetses Classic Yacht Race
Με φόντο τις αρχοντικές Σπέτσες και το έντονο μπλε του Αργοσαρωνικού ανοίγουν λευκά πανιά σκάφη, καΐκια και λατίνια για να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αυτή θα είναι και φέτος η εικόνα που θα απολαύσουν οι επισκέπτες στις 21-24/6 χάρη στη δεύτερη διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Race. Περισσότερα από 50 κλασικά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και παραδοσιακά καΐκια θα λάβουν μέρος στον αγώνα. (www.classicyachtrace.com)

Φαγητό
Τελειώνοντας τη βόλτα σας στο Παλιό Λιμάνι, θα αράξετε στο ατμοσφαιρικό bar-restaurant «Λιοτρίβι» με μπάρα τύπου pub και βεράντα πάνω στη θάλασσα. Θα απολαύσετε ελληνικές και μεσογεια­κές γεύσεις, όπως μαγιά­τικο αλά σπετσιώτα και ριζότο θαλασσινών, και θα διαλέξετε ανάμεσα σε μια καλή λίστα κρασιών, spirits αλλά και μιας συλλογής από γκράπες και malts. Για καλό ψάρι και θαλασσινά θα πάτε στον «Ταρσανά», επίσης στο Παλιό Λιμάνι. Δοκιμάστε επίσης χυλοπίτες με θαλασσινά και σούσι.

Ύδρα - Σπέτσες - εικόνα 4

Ξενοδοχείο
Ζήστε τη μοναδική εμπειρία διαμονής στο εμβληματικό «Poseidonion Grand Hotel», με την απέριττη πολυτέλεια και το αρχοντικό στιλ να κυριαρχούν παντού. «Αθόρυβα» επώνυμα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία σε γήινους τόνους αναδεικνύουν τα μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του. Επιλέξτε το δικό σας δωμάτιο είτε στο παλιό κτίριο είτε στη νεόκτιστη πτέρυγα. Ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ανέλαβε φέτος το εστιατόριο του ξενοδοχείου «On the Verandah», όπου θα παντρέψει γεύσεις των Σπετσών και της Πελοποννήσου. (www.poseidonion.com)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.