Weekend στη λίμνη

Τα μοναδικά τοπία καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά τους, σπάνια πουλιά πετούν πάνω τους κι εμείς τις απολαμβάνουμε. Ιδού τέσσερις υπέροχες λίμνες της Ελλάδας που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

Weekend στη λίμνη

Τα μοναδικά τοπία καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά τους, σπάνια πουλιά πετούν πάνω τους κι εμείς τις απολαμβάνουμε. Ιδού τέσσερις υπέροχες λίμνες της Ελλάδας που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

Λίμνη Πλαστήρα

Weekend στη λίμνη - εικόνα 1

Για να απολαύσετε την πανοραμική θέα των φιόρδ, ανεβείτε πρώτα μέχρι το Νεοχώρι. Κατεβείτε στην πλαζ της Πεζούλας και νοικιάστε υδροποδήλατο για βόλτα ανάμεσα στις πάπιες και στα άλλα πουλιά της λίμνης, ενώ ποδήλατο θα χρειαστείτε και για τις παραλίμνιες βόλτες σας ανάμεσα στις βελανιδιές και τις καστανιές. Γεμάτη πολύχρωμες εικόνες είναι, πάντως, και η αυτοκινητάδα γύρω από τη λίμνη.

Περισσότερα για τη λίμνη Πλαστήρα εδώ

Λίμνη Δοϊράνη

Weekend στη λίμνη - εικόνα 2

Η Δοϊράνη ορίζει τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και στα νερά της βρίσκουν καταφύγιο είκοσι είδη ψαριών, ενώ φωλιάζουν εκεί ακόμη περισσότερα είδη πουλιών^ πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρες και τους φανατικούς του bird watching λοιπόν. Εξερευνήστε την περιοχή Χίλια Δέντρα με το υπέροχο δάσος από πλατάνια, βελανιδιές και σκλήθρα.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Λίμνη Τσιβλού

Weekend στη λίμνη - εικόνα 3

Καρτποσταλική λίμνη πολύ κοντά στη Ζαρούχλα, σε υψόμετρο 800 μ., μέσα σε πυκνό δάσος από πεύκα, βελανιδιές και καστανιές. Ο χωμάτινος δρόμος που την περιβάλλει προσφέρεται για βόλτες περιπέτειας με 4x4 ή ποδήλατο βουνού, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα απολαύσετε το πικνίκ κοιτάζοντας τα βαθυγάλαζα νερά της. Μικρές ρεματιές και απίθανα τοπία ξεπροβάλλουν μονοπάτια της γύρω περιοχής.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ

Λίμνη Κερκίνης

Weekend στη λίμνη - εικόνα 4

Η εκδρομή στην Κερκίνη επιφυλάσσει όχι μόνο σπάνιες εικόνες αλλά και πολλές επιλογές για φυσιολατρικές δραστηριότητες, αποζημιώνοντας έτσι όσους πήρατε την απόφαση να διανύσετε τη μεγάλη απόσταση. Θα συναντήσετε κοπάδια βουβαλιών κάνοντας βόλτα με τα πόδια, με ποδήλατο ή με άλογο στις όχθες της και θα παρατηρήσετε τα σπάνια είδη πουλιών και ψαριών που ζουν σε αυτήν κωπηλατώντας στα νερά της.

Περισσότερα για την Κερκίνη εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η νέα influencer ταξιδιών της Γερμανίας είναι ένα AI Chatbot: Οι αντιδράσεις του κοινού

Το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού εγκαινιάζει ένα καινοτόμο έργο AI, παρουσιάζοντας την Emma, την πρώτη AI ταξιδιωτική influencer που μιλά 20 γλώσσες, με στόχο την προώθηση της Γερμανίας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2024

9 τοποθεσίες γυρισμάτων ταινιών τρόμου για αυθεντική Halloween εμπειρία

Από το Βερμόντ έως την Ιαπωνία, αυτές οι τοποθεσίες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του είδους.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας" στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Το αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε αιώνων της ιστορίας των Ιπποτών στο νησί.

Το φεστιβάλ των φώτων "Diwali" γίνεται νέο αγοραστικό trend στις ΗΠΑ

Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων υιοθετούν τη γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, αξιοποιώντας το εμπορικό δυναμικό της γιορτής, ενώ, φέτος, η σύμπτωση του "Diwali" με το Halloween δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εμπορική δραστηριότητα και εορταστικές προωθητικές ενέργειες.

"Σουβάλες" στην Ίο: Αναβίωση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης νερού

Η Ίος ξανασυνδέεται με την παράδοσή της και προωθεί βιώσιμες λύσεις διαχείρισης του νερού, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μαθησιακή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Μέτσοβο

Ο οδηγός μας περιλαμβάνει επιλογές για πολλούς χειμερινούς προορισμούς, με το Μέτσοβο να ξεχωρίζει ως ένας γραφικός ορεινός οικισμός στην καρδιά της Πίνδου, που συνδυάζει την αυθεντική παραδοσιακή ατμόσφαιρα με πληθώρα δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες.

Λίμνη Τσιβλού: Μονήμερη εκδρομή με κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αθήνα

Γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά της και το γραφικό περιβάλλον που την περιβάλλει, η λίμνη προσφέρει μια απαλή ηρεμία και ποικιλία δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν κάθε φυσιολάτρη.