NOTOS THERME & SPA

Ναι, η καλντέρα είναι η ξελογιάστρα της Σαντορίνης - και το ξέρουμε. Όταν όμως η παραλία της Βλυχάδας αντεπιτίθεται, δεν αντιστέκεσαι εύκολα. Πόσο μάλλον όταν αυτή αποκτά το πρώτο της ξενοδοχείο αξιώσεων, ενισχυμένο μάλιστα από ένα spa που βασίζεται στις ιαματικές πηγές του ηφαιστείου.

NOTOS THERME & SPA

NOTOS THERME & SPA

νέο wellness hotel στη Σαντορίνη

Ναι, η καλντέρα είναι η ξελογιάστρα της Σαντορίνης - και το ξέρουμε. Όταν όμως η παραλία της Βλυχάδας αντεπιτίθεται, δεν αντιστέκεσαι εύκολα. Πόσο μάλλον όταν αυτή αποκτά το πρώτο της ξενοδοχείο αξιώσεων, ενισχυμένο μάλιστα από ένα spa που βασίζεται στις ιαματικές πηγές του ηφαιστείου. Να το δοκιμάσουμε

το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

NOTOS THERME & SPA - εικόνα 1

Λατρεύω τη Βλυχάδα, μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Σαντορίνης, με τα "γλυπτά" λευκά βράχια της και την ήπια αγριάδα ενός τοπίου που κρατάει χιλιάδες χρόνια μετά κάτι από τη μοναδικότητα του προϊστορικού ηφαιστειακού έργου. Βλέποντάς τη να γίνεται όλο και πιο γνωστή τα τελευταία χρόνια και τους πάλαι ποτέ εναλλακτικούς φαν της να απομακρύνονται όλο και πιο δεξιά, προς τις λεγόμενες "μικρές Βλυχάδες", προσευχόμουν οι επιχειρηματίες, που όπως όλα έδειχναν δεν θα έχαναν την ευκαιρία να ασχοληθούν σύντομα μαζί της, να σεβαστούν αυτή τη μοναδικότητα και να μην εξελιχτεί η παραλία σε μια ακόμα μαζική κατάσταση. Όταν πέρυσι το παλιό έρημο ξενοδοχείο στην άκρη της παραλίας πέρασε στο μάνατζμεντ του Πάνου Παλαιολόγου, ομολογώ ότι οι ανησυχίες μου εξανεμίστηκαν γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για τον hotel manager πίσω από μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία-"bestseller" της Σαντορίνης, αλλά πρώτα απ' όλα για έναν άνθρωπο που οραματίζεται και σχεδιάζει ξενοδοχεία με ταυτότητα. Concept hotels είναι ο καλύτερος όρος για να περιγράψει κανείς τις δημιουργίες του. Κάθε ξενοδοχείο εκφράζει απόλυτα ένα concept μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια: από το κλειδί του δωματίου μέχρι τις στολές του προσωπικού και από το ντεκόρ μέχρι το φαγητό του εστιατορίου.

Μετά τις contemporary island chic "Katikies", το exclusive luxury στυλ εποχής "Zannos Melathron" και τα hip sexy "Chromata", στο "Notos Therme & Spa", το νέο του δημιούργημα, το concept το ενέπνευσε η ίδια η φύση, αφού η Βλυχάδα είναι προικισμένη με πιστοποιημένες ιαματικές πηγές. Σε μια εποχή που η αναζωογόνηση είναι η απόλυτη μόδα, δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη συγκυρία για ένα spa hotel, σε ένα νησί μάλιστα που λόγω του ηφαιστείου αποπνέει από μόνο του μια new age ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη "hotel" απουσιάζει εντελώς από το όνομα: το "Notos Therme & Spa" φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα spa με δωμάτια.

Hφαιστειακό "τριπ"

NOTOS THERME & SPA - εικόνα 2

Σκαμμένο στη θηραϊκή γη σε στυλ υπόσκαφου και υποβλητικά φωτισμένο, το spa σε βάζει στο τριπ της "ηφαιστειακής" ενέργειας από τη στιγμή που θα κατέβεις το πρώτο σκαλί. Διαθέτει σάουνα, χαμάμ, ντουζιέρες με ατμό, αίθουσες μασάζ, μια μεγάλη εσωτερική πισίνα, ένα εσωτερικό jacuzzi και αίθουσες περιποίησης. Προσφέρονται διάφορες θεραπείες, όπως σιάτσου, ολοκληρωτικό μασάζ, ρεφλεξολογία, τύλιγμα σώματος με θαλασσινά φύκια, ηφαιστειακή λάσπη Notos Therme, αναδόμηση προσώπου με προϊόντα από τη Νεκρά Θάλασσα, ειδική περιποίηση προσώπου με προϊόντα Καραϊβικής St. Barth. Πέρα όμως από το ίδιο το spa, η φιλοσοφία του wellness hotel εκφράζεται σε όλους τους χώρους: από τις αναζωογονητικές μάσκες ύπνου και τα εμφιαλωμένα νερά διαφορετικών τύπων που βρίσκεις στο mini bar μέχρι την ελαφριά μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά που προσφέρεται στο (αποκλειστικά για τους πελάτες του ξενοδοχείου) εστιατόριο, την επίβλεψη του μενού του οποίου έχει, όπως και στα εστιατόρια των "αδελφών" ξενοδοχείων, ο σεφ Francois Rodolf.

NOTOS THERME & SPA - εικόνα 3

Σε απόλυτη αντιστοιχία με το χαλαρωτικό beach life σκηνικό της Βλυχάδας, το ντεκόρ που υπογράφει ο διακοσμητής Γιάννης Τζελέπης κινείται στα χρώματα της θάλασσας και τη marine αισθητική των γιοτ. Το ξενοδοχείο άλλωστε απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την άλλη Σαντορίνη, γυρίζοντας την πλάτη στην ένταση του τοπίου της καλντέρας, γεμίζοντας "μπαταρίες" και αδειάζοντας άγχη και τοξίνες σε ένα χαλαρωτικό ξενοδοχείο αναζωογόνησης δίπλα στην παραλία. Χωρίς να είναι εξόφθαλμα πολυτελή, τα δωμάτια είναι ευχάριστα, διακοσμημένα και αυτά σε marine style με διάφορα καλοκαιρινά memorabilia. Τα superior και οι junior σουίτες διαθέτουν επιπλέον όμορφες βεράντες-σαλονάκια με αέρινες ριγέ μπλε-άσπρες κουρτίνες, ενώ οι senior σουίτες διαθέτουν και μπανιέρα με υδρομασάζ. Η ολοκαίνουργια Spa suite είναι η καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο. Το spa του "Notos" είναι ανοιχτό και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου, πάντα βεβαίως κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης.

Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr
INFO

NOTOS THERME & SPA Βλυχάδα, Σαντορίνη, 22860/81115, www.snotos.com. Τιμή δίκλινου δωματίου από € 140.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.