Βερολίνο on ice

Επιστρέφοντας από το Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Χρήστος Μήτσης μας φτιάχνει το ιδανικό weekend στους -15°C και σε μία από τις πιο hot ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν σταματά να ανανεώνεται, πάντα μοντέρνα, κοσμοπολίτικη και decadent chic.

Βερολίνο on ice

Επιστρέφοντας από το Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Χρήστος Μήτσης μας φτιάχνει το ιδανικό weekend στους -15°C και σε μία από τις πιο hot ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν σταματά να ανανεώνεται, πάντα μοντέρνα, κοσμοπολίτικη και decadent chic.

Βερολίνο on ice - εικόνα 1

Η άνετη πτήση της easyJet μας προσγείωσε νωρίς νωρίς στο Sonnenfeld, μόλις μισή ώρα μακριά από το «Westin Grand Hotel» (εκεί γυρίστηκε το «Στη Σκιά των Κατασκόπων» με τον Ματ Ντέιμον) στο κέντρο της πόλης. Μιας πόλης κρύας και χιονισμένης, γεγονός που δεν εμποδίζει την κίνηση των Βερολινέζων ή των χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι γεμίζουν καθημερινά λεωφορεία και μετρό. Όποιος βρεθεί στο Βερολίνο για πρώτη ή για… εκατοστή φορά έχει βασικά δύο επιλογές: να δοκιμάσει τα δοκιμασμένα ή να επιχειρήσει να ανακαλύψει τα αμέτρητα καινούργια hot spots, το ένα ευρηματικότερο από το άλλο. Προσπαθώντας να τα συνδυάσουμε, ένα πέρασμα από τη Συμφωνική του Βερολίνου ήταν υποχρεωτικό: Ντβόρζακ, Μπραμς, Έλγκαρ, Σένμπεργκ, ο σερ Σάιμον Ρατλ στο πόντιουμ κι ένα πεντάλεπτο standing ovation για μια μαγική μουσική βραδιά, η οποία συνεχίστηκε στο «Sale e Tabacchi» (03025295004) στη Rudi-Dutschke Strasse, δίπλα στο Checkpoint Charlie. Για όσους δεν ενδώσουν σε wurst γαστριμαργικές απολαύσεις –τα καλύτερα λουκάνικα σερβίρονται στα υπαίθρια κιόσκια της Wittenberg Platz–, η πλέον εγγυημένη, value for money ιταλική επιλογή είναι το casual και κομψό αυτό εστιατόριο, με κλασικές συνταγές, προσεγμένη λίστα κρασιών και απόλυτα λογικές τιμές.

Σάββατο πρωί και πέρασμα από την ανοιχτή αγορά της Kollwitzplatz στο Βορειοανατολικό Mitte, όπου πάγκοι γεμάτοι τρόφιμα και λαχανικά, γραφικοί πωλητές και πάμπολλοι ντόπιοι στήνουν ακόμη και στους -12°C ένα πολύχρωμο –μέσα στο κάτασπρο φόντο– και θορυβώδες σκηνικό. Μια βόλτα σε αυτήν την πάλαι ποτέ υποβαθμισμένη γειτονιά του Ανατολικού Βερολίνου, που τώρα πια ξεφουρνίζει μόνο new trends, είναι πάντα χαλαρωτική. Λίγο βορειότερα, στη Lychener Strasse, βρίσκεται και το μποέμικο «Cafecito», ενώ στην Brunnen Strasse μία από τις πιο πρωτοποριακές γκαλερί της πόλης, η Nice & Fit της Ελληνίδας Έλενας Παπαδοπούλου. Το εικαστικό talk of the town, πάντως, είναι αυτόν τον καιρό (και μέχρι τις 13/5) η έκθεση του Γκέρχαρντ Ρίχτερ στη Neue Nationalgalerie. Εκατόν σαράντα πίνακες και πέντε γλυπτά διατρέχουν με χάρη και τόλμη τη μοντέρνα τέχνη, αναδεικνύοντας την «αφηγηματική» ικανότητα του σπουδαιότερου ίσως Γερμανού ζωγράφου της μεταπολεμικής περιόδου. Πάντα στο Mitte, αλλά μακριά από το τουριστικό κέντρο, το «Rutz» (03024628760) της Chaussee Strasse είναι ένα ανερχόμενο wine bar, εστιατόριο και κάβα με ελαφρώς «πειραγμένη» γερμανική κουζίνα κι ένα αστέρι Michelin, το οποίο αξίζει αναμφίβολα μια βραδινή επίσκεψη.

Πριν από την easy come - easyJet επιστροφή της Κυριακής, και αφού η Χέρτα Βερολίνου έπαιζε εκτός έδρας ματς, ένας περίπατος στο Νησί των Μουσείων, λίγο πιο κάτω από την Alexander Platz, μας έφερε ανάμεσα σε ένα πολύβουο πλήθος που ανεβοκατέβαινε τις γέφυρες του Σπρέε, χάζευε την υπαίθρια αγορά και χαιρόταν έναν ήλιο με δόντια. Ζεστή σοκολάτα με ρούμι στο «Dante» (Am Zwirngraben 8) στην classy, αλλά τουριστική περιοχή Hackescher Markt και (σνιφ…) βουρ για Sonnenfeld.

Η easyJet πετάει καθημερινά στο Βερολίνο, με τιμές που αρχίζουν από € 51,99. Κάντε κράτηση στο www.easyjet.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.