Άνοιξη σε αγρόκτημα

Και ποιος δεν θα ’θελε να αντικαταστήσει έστω για ένα πρωινό το ξυπνητήρι με το λάλημα ενός κόκορα, να βάλει τη φόρμα, να πάει στο χωράφι, να κάνει μια βόλτα με το γαϊδουράκι; Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερα αγροκτήματα με υπέροχους ξενώνες! 

Άνοιξη σε αγρόκτημα

Και ποιος δεν θα ’θελε να αντικαταστήσει έστω για ένα πρωινό το ξυπνητήρι με το λάλημα ενός κόκορα, να βάλει τη φόρμα, να πάει στο χωράφι, να κάνει μια βόλτα με το γαϊδουράκι; Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερα αγροκτήματα με υπέροχους ξενώνες!

Αγρόκτημα Φωκαέων - Κορινθία

Άνοιξη σε αγρόκτημα - εικόνα 1

Το πρώτο πράγμα που κάνετε εδώ είναι μια βόλτα με το γαϊδουράκι για να γνωρίσετε το αγρόκτημα (ή αλλιώς Cherry Land), ανάμεσα σε αρνάκια, χήνες, κουνελάκια, σκύλους και γατιά που κυκλοφορούν ελεύθερα. Το κτήμα βρίσκεται στο δρόμο προς Καλάβρυτα, στην περιοχή Κέρνιτσα, και μοιάζει με όαση, αφού η κατάφυτη πλαγιά έχει τρεχούμενα νερά, ρεματιές και μια λιμνούλα.
Για τους ρομαντικούς υπάρχουν το «Νεραϊδόσπιτο» και το «Σπίτι του Κομπογιαννίτη», με τζάκι και σάουνα, ενώ το «Σπίτι του Κυνηγού» θα το αγαπήσετε ιδιαίτερα το χειμώνα. Ιδανικό για παρέες είναι το «Σπίτι του Γίγαντα». Η ιδιοκτήτρια έχει διακοσμήσει όλους τους χώρους με δικές της κατασκευές. Στον «Καφενέ» με το μεγάλο τζάκι και τον οντά, πάλι, θα απολαύσετε πρωινό με δικά τους προϊόντα, ενώ αν το ζητήσετε μπορούν να σας ετοιμάσουν και γεύμα (2691097300, www.cherryland.gr).

Αγρόκτημα - Λεωνίδιο

Άνοιξη σε αγρόκτημα - εικόνα 2

Ένας τεράστιος βιολογικός κήπος υπό την επιβλητική σκιά του Πάρνωνα. Θα σας ξυπνήσει το κελάιδισμα των πουλιών, θα δείτε πώς οι «αληθινές» ντομάτες γονιμοποιούνται από τις μέλισσες και θα ξεναγηθείτε στις βιολογικές καλλιέργειες πορτοκαλιών και νεραντζιών. Ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσετε το γραφικό Λεωνίδιο, να κάνετε πεζοπορίες, να επισκεφθείτε τα ξακουστά μοναστήρια της περιοχής και, φυσικά, να απολαύσετε τις υπέροχες θάλασσες το καλοκαιράκι.
Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα με τσακώνικη αρχιτεκτονική, πέτρα, ξύλο και σίδερο θα γίνουν το δικό σας καταφύγιο. Παραδοσιακά έπιπλα, ξύλινα ζωγραφιστά ή σκαλιστά ταβάνια, τζάκια, υφαντά και κεντήματα στολίζουν τα δωμάτια, ενώ οι πλακόστρωτες αυλές είναι ιδανικές για στιγμές χαλάρωσης. Οι οικοδεσπότες θα σας καλωσορίσουν με ένα μεγάλο δίσκο γεμάτο καλούδια, από σπιτικές μαρμελάδες μέχρι αβγά από το κοτέτσι τους (2757023244, www.agroktima.com).

Κτήμα Ευμέλια - Λακωνία

Άνοιξη σε αγρόκτημα - εικόνα 3

Δεν είναι ένα απλό κτήμα το «Ευμέλια», είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Ο Φραγκίσκος Καρέλας βρήκε τη δική του γη της επαγγελίας στις Γούβες και θα κάνει τα πάντα για να την αγαπήσετε κι εσείς. Θα συμμετέχετε σε αγροτικές εργασίες στις βιολογικές καλλιέργειές του, θα μάθετε να ξεχωρίζετε βότανα και χόρτα, θα κάνετε διαλογισμό, γιόγκα και ηχοθεραπεία.
Θα μείνετε στα σπίτια της «Ελιάς», της «Αμυγδαλιάς», του «Ηλιοτρόπιου» ή σε κάποιο άλλο από τα πέντε του κτήματος. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνδυάζεται όμορφα με τη μοντέρνα και λειτουργική κατασκευή, τη μίνιμαλ επίπλωση και τα παλ χρώματα, ανάλογα με το θέμα της κάθε κατοικίας. Στο κεντρικό κτίριο θα βρείτε μια μικρή βιβλιοθήκη (και με επιτραπέζια παιχνίδια), ενώ στο πέτρινο κελάρι θα απολαύσετε γευσιγνωσίες κρασιών και υπέροχων εδεσμάτων από το κτήμα (2130369814, www.eumelia.com).

Κτήμα Λογοθέτη - Ζάκυνθος

Άνοιξη σε αγρόκτημα - εικόνα 4

Το νησί δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι και οι αγροτουριστικές μονάδες του το αποδεικνύουν αυτό. Σε μια πλαγιά του λόφου στο Βασιλικό, ανάμεσα σε ελιές, συκιές και περιβόλια, το «Κτήμα Λογοθέτη» θα σας δημιουργήσει τη διάθεση να μείνετε για πάντα εδώ. Δύσκολα θα αποχωριστείτε την υπέροχη φύση και τους νέους σας… φίλους, που δεν είναι άλλοι από τα άλογα, τα πρόβατα και τις κότες που σουλατσάρουν ελεύθερα.
Μία από τις δώδεκα νέες κατοικίες θα γίνει το δικό σας αγροτόσπιτο (φιλοξενούν από δύο μέχρι και πέντε άτομα). Αυθεντική ζακυνθινή αρχιτεκτονική μέσα κι έξω, σιδερένια κρεβάτια με κουνουπιέρες, παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα, κοφτά κουρτινάκια και φουλ εξοπλισμένες κουζίνες για να φτιάχνετε τις δικές σας συνταγές με προϊόντα από τα μποστάνια τους. Μεγάλο ατού οι ιδιωτικές αυλές (2695035106, www.logothetisfarm.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.