Weekend στη λίμνη

Τα μοναδικά τοπία καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά τους, σπάνια πουλιά πετούν πάνω τους κι εμείς τις απολαμβάνουμε. Ιδού τέσσερις υπέροχες λίμνες της Ελλάδας που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

Weekend στη λίμνη

Τα μοναδικά τοπία καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά τους, σπάνια πουλιά πετούν πάνω τους κι εμείς τις απολαμβάνουμε. Ιδού τέσσερις υπέροχες λίμνες της Ελλάδας που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

Λίμνη Πλαστήρα

Weekend στη λίμνη - εικόνα 1

Για να απολαύσετε την πανοραμική θέα των φιόρδ, ανεβείτε πρώτα μέχρι το Νεοχώρι. Κατεβείτε στην πλαζ της Πεζούλας και νοικιάστε υδροποδήλατο για βόλτα ανάμεσα στις πάπιες και στα άλλα πουλιά της λίμνης, ενώ ποδήλατο θα χρειαστείτε και για τις παραλίμνιες βόλτες σας ανάμεσα στις βελανιδιές και τις καστανιές. Γεμάτη πολύχρωμες εικόνες είναι, πάντως, και η αυτοκινητάδα γύρω από τη λίμνη.

Περισσότερα για τη λίμνη Πλαστήρα εδώ

Λίμνη Δοϊράνη

Weekend στη λίμνη - εικόνα 2

Η Δοϊράνη ορίζει τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και στα νερά της βρίσκουν καταφύγιο είκοσι είδη ψαριών, ενώ φωλιάζουν εκεί ακόμη περισσότερα είδη πουλιών^ πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρες και τους φανατικούς του bird watching λοιπόν. Εξερευνήστε την περιοχή Χίλια Δέντρα με το υπέροχο δάσος από πλατάνια, βελανιδιές και σκλήθρα.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Λίμνη Τσιβλού

Weekend στη λίμνη - εικόνα 3

Καρτποσταλική λίμνη πολύ κοντά στη Ζαρούχλα, σε υψόμετρο 800 μ., μέσα σε πυκνό δάσος από πεύκα, βελανιδιές και καστανιές. Ο χωμάτινος δρόμος που την περιβάλλει προσφέρεται για βόλτες περιπέτειας με 4x4 ή ποδήλατο βουνού, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα απολαύσετε το πικνίκ κοιτάζοντας τα βαθυγάλαζα νερά της. Μικρές ρεματιές και απίθανα τοπία ξεπροβάλλουν μονοπάτια της γύρω περιοχής.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Λίμνη Κερκίνης

Weekend στη λίμνη - εικόνα 4

Η εκδρομή στην Κερκίνη επιφυλάσσει όχι μόνο σπάνιες εικόνες αλλά και πολλές επιλογές για φυσιολατρικές δραστηριότητες, αποζημιώνοντας έτσι όσους πήρατε την απόφαση να διανύσετε τη μεγάλη απόσταση. Θα συναντήσετε κοπάδια βουβαλιών κάνοντας βόλτα με τα πόδια, με ποδήλατο ή με άλογο στις όχθες της και θα παρατηρήσετε τα σπάνια είδη πουλιών και ψαριών που ζουν σε αυτήν κωπηλατώντας στα νερά της.

Περισσότερα για την Κερκίνη εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.