Ξενοδοχεία για Όσκαρ!

Η Βίκη Βαμιεδάκη κάνει focus σε ξενοδοχεία που πρωταγωνίστησαν σε σπουδαίες ταινίες με αφορμή το σχετικό top 10 της Trivago, του μεγαλύτερου site σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. 

Ξενοδοχεία για Όσκαρ!

Η Βίκη Βαμιεδάκη κάνει focus σε ξενοδοχεία που πρωταγωνίστησαν σε σπουδαίες ταινίες με αφορμή το σχετικό top 10 της Trivago, του μεγαλύτερου site σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

Ξενοδοχεία για Όσκαρ! - εικόνα 1

1. Hotel de Paris (Μονακό)
Στο πολυτελέστατο grand palace «Hotel de Paris» του Μονακό καταφεύγει ο σούπερ ήρωας Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. στην ταινία «Iron Man 2», την ώρα που τα μονοθέσια της F1 πιάνουν τα 300.

2. Hotel Park Hyatt (Τόκιο)
Urban ρομαντισμός στο πανύψηλο «Park Hyatt» (φωτό) στο Τόκιο, όπου οι «Χαμένοι στη Μετάφραση» Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον ζουν μια θλιμμένη ιστορία αγάπης.

3. Grand Hotel Cabourg (Νορμανδία)
Το θρυλικό «Grand Hotel» στην ομώνυμη πόλη της Νορμανδίας παρουσιάζεται στην ταινία «Coco before Chanel» ως παλάτι – και όχι άδικα.

4. Hotel Giraffe (Νέα Υόρκη)
Το υπέροχο εργένικο διαμέρισμα του Mr Big στην ταινία «Sex and the City» είναι για την ακρίβεια η piano suite του ξενοδοχείο «Giraffe», στην καρδιά του Μανχάταν.

5. Hotel Relais Bourgondisch Cruyce (Βέλγιο)
Δίπλα στο κανάλι στο ιστορικό κέντρο της βελγικής Μπριζ, το ατμοσφαιρικό «Hotel Relais Bourgondisch Cruyce» με την αυθεντική ξύλινη πρόσοψη αποτέλεσε το καταφύγιο των Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίζον στην ταινία «Αποστολή στην Μπριζ».

6. Budapest Marriott Hotel (Ουγγαρία)
Το κλασικό Marriott της Βουδαπέστης επέλεξε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ως φόντο για να ξετυλίξει ο Έρικ Μπάνα τις σκηνές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου στην ταινία «Munich».

7. Hotel 71 (Σικάγο)
Τη μητροπολιτική φουτουριστική ατμόσφαιρα που αναζητούσε ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν για τον «Σκοτεινό Ιππότη» του τη βρήκε στο «Hotel 71» και στη σουίτα του 39ου ορόφου.

8. Hotel de la Reconquista (Ισπανία)
Το άκρως ερωτικό και πολυτελές «Hotel de la Reconquista» στο Οβιέδο επέλεξε ο Γούντι Άλεν για να στεγάσει το ερωτικό τρίο Χαβιέ Μπαρδέμ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Πενέλοπε Κρουζ στην ταινία «Vicky Cristina Barcelona».

9. Grandhotel Pupp (Τσεχία)
Το θρυλικό «Grandhotel Pupp» στο Κάρλοβι Βάρι μεταμφιέστηκε σε «Hotel Splendide» του Μαυροβουνίου για τις ανάγκες του τζεϊμσμποντικού «Casino Royale». Εκεί γυρίστηκε και το «Shanghai Knights» του Τζάκι Τσαν.

10. Hotel Regina (Παρίσι)
Στο ιστορικό «Hotel Regina» στην καρδιά του Παρισιού, απέναντι από το Λούβρο, ξαναθυμάται ο Ματ Ντέιμον μία από τις πολλές του ταυτότητες στην ταινία «The Bourne Identity».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.