No budget Christmas!

Μαζέψτε την παρέα, βάλτε τη βενζίνη ρεφενέ κι ετοιμαστείτε να δείτε πώς με λίγα χρήματα μπορείτε να περάσετε καλά αυτές τις γιορτές ξανανακαλύπτοντας τη φύση. Η Θεώνη Δρακοπούλου κλείνει... κρεβάτι σε καταφύγιο.

No budget Christmas!

Μαζέψτε την παρέα, βάλτε τη βενζίνη ρεφενέ κι ετοιμαστείτε να δείτε πώς με

λίγα χρήματα μπορείτε να περάσετε καλά αυτές τις γιορτές ξανανακαλύπτοντας τη φύση. Η Θεώνη Δρακοπούλου κλείνει... κρεβάτι σε καταφύγιο.

Δασικά χωριά, go simple!

No budget Christmas! - εικόνα 1

Φαντάσου μικρά ξύλινα σπιτάκια χωμένα στο δάσος... Το βουνό χιονισμένο, οι καμινάδες να καπνίζουν κι εσύ να ταΐζεις ξύλα το τζάκι. Τα περισσότερα δια­θέτουν εστιατόριο, ενώ προσφέρουν και δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες. Στον «Κέδρο» στα Τζουμέρκα μάλιστα­ έχουν ετοιμάσει ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική και ειδικά πακέτα διαμονής (€ 45-55 το άτομο με το φαγητό στα σπιτάκια και € 26 με ημιδια­τροφή στον ορειβατικό ξενώνα, 2685031791). Σημειώστε ακόμη το «Λιβαδάκι» (2236091040) στους πρόποδες του Βελουχίου, περίπου 20 λεπτά από το Καρπενήσι, ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα και καστανιές­, τους «Papades Village» στη Βόρεια Εύβοια (2227051008, 2227051038), τη «Χορευταρού» στα Άνω Δολιανά (2710222194), τις «Δρυάδες» στην Καρδίτσα, μες στο δάσος Καροπλεσίου (2441081654).

Καταφύγια, all together now

Εδώ βρίσκει άλλη μία εφαρμογή το μότο «όλοι μαζί μπορούμε». Τα ορεινά καταφύγια όχι μόνο σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους και να επικοινωνήσετε αλλά και να ζήσετε... χιονισμένα όνειρα το πολύ με € 14! Μερικά από τα πιο καρτποσταλικά είναι τα «Μιχαήλ Δέφνερ» (Παρνασσός, 6986055080), «Αθανάσιος Λευκαδίτης» (Βελούχι, (6977668494) και «Μιχάλης Νικολάου» (Δίρφη, 6971502916)

Χριστούγεννα στο ποτάμι

Στις όχθες του ποταμού Εύηνου, στην ορεινή Ναυπακτία, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του «Alpin Club». Σε μια έκταση 6 στρεμμάτων σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε ξεκούραση ή περιπέτεια, ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στον Εύηνο ή αναρρίχηση σε πύργο, rappel, πέρασμα σε γέφυρα και τοξοβολία. Τα Χριστούγεννα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται και τσιμπούσι με γαλοπούλα στον ξυλόφουρνο. Το πακέτο περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις (23-26/12) με πρωινό, ημιδιατροφή και εορταστικά γεύματα την παραμονή και ανήμερα, με € 160 το άτομο (www.alpinclub.gr, 2106753514).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.