Τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης

Στη Βενετία, τη Σικελία και τη Νίκαια οι μάσκες δεν θα πέσουν! Θα φορεθούν μαζί με πολύχρωμες παιχνιδιάρικες στολές, θα ενωθούν με μουσικές, χορούς και happenings και θα δώσουν το σύνθημα για τα ομορφότερα καρναβάλια της Ευρώπης. 

Τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης

Στη Βενετία, τη Σικελία και τη Νίκαια οι μάσκες δεν θα πέσουν! Θα φορεθούν μαζί με πολύχρωμες παιχνιδιάρικες στολές, θα ενωθούν με μουσικές, χορούς και happenings και θα δώσουν το σύνθημα για τα ομορφότερα καρναβάλια της Ευρώπης.

Νίκαια, 17/2-4/3, Γαλλία

Τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης - εικόνα 1

Το καρναβάλι της Νίκαιας υποκλίνεται στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται φέτος στο Λονδίνο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σπορτίφ διάθεση (και υπεροχή) της πόλης. Φέτος, μάλιστα, ο βασιλιάς καρνάβαλος θα συνοδεύεται από χιλιάδες παιδιά, τα οποία εμπνεύστηκαν και «σχεδίασαν» πολλά από τα θέματα των παρελάσεων. Σήμα κατατεθέν του πιο λαμπερού χειμερινού event της Ριβιέρας οι διάσημοι λουλουδοπόλεμοι ανάμεσα στα άρματα αλλά και στους θεατές (www.nicecarnaval.com).

Δεν είναι μόνο ορμητήριο για ολόκληρη την Κυανή Ακτή^ η Νίκαια έχει το δικό της αρχοντικό κοσμοπολιτισμό. Στην επιβλητική παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais θα κάνετε shopping, θα πιείτε καφέ και θα δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις σε γλυκύτατα μπιστρό. Must το πρωινό στο θρυλικό ξενοδοχείο «Negresco», το οποίο σερβίρεται σε μια αίθουσα διαμορφωμένη σαν καρουζέλ (απαραίτητη η κράτηση).

Βενετία, 4-21/2, Ιταλία

Τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης - εικόνα 2

Το διασημότερο καρναβάλι της Ευρώπης δεν χρειάζεται συστάσεις. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το θέατρο, το οποίο άνθησε το 17ο αιώνα σε palazzi και πλατείες της πόλης, κάνοντας τη Βενετία πολιτιστική πρωτεύουσα της εποχής. Φέτος πολλά παλιά θέατρα και παλάτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν ξανά παραστάσεις, μουσικά κονσέρτα και ρεσιτάλ. Το μεγαλύτερο σκηνικό θα στηθεί, φυσικά, στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου για το πολυθέαμα «Gran Teatro», το οποίο θα αναπαριστά την ενετική θεατρική αίγλη (www.carnivalofvenice.com).

Οι βόλτες στα λαβυρινθώδη σοκάκια είναι ο απόλυτος τρόπος για να γνωρίσετε την πόλη, με στάσεις στα μικρά καφέ-μπαρ αλλά και σε παραδοσιακές ιταλικές τρατορίες. Μπείτε στο βαπορέτο Νο 12 για να επισκεφθείτε τα νησάκια Murano, Burano και Torcello. Στο Murano θα μαγνητιστείτε από την ιστορία του φυσητού γυαλιού στο αντίστοιχο μουσείο, στο Burano θα περπατήσετε ανάμεσα στα χρωματιστά σπιτάκια των ψαράδων και στο ερημικό Torcello θα θαυμάσετε τα βυζαντινά μωσαϊκά της Santa Maria Assunta.

Acireale, 4-21/2, Σικελία

Τα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης - εικόνα 3

Και μόνο η ατμόσφαιρα σε κάνει να μη θέλεις να κοιμηθείς ούτε μία ώρα μόλις πατήσεις το πόδι σου στην όμορφη παραλιακή πόλη Acireale. Είναι αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό και ιστορικό καρναβαλικό event της Σικελίας, με τεράστια άρματα φτιαγμένα από παπιέ μασέ και στολισμένα με φιγούρες διασημοτήτων, πολιτικών, ζώων και φανταστικών πλασμάτων. Δεκάδες χιλιάδες λουλούδια καλύπτουν τα άρματα, ενώ χορευτές, φιλαρμονικές ορχήστρες και non stop μουσικές διασκεδάζουν τον κόσμο που συμμετέχει ενεργά και όχι ως απλός θεατής (www.carnevaleacireale.com).

Με όνομα που το οφείλει στην ελληνική μυθολογία, αυτή η μεσαιωνική πόλη είναι χτισμένη πάνω στη λάβα της Αίτνας και είναι γνωστή για τις εκκλησίες και τα παλάτια της. Απολαύστε τοπικές γεύσεις και κυρίως τα κρεατικά –καθώς η πόλη φημίζεται για τα βοοειδή της–, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα θερμά λουτρά με τα θειούχα (λόγω του ηφαιστείου) νερά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.